FENERBAHÇE

Giresunspor - Fenerbahçe maçı golleri ve geniş özeti

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe, deplasmanda Giresunspor ile karşılaştı. Mücadeleyi uzatma dakikalarında penaltıdan bulduğu golle Fenerbahçe 2-1 kazandı ve rövanş için avantajı kaptı.

Giresunspor - Fenerbahçe maçı golleri ve geniş özeti

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında TFF 1. Lig ekibi Akın Çorap Giresunspor, Giresun Atatürk Stadı'nda Fenerbahçe'yi ağırladı. Fenerbahçe, 90+4. dakikada kazandığı penaltı vuruşunu gole çevirerek rakibini 2-1 mağlup edip, rövanş için avantajlı bir skor elde etti.

26. dakikada genç futbolcu Eljif Elmas'ın asistinde Mehmet Topal, kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

Akın Çorap Giresunspor, 73. dakikada Jones Carioca ile bulduğu golle skora dengeyi getirdi. Karşılaşmanın son atağında Fernandao'nun yerde kalmasıyla penaltı kazanan Fenerbahçe'de topun başına Fernandao geçti ve penaltı atışını gole çevirerek takımını galibiyete taşıdı.

Öte yandan ev sahibi takımda Dodo, 53. dakikada penaltı atışından yararlanamadı.

Fenerbahçe, 7 Şubat tarihinde oynanacak rövanş maçında Giresunspor'u Ülker Stadı'nda konuk edecek.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Süper Lig'in 19. haftasında Trabzonspor maçının kadrosuna göre Akın Çorap Giresunspor karşısında ilk 11'de değişikliğe gitti.

Giresun Atatürk Stadı'nda oynanan karşılaşmada Kocaman, Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ilk 11'ine göre 4 değişiklik yaptı.

Sarı-lacivertlilerde, kalede kaptan Volkan Demirel'in yerine Carlos Kameni forma giydi. İsmail Köybaşı, Alper Potuk ve Nabil Dirar yedekler arasında yer alırken, bu futbolcuların yerine genç oyuncular Muhammed Samed Karakoç, Oğuz Kağan Güçtekin ve Eljif Elmas oynadı. Elmas, sarı-lacivertlilerde ilk kez ilk 11'de forma giydi.

Sakatlıkları bulunan Martin Skrtel ve Luis Neto ise kadroda yer almadı.

GİRESUNSPOR'DA 5 DEĞİŞİKLİK : Akın Çorap Giresunspor Teknik Direktörü Metin Diyadin ise TFF 1. Lig'in 19. haftasında oynadıkları Adanaspor maçının kadrosuna göre 5 değişikliğe gitti.

Yeşil-beyazlılarda Adanaspor karşılaşmasında ilk 11'de başlayan Hüsamettin Tut, Sinan Özkan ve Fatih Atik yedekler arasında yer alırken, Korkishko ile sakatlığı bulunan Dimitriadis kadroya dahil edilmedi.

Bu oyuncuların yerine Recep Aydın, Murat Gürbüzerol, Jones, Abdülkerim Bardakcı ve Mustafa Batuhan Altıntaş oynadı. Yeni transfer Mustafa Batuhan Altıntaş ilk kez Akın Çorap Giresunspor formasıyla sahaya çıktı.

MAÇA BÜYÜK İLGİ : Akın Çorap Giresunspor taraftarları, Fenerbahçe maçında takımlarını yalnız bırakmadı.

Tribünlerin büyük bölümünü dolduran yeşil-beyazlı taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verdi.

Fenerbahçe taraftarı da tribündeki yerlerini alarak, takımlarını Giresun deplasmanında destekledi.

Giresunspor - Fenerbahçe maçı fotoğraflarıGiresunspor - Fenerbahçe maçı fotoğraflarıGiresunspor - Fenerbahçe maçı fotoğraflarıGiresunspor - Fenerbahçe maçı fotoğraflarıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

GİRESUNSPOR: 1 - 2 :FENERBAHÇE

Maç Sonu: Hakem Yaşar Kemal Uğurlu penaltı vuruşundan sonra müsabakanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

90+4. dakika: PENALTI! Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mathieu Valbuena ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Fernandao bu topa hareketlenmek isterken rakibi Abdülkerim Bardakçı'nın müdahalesi ile yerde kalıyor. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu beyaz noktayı işaret ediyor! Penaltı vuruşu için topun başına Fernandao geçiyor... GOL Fernandao vuruşunu yapıyor ve topu sağ köşeden filelerle buluşturuyor!

90. dakika: Dördüncü hakemin işareti ile müsabakanın sonuna en az 3 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

88. dakika: Fenerbahçe'de İsmail Köybaşı hakeme yönelik itirazlarının şiddetini artırınca sarı kart ile cezalandırılıyor.

86. dakika: Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Jones Carioca ortasını penaltı noktasının sol tarafına doğru gönderiyor. Batuhan Altıntaş üzerine gelen bu topu kafa ile altıpas alanına doğru hareketlenen arkadaşı Henrique Almeida'ya indiriyor. Henrique Almeida topla buluşuyor ve düzelterek vuruşunu yapıyor. Meşin yuvarlak filelerle buluşuyor ancak golcü oyuncunun pozisyonu ofsayt.

84. dakika: Sarı kanaryalarda son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Samed Karakoç oyundan alınırken yerine Roberto Soldado oyuna dahil oluyor.

82. dakika: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Çağlar Birinci ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunmada Fernandao meşin yuvarlağı kafa ile karşılıyor.

80. dakika: Akın Çorap Giresunspor cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Recep Aydın oyundan alınırken yerine Fatih Atik oyuna dahil oluyor. Fenerbahçe'de Mehmet Topal rakibi Jones Carioca'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

78. dakika: Ceza yayı sol tarafında topla buluşan Mathieu Valbuena sağ ayağının içi ile vuruşunu yapıyor ancak top savunmada Aykut Demir'den geri geliyor.

77. dakika: Fernandao bireysel çabası ile ceza sahası içi sol çaprazına sokuluyor ve yerden sert vuruyor ancak kaleci Ahmet Şahin sol köşeye uzanıyor ve meşin yuvarlağı dışarı çeliyor.

73. dakika: GOL Akın Çorap Giresunspor, Jones Carioca ile beraberliği yakalıyor!  Sağ kanatta topla buluşan Caner Arıcı son çizgiye inerek ortasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Savunmanın kafa ile karşıladığı top ceza yayı gerisinde Recep Aydın'nın önünde kalıyor. Recep gelen topu bekletmeden tekrar sol direğin hizasındaki altıpas çizgisine doğru çeviriyor. Bu noktada bulunan Jones Carioca vuruşunu yaparak skoru belirliyor.

70. dakika: Ev sahibi ekipte ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Boubacar Diabang oyundan alınırken yerine Henrique Almeida oyuna dahil oluyor.

67. dakika: Fenerbahçe cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Hasan Ali Kaldırım oyundan alınırken yerine İsmail Köybaşı oyuna dahil oluyor.

65. dakika: Sol kanattan gelişen atakta Boubacar Diabang ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

62. dakika: Mathieu Valbuena'nın pası ile ceza yayı sol tarafında topla buluşan Aatif Chahechouhe sağ ayağı ile vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor. Akın Çorap Giresunspor cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Murat Gürbüzerol oyundan alınırken yerine Ahmed Abed oyuna dahil oluyor.

60. dakika: Batuhan Altıntaş'ın havadan pası ile hareketlenen Jones Carioca sağ çaprazdan ceza sahasına girer girmez yerden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

58. dakika: Akın Çorap Giresunspor'da Abdülkerim Bardakçı rakibi Fernandao ile girdiği tartışma sonrasında sarı kart görüyor. Sağ kanattan gelişen atakta Jones Carioca son çizgiye inmeden yerden ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak bu topu savunma karşılıyor.

57. dakika: Savunmanın pas hatasını değerlendiren Mathieu Valbuena sağ çaprazdan ceza sahasına giriyor ve pasını penaltı noktasının gerisindeki Aatif Chahechouhe'ya gönderiyor. Aatif Chahechouhe bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak top savunmaya çarparak kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

53. dakika: Penaltı vuruşu için topun başına Dodo geliyor... PENALTI KAÇIYOR! Dodo sağ ayağının içi ile yerden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

52. dakika: PENALTI! Boubacar Diabang'ın ara pası ile ceza sahası içi sol tarafında topla buluşan Jones Carioca son çizgiye inmek isterken rakibi Mauricio Isla'nın müdahalesi ile yerde kalıyor. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu penaltı noktasını işaret ediyor!

49. dakika: Caner Arıcı sağ kanatta rakibi Aatif Chahechouhe'yu geçerek yerden ortasını penaltı noktasının sol tarafına doğru gönderiyor. Batuhan Altıntaş bu topa kayarak vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri geliyor.

46. dakika: Müsabakanın ikinci yarısı konuk ekip Fenerbahçe'nin vuruşu ile başlıyor. Sarı kanaryalarda ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Elif Elmas oyundan alınırken yerine Mathieu Valbuena oyuna dahil oluyor.

45. dakika: Batuhan Altıntaş'ın pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Recep Aydın doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu'nun düdüğü ile müsabaka devre arasına giriyor.

41. dakika: Fernandao'nun pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Aatif Chahechouhe yerden şansını deniyor ancak top savunmadan geri geliyor.

40. dakika: Yeşil beyazlılar bu dakikalarda kısa paslarla organize olmaya çalışıyor.

37. dakika: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Hasan Ali ortasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Fernandao kafa vuruşunu yapıyor ancak sol köşeye giden meşin yuvarlak kaleci Ahmet Şahin'de kalıyor.

34. dakika: Ev sahibi ekip gole çok yaklaşıyor. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Çağlar Birinci ortasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Aykut Demir kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

32. dakika: Savunma arkasına atılan pasa sol kanatta Batuhan Altıntaş hareketleniyor ancak yardımcı hakem bayrağını kaldırıyor.

30. dakika: Müsabakanın üçte birlik bölümü geride kalırken skor üstünlüğünü elde eden sarı kanaryalar topla oynamadaki üstünlüğünü de sürdürmeye devam ediyor.

26. dakika: GOL Fenerbahçe, Mehmet Topal ile öne geçiyor!  Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Hasan Ali ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Elif Elmas meşin yuvarlağı kafa ile uzak direğe doğru yönlendiriyor. Gelen topa yükselen Mehmet Topal kafa vuruşunu yapıyor ve topu sol üst köşeden filelerle buluşturuyor.

24. dakika: Sol kanatta topla buluşan Çağlar Birinci ortasını ceza sahasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

22. dakika: Topla birlikte ceza yayı sol çaprazına sokulan Jones Carioca şansını deniyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

20. dakika: Ceza yayı sol çaprazında topu önünde bulan Elif Elmas doğrudan kaleyi düşünüyor ancak meşin yuvarlak kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

18. dakika: Oyunun bu bölümünde konuk ekip Fenerbahçe rakip yarı alanda daha fazla gözüküyor.

15. dakika: Bu dakikalarda karşılıklı pas hataları ile mücadele devam ediyor.

12. dakika: Orta alanda topla buluşan Mehmet Topal ileri uca doğru havadan uzun oynuyor. Savunmanın geri pası kısa düşünce araya Hasan Ali giriyor ve altıpas sol çaprazında vuruşunu yapıyor ancak kaleci Ahmet Şahin gole izin vermiyor.

9. dakika: Aatif Chahechouhe'nun havadan pasını altıpas sol çaprazına doğru hareketlenen Fernandao kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin sol tarafından farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

6. dakika: Konuk ekip Fenerbahçe kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

2. dakika: Fenerbahçe'de Oğuz Güçtekin orta saha mücadelesinde rakibi Recep Aydın'a yaptığı sert faul sonrasında sarı kart görüyor.

1. dakika: Müsabaka ev sahibi Akın Çorap Giresunspor'un vuruşu ile başlıyor. 

GİRESUNSPOR: Ahmet, Caner, Aykut, Abdülkerim, Çağlar, Dodo, Recep, Murat, Jones, Dialiba, Batuhan
TEKNİK DİREKTÖR: Metin Diyadin

FENERBAHÇE: Kameni, Isla, Neustadter, Josef, Hasan Ali, Samed, Mehmet Topal, Oğuz Kağan, Aatif, Fernandao, Elif Elmas
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER