YAZARLAR

G.Saray'dan Avrupa'ya hazin veda

G.Saray'dan Avrupa'ya hazin veda

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
Galatasaray , UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nun 6. ve son hafta maçında kendi evinde Arsenal'e 4-1 mağlup olarak Avrupa arenasına havlu attı.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi macerası adeta kabusa dönen G.Saray, deplasmanda 4-1 yenildiği Arsenal'e dün gece de 4-1 mağlup oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nun 6. ve son hafta maçında Galatasaray ile Arsenal karşı karşıya geldi. Türk Telekom Arena'da oynanan mücadelede İngiliz ekibi Arsenal, Galatasaray'ı 4-1 mağlup etti.

Sarı kırmızılıların tek golünü 88. dakikada frikikten Wesley Sneijder atarken, Arsenal'e galibiyeti getiren golleri 3. ve 90+2. dakikalarda Lukas Podolski, 11. ve 29. dakikalarda Aaron Ramsey kaydetti. Bu sonucun ardından Galatasaray grubu 1 puanla 4. sırada, Arsenal ise 13 puanla 2. sırada bitirdi.

Dün gece İstanbul'da yine bir Şampiyonlar Ligi maçı seyrettik. Seyrettik ama tablo hiçte iç açıcı değil.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki 6'ncı ve son maçında Arsenal'e 4-1 yenilerek kapanışı da kötü yaptı. Avrupa defterini daha önce kapatan ve dün gece prestij maçına çıkan Cimbom, İngiliz ekibine teslim oldu. 4-1. Bu sonuçla kalesinde toplam 19 gol gören G.Saray, 17 gollü Beşiktaş'ı geçerek Şampiyonlar Ligi'nde en fazla gol yiyen Türk takımı oldu.

Galatasaray, Türkiye'nin en iyi takımlarından biri, milyonlarca Euro yatırım yapılmış bir kadro. Karşısındaki rakip her ne kadar Arsenal de olsa aslında Arsenal bu karşılaşmada bir çok as oyuncusundan yoksun olarak sahaya çıkmıştır.Şimdi bu durumu Galatasaray'la mukayese ettiğimizde ortaya çıkan tablo hazindir.

Devler Ligi'ndeki son maçında deplasmanda Anderlecht'e 2-0 yenilerek Avrupa kupalarında yoluna devam etme şansını kaybeden Galatasaray, Arsenal karşısında çıktığı prestij niteliğindeki mücadeleyi maalesef 4-1 kaybetti.

Demek ki sorun hocada değilmiş

Galatasaray'da hoca değişti ama takım yine kazanamadı. Bu iş bana göre teknik adam, oyuncu sorunu değil yönetim sorunudur. Her ne kadar Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu

"Bundan sonra iyi oynamayan oyuncu varsa sebebi benimdir" dese de mesele emanetçi bir yönetim meselesidir. Böyle giderse mevcut yönetim bu işi daha fazla götüremez.

Galatasaray camiası, taraftarı ve futbolcuların bir daha hatırlamak istemedikleri kabus dolu Avrupa macerası nihayet bitti.

Galatasaray bundan sonra tüm gücünü artık lige ve kupaya vermeli. Avrupa'da önemli zaferler yaşamış Galatasaray taraftarı da doğru bir hareketle futbolcuları lige hazırlayacak bir sevgi ve destek sundu.

Türkiye'nin Avrupa'ya açılan en güçlü penceresi olan Galatasaray, Devler Ligi'nde en kötü dönemini 1 puanla bitirirken kalesinde rekor düzeyde gol gördü. Geriye dönüp bakmanın anlamı yok. Her dibe vuruşun parlak bir yükselişi olur.

Yiğit düştüğü yerden kalkmalı

Tarihi başarılarla dolu olan Galatasaray Futbol Takımı, devler ligi tarihinin en kötü sezonunu yaşadı.

Oysa Galatasaray 1999-20000 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarını 3. olarak bitirdikten sonra, katıldığı UEFA Kupası'nı yenilmeden kazanan tek takımdır.

Zira 1999-2000 yılında, UEFA Kupası finalinde İngiltere'nin Arsenal FC kulübünü penaltılarda 4-1 yenerek, bir Avrupa Kupası kazanan ilk ve tek Türk futbol kulübü olmuştur. Galatasaray aynı yıl; Süper Kupa'yı da Real Madrid'i 2-1 yenerek kazanmıştır. Avrupa'da en fazla başarı yakalamış Türk takımı olan Galatasaray'ın kazandığı UEFA Kupası ve Süper Kupa dünyada büyük bir başarı olarak görülmüştür.

Dolayısıyla Galatasaray Avrupa'ya veda etse de önümüzdeki yıllarda yine eski başarıyı yakalayacağına inanıyorum. Çünkü Galatasaray ülkemizi Avrupa'da başarı ile temsil eden takımlardan biridir. Son Avrupa macerasında kötü sonuçlar almış olsa da önümüzdeki yıllarda bunu telafi edeceğine inandığımdan ötürü Yiğit düştüğü yerden kalkmalı diyorum.

Yorumlar
TREND HABERLER