DÜNYADAN FUTBOL

Guangzhou Evergrande şampiyon oldu

Felipe Scolari'nin başında olduğu Guangzhou Evergrande, Çin Süper Ligi'nde üst üste altıncı kez şampiyon oldu.

Guangzhou Evergrande şampiyon oldu

Çin Süper Ligi'nde Guangzhou Evergrande 2016-2017 sezonunun bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti..

Guangzhou Evergrande evinde Yanbian Funde ile 1-1 berabere kalarak son iki hafta öncesinde ipi göğüslemeyi garantiledi.

Luis Felipe Scolari'nin başında olduğu Evergrande, böylece Çin liginde üst üste altıncı şampiyonluğunu elde ederek, kendisine ait olan rekoru geliştirdi ve ulaşılması güç bir başarıya imza attı. Kırmızı-beyazlı ekibin bu maçtaki tek golünü Paulinho kaydetti.

Şampiyonlar Ligi'ni de aldılar

Asya Şampiyonlar Ligi'ni de geçtiğimiz yıl müzesine götüren ve kıtanın da en büyüğü olan Evergrande, iki yıldır Scolari ile büyük başarılara imza atıyor. Toplam kadro değeri 50 milyon euro olan Çin ekibinde, bir çok önemli yıldız dikkatleri çekiyor.

Tam bir yıldızlar topluluğu

Burak Yılmaz Çin'i yine salladı!

Atletico Madrid'den 42 milyon euro bonservis karşılığında alınan Jackson Martinez, Tottenham'dan 14 milyon euroya transfer edilen Paulinho ve Brezilya şampiyonu Cruzeiro'dan 11 milyon euroya alınan Ricardo Golart ve bir başka Brezilyalı Alan takımın öne çıkan isimleri olarak sivriliyor.

Gol kralı da Evergrande'den

Ricardo Goulart kaydettiği 17 golle, Çin liginde gol krallığı yarışının ilk sırasında yer alıyor. Shanghai Shenhua'nın sakatlanan yıldızı Demba Ba 14 golle onu izliyor. İki hafta kalan ligde Goulart'ın gol kralı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER