1.LİG

Gol son dakika geldi stat yıkıldı!

PTT 1. Lig'de iki ezeli rakip ve ebedi dostun karşılaşmasında Karşıyaka, Göztepe'yi yıldız oyuncu Engin Baytar'ın 89. dakikada attığı golle 1-0 mağlup etti.

Gol son dakika geldi stat yıkıldı!

PTT 1. Lig'de sonucu merakla beklenen İzmir derbisinde Karşıyaka, Göztepe'yi Engin Baytar'ın 89. dakikada attığı golle 1-0 yendi. 24. dakikada Barış Başdaş direkt kırmızı kart gördü, Göztepe 66 dakika 10 kişi oynamak zorunda kaldı. 

Karşıyaka Göztepe maçının fotoğrafları1. Lig'de haftalardır beklenen ve iki kulüp arasındaki yakınlaşmayla daha da önem kazanan Karşıyaka - Göztepe derbisinde kazanan son dakikalarda gelen golle Karşıyaka oldu.

İzmir Atatürk Stadı'nda FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiği karşılaşmanın 24. dakikasında rakibine sert müdahalede bulunan Barış Başdaş direkt kırmızı kartla oyundan atıldı.

65. dakikada Göztepe'nin sağdan kullandığı serbest vuruşta, kafa vuruşunda top üst direkten döndü.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

Karşılaşmanın 16. dakikasında sağ çapraz pozisyonda topla buluşan Gökhan Karadeniz'in sert vuruşunda kaleci Aghayev topa müdahale etti. Mirkan Aydın'ın vuruşunda Aghayev, bir kez daha yerinde bir hamleyle meşin yuvarlağı kornere uzaklaştırdı.

24. dakikada orta sahadaki mücadelede Ömer Can Sokullu'ya sert bir müdahalede bulunan Göztepeli Barış Başdaş direkt kırmızı kartla cezalandırıldı.

31. dakika ceza alanı dışında topla buluşan Tugay Kacar'ın vuruşunda top üstten auta gitti.

42. dakikada Zeki Korkmaz'ın güzel pasıyla Göztepe savumasını geçen ve topla buluşan Gökhan Ünal, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda attığı şutta meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

İlk yarısı golsüz tamamlanan müsabakada 50. dakikada sağ kanattan gelişen Karşıyaka atağında çapraz pozisyondaki Necati Ateş'in kaleye gönderdiği top savunmaya da çarparak direğin yanından kornere gitti. Bu pozisyonda meşin yuvarlağı ağlara göndermek isteyen Gökhan Ünal kale direğine çarptı ve sakatlanarak oyundan alındı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

65. dakikada Gökhan Karadeniz'in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta top üst direkten oyun alanına döndü. Daha sonra Karşıyakalı savunma oyuncuları pozisyonu önledi.

70. dakikada Hakan Barış'ın sol kanattan ceza alanınna gönderdiği ortada Maah'ın vuruşunda savunma oyuncuları topu uzaklaştırdı.

85. dakikada hızlı gelişen Karşıyaka atağında Necati Ateş'in pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Engin Baytar'ın vuruşunda kaleci Oğuzhan Bahadır yerinde bir hamleyle meşin yuvarlağı tehlikeli bölgeden savuşturdu.

89. dakikada Karşıyaka öne geçti. Necati Ateş'in sol kanattan yaptığı ortada arka tarafta Mehmet Eren Boyraz topu kale önüne gönderdi. Burada savunma oyuncusuyla topa hamle yapan Engin Baytar takımını öne geçiren golü kaydetti: 1-0

Müsabaka Karşıyaka'nın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.  

Karşıyaka, Göztepe

Karşıyaka-Göztepe: 1-0
Stat: İzmir Atatürk
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Karşıyaka: Aghayev, Mehmet Akgün, Duric, Amisulashvili, Çağlar Birinci, Tayfun Pektürk (Dk. 78 Fall), Ömer Can Sokullu, Tugay Kacar, Zeki Korkmaz (Dk. 62 Mehmet Eren Boyraz), Necati Ateş, Gökhan Ünal (Dk. 53 Engin Baytar)
Göztepe: Oğuzhan Bahadır, Erkan Sekman, Barış Başdaş, Giray Kaçar, Hakan Arslan, Emre Aygün (Dk. 28 Özgür İleri), Gosso, Hakan Barış, Maah (Dk. 74 Mehmet Erdem Uğurlu), Gökhan Karadeniz (Dk. 87 Vleminckx), Mirkan Aydın
Gol: Dk. 89 Engin Baytar (Karşıyaka)
Kırmızı kart: Dk. 24 Barış Başdaş (Göztepe)
Sarı kartlar: Dk. 14 Erkan Sekman (Göztepe), Dk. 27 Gökhan Ünal, Dk. 45+2 Tugay Kacar, Dk. 90 Engin Baytar ve Ömer Can Sokullu (Karşıyaka)

Karşıyaka - Göztepe rekabetinde kan aktıPTT 1. Lig'deki Karşıyaka-Göztepe maçına gelen ve İzmir Atatürk Stadı yakınında karşılaşan taraftar grupları birbirlerine yabancı madde attı. Polisin tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulunduğu gruplar dağıldı.

MAÇTAN NOTLAR

İzmir derbisini, iki takımın taraftarları tribünden takip etti. Kulüplerin ortak kararı ve İl Spor Güvenlik Kurulu'nun onayıyla iki takım taraftarlarının yıllar sonra tribünlerde yarı yarıya yer alması kararlaştırılırken, Karşıyaka taraftarı kapalı, Göztepe taraftarı ise açık tribünden müsabakayı izledi.

Statta Göztepeli taraftarların daha fazla olduğu görüldü. Sarı-kırmızılı taraftarlara daha fazla bilet satıldığı öğrenildi.

İki kulüp başkanının maçtan önce yaptığı dostluk mesajlarına karşın, müsabakadan önce stat dışında bazı gerginlikler yaşandı. Taraftarlar maçtan önce küfürlü tezahüratlar yaptı.

Karşılaşma başlamadan önce kapalı tribündeki Karşıyakalı taraftarlar, açık tribünde yer alan Göztepeli seyircilere doğru yabancı madde attı. Bu olayın ardından bir taraftarın götürüldüğü ambulansın stadı terk ettiği görüldü.

Maçtan önce Karşıyaka taraftarları Türk bayrağı ve üzerinde Karşıyaka logosu olan pankart, Göztepeliler ise sarı-kırmızılı bayrak açtı.

Başkanlar yan yana, Terim de izledi

Müsabakayı, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten ile Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil yan yana izledi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in de takip ettiği karşılaşmayı İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da seyretti.

Karşıyaka'da tek değişiklik

Ligde geçen hafta Adana ekipleri Adanaspor ve Adana Demirspor'a mağlup olan iki takımdan Karşıyaka'nın teknik direktörü Kemal Özdeş, Adanaspor maçındaki kadroda bir zorunlu değişikliğe gitti. Karşıyaka'da cezalı Serkan Kurtuluş'un yerine Mehmet Akgün şans buldu.

Göztepe'de 5 farklı isim

Göztepe'de ise teknik direktör Metin Diyadin, Adana Demirspor ilk 11'inde 5 değişiklik yaptı.

Göztepe'de cezalı Leroy George, kadro dışı bırakılan Benjamin Fuchs'un yanı sıra Vleminckx, Mehmet Erdem Uğurlu ve Cemil Vatansever derbiye ilk 11'de başlamadı. Bu oyuncuların yerine Mirkan Aydın, Emre Aygün, Erkan Sekman, Hakan Arslan ve Giray Kaçar derbide forma şansı buldu.

İki takım futbolcuları ilk kez Karşıyaka-Göztepe derbisinde forma giydi. Göztepe'de daha önce futbolcu olarak Karşıyaka'ya karşı mücadele eden ve takımının 1-0 galip geldiği müsabakada asist yapan Metin Diyadin, Göztepe'nin başında sahaya çıktı.

Hakem Cüneyt Çakır

Bu sezon PTT 1. Lig'de ilk maçına çıkan hakem Cüneyt Çakır, Göztepe'nin en son Süper Lig'de yer aldığı 2002-2003 sezonunda 27 Nisan 2003'te Trabzonspor ile oynadığı maçı yönetmişti.

Tecrübeli hakem, Karşıyaka'nın ise 6 Nisan 2013'teki Çaykur Rizespor yaptığı müsabakada düdük çalmıştı.

Altınordu'dan temenni

PTT 1. Lig'de mücadele eden bir diğer İzmir temsilcisi Altınordu Kulübü, maçtan önce twitter hesabından, "Gerçek yerlerinin Süper Lig olduğuna inandığımız Karşıyaka-Göztepe derbisinde ülkemize örnek görüntülerin yaşanması dileklerimizle" mesajını paylaştı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER