SPOR MEDYASI

G.Saray'dan 1 milyon dolar açıklaması

Galatasaray Yöneticisi Sedat Doğan Telegol'de, Song'a transfer parası olarak verildiği öne sürülen kayıp 1 milyon dolar konusunda konuştu.

G.Saray'dan 1 milyon dolar açıklaması

Savcılık ve emniyete 17 döküman verdiklerini de kaydeden Doğan, tazminatların makbuzsuz ödenebileceğini, bazılarının da kaybolmuş olabileceğini, 1 milyon dolarlık makbuzun da bulunmadığını kaydetti. Ancak Adnan Polat'ın bu konuda aklanacağını belirten Doğan "Bundan bir şey çıkmaz. Biz bütün belgeleri Adnan başkana teslim ettik, kendisi de savunmasını yapacak" ifadelerini kullandı.


-Sedat Doğan'dan kayıp 1 milyon dolar açıklaması-

Bülent Tulun'un Polat'a konu hakkında yazdığı ve savcılığın hareket geçmesine neden olan mektubun başkana ulaşmadığını kaydeden Doğan, bu mektubun şike veya teşvikle ilgili olmadığını belirterek; o dönemde futbolculara eksik kalan ödemelerinin Florya'da futbolculara elden de verilebildiğini kaydeden Doğan, Tulun'un da mektubunda 'bu paraların yanlış yere kullanıldığı konusunda konuşmaların olduğunu ve bu nedenle Polat'ı uyardığını' belirtti.

Song'un sözleşmesinde 'Geciken her ay için günlük 1000 euro tazminat ödenmesi' konusunda ceza madde olduğunu belirten Doğan, aylık 200 bin euro alacağın bir ay için 30 bin euro, 3 ay için 270 bin euro cezası olduğunu kaydetti. Kulüp kayıtlarında tazminatların değil maç başı alacak, transfer alacaları, ekstra primler gibi kısımların kaydedildiği belirterek şunları kaydetti;

"Song'la nisan ayından itibaren ciddi sorunlar yaşamaya başladık, avukatı da bize 45 günlük bir ihtarneme çekmiş ve toplamda 2 milyon 980 bin alacakları olduğunu belirtmişti. O döenmde hesaplara bakılıyor ve tazmiant kolonu olmadığı için 180 bin dolar muaccel, 300 bin euro sezon sonu hak ediş görünüyor. Hatta TFF'den lisans almak için borçsuzluk belgesi gerektiği için, Song'tan alamadığımz için TFF'ye de bir yazı ile bunu alamadığımızı bildiriyoruz. 'Bize göre 180 bin euro alacağı var, ancak futbolcu 3 milyon var diyor, bir mutabakatsızlık var' diyoruz. 1 milyon doları o dönemde kim ödedi bilmiyorum ama 16 Mayıs'ta bir ödeme görünüyor. Denizli maçından 2 gün sonraya denk geliyor. Avukatı nisan ayında ihtarname çektiği için, vade ya son gün veya bir sonraki gün bitiyor. Çünkü ödeme 45 gün içinde yapılmazsa, oyuncu hem serbest kalabiliyor, hem alacaklarını alabiliyor, hem FIFA'ya gidebiliyor hem de 1000 euro faiz işleyen devam ediyor. Biz de bu tarihe 1-2 gün kala ödüyoruz. Müzakereler de devam ediyor. 20-21 Aralık gibi Song'la bir sulh sözleşmesi imzalıyoruz. Bunda ödemelere ilişkin iki ayrı madde var. Birincisi maaş ödemesi eksikliği ile ilgili bir termin, biri de Fransızca olarak "bakiye tazminat alacağı". Yani tazminatta uzlaşılıyor. Daha önce para ödenmese 'bakiye alacak' denir mi? Maaş alacağında "bakiye" denmiyor, bu kısımda deniyor. Belgelerde ortaya çıkan bu. Yabi bizim gözümüzde bunun teşvikle alakası yok".

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER