ROPÖRTAJ

Hacıosmanoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yine çok konuşulacak sözler söyledi.

Hacıosmanoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, A'dan Z'ye tüm merak edilenleri Sabah si'ne açıkladı.
 
"Sadri Şener'in 5 yıl başkanlığı döneminde yaptığı yanlışlara, kulübü 200 milyon liraya yakın borçlandırmasına ses çıkarmayanlar biraz da bize sabretsinler."

"2010-11 sezonunun kupası, Trabzonspor'un çalınan ilk kupası değil. 1995-1996 sezonundan bu yana 4 tane şampiyonluğu çalınmıştır kulübümüzün."
"Türkiye'de futbolun temelinde adaletsizlik olduğunu herkes biliyor... UEFA kararlarına karşın TFF'nin direnmesi pahalıya patlayabilir."

"Ülkemizde kamuoyunu, 'Hakimler, savcılar beni kandırdı' diye oyalayabilirsiniz ama Avrupa'dakiler bilgi ve belgelere bakarak karar verir."

Futbol Federasyonu, 2010-11 sezonunun tescili için yaptığınız başvuruyu reddetti. Yeni yol haritanız nasıl olacak?
"Türkiye'de futbolun temelinde adaletsizlik olduğunu herkes biliyor. Halk da biliyor, büyük çoğunluk bundan rahatsız. Şike yok diye diretseler de tüm sportif yargılamaların sonucu ortada. Yöneticilere teşebbüsten ceza verdiler, 'Sahaya yansımadı dediler', futbolculara ceza verdiler. Kullandıkları o çocuğu (İbrahim Akın'ı kastediyor) çıkarmış hala konuşturuyorlar. Türk futbolunu temizlemek için namusuyla çalışan emniyet, savcı ve hakimlerimize hakarettir bu. Bu mevkilerdeki tüm isimlere minnet borçluyuz böyle bir pisliği ortaya çıkardıkları için. Biz bir başvuru yaptık ve TFF Yönetim Kurulu'nda bunun görüşülmesini, Futbol Federasyonu'nun yanlışından dönmesini istedik. Ama onlar bu yolda gitmekte ısrar ediyor, UEFA ve FIFA'yı gözardı ediyorlar. 'Onlar iç işlerimize karışamazlar' deseler de bu kuruluşların süreci izlediklerini biliyorlar. Artık uluslararası boyut kazanmış bu pisliğin üstünde oturmaya devam edemezler. Bu Trabzonspor'un çalınan ilk kupası da değil. 1995-1996 sezonundan bu yana 4 tane şampiyonluğu çalınmıştır kulübümüzün. Biz şampiyonlukların sahada kazanılması için çaba harcıyoruz. Sadece kendimiz için değil tüm Anadolu kulüpleri için bu yönde çaba harcıyoruz."

TFF BAŞKANI NE DEDİ?
UEFA ve FIFA'nın adını çok anıyorsunuz. Bu kurumlarla görüşüyor musunuz?
"UEFA ve FIFA'da temasta olduğumuz isimler var. Onların tavsiyesi bu sürecin Türkiye'de adaletli bir şekilde sonuçlanması. Avukatlarımız şimdi TFF Tahkim Kurulu'na başvuru yapmak için çalışıyor. Bu süreç sonunda durum değişmezse Türkiye ağır bir bedelle karşı karşıya kalabilir. Buna biz üzülürüz ama gerekli kararları almayanlar sokağa çıkabilir mi? FIFA'nın dünyada bu tip durumlardaki uygulamaları belli. Hataları düzeltmek için bir süre tanıdılar. TFF Başkanı'na sordum; FIFA ve UEFA size 'Bu sorunu böyle çözeceksin' şeklinde talimat verirse ne yapacaksınız diye,'O zaman gereğini yaparız' dedi. Keşke şimdi kendileri düzeltse ve az yarayla bu olay halledilse. Kimse Türk futboluna toplu bir ceza veremez ama adı geçen kulüplerimiz çok daha ağır cezalarla karşı karşıya kalabilir. Türkiye'de kamuoyunu 'Hakimler, savcılar beni kandırdı' diye yanıltabilirsiniz ama Avrupa'da futbolu yönetenler bilgi ve belgelere bakarak karar verirler.

TRABZON ELLERİNDE OYUNCAKTI, ALDIK!
Mahkemenin kongre kararı için ne diyorsunuz? Aday olacak mısınız?
"Genel kurul kongrede bir irade ortaya koydu. Hem beni seçti hem de yönetimin görev süresini belirledi. Ancak kongrede birkaç kez oylama yapıldı ve sanki ortada tartışmalı bir durum varmış gibi gözüktü. Sonuçta mahkeme bir karar aldı, biz hukuka saygılıyız. Bu karar kesinleşirse tekrar aday olurum. Ben seçimi herkese karşı kazandım ve 6 ayda neler yapabileceğimi gösterdim. Şimdi de aday olmaktan çekinmem, desteğin daha da arttığını biliyorum. Trabzonspor'u kendi ayakları üzerinde duracak hale getirmek için zamana ihtiyacımız var. Sadri Şener'in 5 yıllık başkanlığında yaptığı yanlışlara, 200 milyon liralık borcuna ses çıkarmayanlar biraz da bize sabretsinler."

YAKINDA SOKAĞA ÇIKAMAYACAKLAR
Camiadan eleştiriler de alıyorsunuz...
"Şike ve sonrasındaki kötü yönetimle maddi manevi çökmüş bir camiayı ayağa kaldırmak kolay değil. Buna rağmen başlattığımız değişimi hazmedemeyenler var. Kulüpten rant sağlayanların musluklarını kapattık. Trabzonspor ellerinde oyuncaktı, onu aldık. Yakında kamuoyu ile paylaşacağımız bilgilerle, bize 'Niye hesap sormuyorsunuz?' diyenlerin merakını gidereceğiz. O zaman, bizi eleştirenler, önceki yönetimi ayakta tutanlar ne yapacaklar, halkın içine nasıl çıkacaklar merak ediyorum."

ONUR'UN BİLEMEDİĞİ SORU...
Tolga Zengin, Onur Kıvrak'ın sakatlığı sonrası kaleye geçen genç Zeki Ayvaz'a mesaj atıp başarı dilemiş, haberiniz vardır...
"Tolga Zengin buranın çocuğudur, başarılarıyla gurur duyarız. Son ana kadar gitmemesi için uğraştık ama iki büyük kaleciyi kadromuzda tutma lüksümüz yoktu. Beşiktaş'ın kalesini korusa da o Trabzonsporludur. Onur Kıvrak da onun gibi hem karakterli hem başarılı bir isim. Onur'a geçen sordum, 'Dünyada neyin değeri biçilmez' diye.. 'Başarı' dedi bilemedi, sadece Onur'a değer biçemezsiniz. Bizim başkan ve kaptan olarak onunla çok farklı bir ilişkimiz var. Onun için nasıl bir teklif gelirse gelsin, bizim 'onur'lu insanlara ihtiyacımız var."

BEN MÜLAYİM BİRİYİM
* Sinemaya gidiyor musunuz?
"Eve zor gidiyorum, sinemaya nasıl vakit ayırayım."

* En sevdiğiniz yemek hangisidir?
"Bizim meşhur kara lahana dolmasının benim için yeri ayrıdır."

* Bir imaj sorununuz olduğunu düşünüyor musunuz?
"Ben mülayim bir adamım ama mücadele ettiğimiz kesimler, ellerindeki medya gücüyle bizi farklı göstermeye çalışıyorlar. Haksızlık ederseniz elbette öfkelenir, hakkımı savunmaya çalışırım. Zaten siz bunu yapmıyorsanız sorun sizde demektir."

* İstanbul'da nerede yemek yersiniz?
"Bakkalköy'deki meyve sebze halinde küçük salaş bir ufak restoran var. Zaman zaman gece arkadaşlarla oraya gider yemek yeriz. Gören vatandaşlar şaşırıyor. Önce 'O mu acaba' diyorlar. Sonra fotoğraf çektirmek için sıraya giriyorlar. Meyve sebze getirenler oluyor, sağolsunlar. İnsanlar kulüp başkanlarını ulaşılmaz sanıyorlar, böyle görmeye alışmamışlar."

* Trabzon'da yemek için nereyi tercih edersiniz peki?
"Trabzon'da halkın olduğu yerlere gitmeyi tercih ederim. Meydanda sulu yemek yapan mekanlar vardır. Gece geç yiyecekseniz Akçaabat'ta haşlama yapan mekanları tercih ederim."

* Oğlunuzla en son hangi maça gittiniz?
"En son Legia Varşova maçına gittik Polonya'ya, çok şükür mutlu döndük."

Kucak açan ülke olduk
"Başbakan ile görüşmemi eleştiriyorlar. Erdoğan ile son 10 yılda el açan değil yeniden kucak açan ülke haline geldik. Elbette ona saygı duyacağım"

Akyazı'da yapılacak yeni stadınızın temel atma töreni ne zaman?
"Cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla yapılacak. Kendisinin kulübümüzü ziyaretinde bu konu konuşulmuş, tarih belirlenmişti. İsim konusunda şu anda kesin birşey yok. Çalışmalarımız sürüyor."

Başbakan'la görüşmeleriniz de muhalifleriniz tarafından eleştiriliyor...
"Bunları kasti olarak yapıyorlar. Kendisi hem bu bölgenin insanı hem ülkenin Başbakanı hem de futbolla çok yakından ilgili bir insan. Bu ülke son 10 yılda nereden nereye geldi, bunun farkında olmak lazım. 10 yıl önce yurt dışında, gümrüklerde gördüğümüz muamele ile şu andaki farklı ise bu Erdoğan iktidarının başarısıdır. Bu Türkiye'nin güçlendiğinin göstergesidir. El açan ülkeden, kucak açan ülke olmaya geri dönüyoruz. 600 yıl dünyaya hükmetmiş bir imparatorluğun torunlarıyız. İşte bu büyümeyi dışarıda hazmedemeyenlerin içeride de uzantıları var. Bunu başaran Sayın Erdoğan değil başka bir isim olsa benim tavrım yine aynı olurdu."

Akçay'ın arkasında değil, yanındayım!
Teknik direktörünüz Akçay'a güveniyor musunuz, takıma taktik veriyor musunuz?
"Mustafa Akçay karakterli bir arkadaşımız. İlk defa Süper Lig'de bir takım çalıştırıyor. Zamana ihyitacı olduğunu kendisi de söylemişti. Türkiye'de başkanlar 'Hocanın arkasındayız' deyince hocalar gidiyor. Bu yüzden ben Mustafa hocanın yanındayım. Herkesin alanı belli, ben onun işine karışmam. Ben sadece sahada Trabzonspor'a yakışan mücadeleyi takım versin derim. Takım korkak oynuyor denmesin isterim. Bunun dışında hocanın işine karışmam."

Malouda ve Bosingwa'dan sonra Barrios neden alınamadı?
"Kendisiyle ben de görüştüm, anlaşmıştık. En son imaj parası olarak 3 milyon Euro istedi, 'Olur' dedik ama sonra Moskova'ya gitti ve sakatlandı. Bize de iyi ki almamışız dedirtti."

Devre arası takıma takviye yapacak mısınız? Mustafa Pektemek'in adı geçiyor...
"Hocamız Mustafa Reşit Akçay'ın çalışmaları sürüyor. Onun vereceği rapora göre takıma gerekli takviyeleri yapacağız. Ancak Pektemek'le ilgilenmiyoruz. Trabzonspor'da ondan daha yetenekli futbolcular zaten mevcut."

G.AMERİKA'DA PİLOT TAKIM
1461 Trabzon nasıl gidiyor, bir ara satılması konuşuluyordu?
"İyi gidiyor, hocamız Kadir Özcan işin başında iken vefat etti. Mekanı Cennet olsun. Şimdi yardımcısı Ayhan Alemdaroğlu görev yapıyor. 4 maçta 8 puan topladı. İnşallah oradan bir hoca çıkarmış oluruz. 1461'i satmamız gibi bir durum olamaz, kime satacaksınız, taşınması da mümkün değil. Benim istediğim, yıllardır söylediğim İstanbul'da, Avrupa'da hatta Güney Amerika'da pilot takım kurulmasıdır."

POLONYA'DA GOLLER KAÇTI
UEFA Avrupa Ligi'nde son oynadığımız Legia Varşova karşılaşmasına Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da geldi. Kendisini karşılamak için stadyumun dışına çıkınca attığımız iki golü de seyredemedik. Ben de 'Başbakanım neden 20 dakika önce gelmediniz, golleri göremediniz' dedim. (Gülüyor) Cumartesi günü de Başbakanımız'ın katılımıyla inşallah yeni stadyumuzun temelini atarak Trabzonspor için önemli bir dönüm noktasının startını daha vereceğiz."

KADIKÖY'E GİTTİM, PİŞMAN DEĞİLİM
Kadıköy'e gittiniz, pişman mısınız?
Benim oyuncum, İstiklal Marşı okunurken beni protokolde görmeli. Pişman değilim, ben şeref tribünde bir sürü hakarete, lafa yanıt vermedim ama çıkışta provakasyon oldu. Beşiktaşlı taraftarlarla da tribündeydik ama onlarla fotoğraf çektirmekten maçı izleyemedim.

OKULDAN UYARI GELDİ
Ailenize zaman ayırabiliyor musunuz?
"İster İstanbul'da olayım, ister Trabzon'da bütün zamanım şu anda Trabzonspor'la geçiyor. Çocuklarımın okulundan müdür yardımcılarından geçen gün bir uyarı geldi zaten. 'Başkan oldunuz; çocuklar sizi göremiyor. Olumsuz etkilenmesinler, okuldan çıkarken onları almaya gelirseniz iyi olur' dediler."

HAKEMLER NAZİK AMA
Hakemlerden şikayetçi misiniz?
"Tabii ki... İstanbul takımlarının oyuncularıyla maçlarda gayet nazik konuşur, onları dinleyip sırtını dahi sıvazlarken, Anadolu kulüplerinin oyuncularını dinlemiyor, en ufak bir itirazda kartlarını kullanıyorlar. Biz sadece kuralların herkese aynı şekilde uygulanmasını istiyoruz." 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER