YAZARLAR

Gezizekalılar hortladı!

Gezizekalılar hortladı!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Bu olayları çıkartan adamların maçla, ülkeyle, sağlıkla, hizmetle alakaları yok. Bunlar tamamen dış güçlerin satın aldığı ve vaatlerde bulunduğu Ergenekon kalıntılarıdır.

Sporun içine siyaset girmesin diyenlerin sporun içine şiddet katmaları düşündürücü değil mi?

Burada amaç neydi? Böylesine önemli bir karşılaşmada, böyle rekor bir kalabalığı galeyana getirip adını “her yer taksim her yer direniş” koyacaklardı. Beşiktaş taraftarı oyuna gelmedi. Oyun başlamadan bozuldu. Gaza gelip sahaya inen taraftarlarda oldu ama diğer taraftarların sahaya girenleri protesto etmesi ile çirkin emelleri olan kişiler bu durumdan istifade edemedi.

Özellikle polisin tutumunu alkışlamak gerekir. Maç öncesi yıllar öncesine ait polis ile taraftar çatışmasının olduğu videonun servis edilmesi ise bu işin planlı olduğunun kanıtıdır. Bu video bilerek maç haftası yayınlanmıştır. Taraftar sahaya giren kişilere polis tarafından gelecek müdahaleye karşı sözde birlik olacaktı. Videonun amacı buydu. Bundan nemalanacak olan tezgâhçılarda devreye girip olayları stat dışına taşırıp insanları sokağa dökeceklerdi.

Bu olaylardan Beşiktaş kulübü elbette ceza alacak ama Federasyonun polis ifadelerini ve olayın azmettiricilerini bulmasını beklemeli. Maç Galatasaray adına hükmen 3-0 tescil edilmelidir. Beşiktaş’ın alacağı ceza için ise mutlaka olayın arka planı araştırılarak ceza verilmelidir. Beşiktaş, toplum düzenini bozacak, milleti polis ile karşı karşıya getirecek provokatörlerin kurbanı edilmemelidir.

Derbiye gelecek olursak, Beşiktaş daha çok isteyen takımdı. Durum 1-0 giderken işin ciddiyetinden uzaklaştılar. Yenik duruma düştükten sonra oynadıkları futbolu öndeyken oynasalar durum daha farklı olurdu. Hakem Fırat Aydınus, Beşiktaş’ı oyun içerisinde sindirmeye çalıştı. Galatasaray’ın ikinci golünde Burak net bir şekilde koluyla oynadı. Hakem bunu görmedim derse hata yapar. O kadar hakemin işi görmektir. Siz o pozisyonu göremeyecekseniz neden sahadasınız? Fırat hoca sınıfta kalmıştır.

Maç sonu golleri, pozisyonları tartışmak yerine istemediğimiz olayları konuşmak elbette istediğimiz bir şey değil. Fakat bu ülkede düzeni bozmak adına dış güçlerin vaatleri üzerine karışıklık isteyenler spor konusunda da sınıfta çakmışlardır. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve diğer kulüp taraftarlarımız bu çirkin tuzağa düşmeyecektir. Taraftar bile olduğu şüpheli kişiler bizim futbol zevkimizi elimizden alamazlar. Bu kişileri aramızdan çıkartmalıyız. Futbola birlikte sahip çıkmalıyız.

Birileri umarım kendi pisliklerini spora sıçratmazlar. Bir daha bu tür olayların olmamasını temenni ediyorum.

Yorumlar
TREND HABERLER