ROPÖRTAJ

Hakan Şükür şike için ne dedi?

Galatasaray ve Türk futbolunun efsane ismi Hakan Şükür, Galatasaray ve Türk futbolunda patlak veren şike süreci hakkında konuştu.

Hakan Şükür şike için ne dedi?
Galatasaray ve Türk futbolunun efsane ismi Hakan Şükür, Galatasaray ve Türk futbolunda patlak veren şike süreci hakkında konuştu. 

Hakan Şükür'ün Fanatik Gazetesi'ne verdiği röportaj şu şekilde;

Uzun yıllar forma giydiğin, Türkiye'ye ilk kupa getirdiğin Galatasaray'da şu an maalesef işler yolunda gitmiyor. Galatasaray ve yeni seçimlerde çıkacak muhtemel başkanla ilgili neler söylemek istersin?

Zannedersem iki aday var. Duygun Yarsuvat büyüğümüz ve Alp Yalman. Benim ilk Galatasaray'a geldiğimde başkanlık görevindeydi, başarılı bir başkandı. Öncelikle hayırlısı olsun, burada birbirlerine rakip değiller. Aynı camianın insanlarıdırlar, mutlaka Galatasaray'a hizmet vermek isteyeceklerdir. Amaç, niyet belli. Umarım güzel bir yarış olur. Galatasaray'ı yüceltecek bir yönetim seçilir.

"TARAFTAR DA BUNU KONUŞUYOR"

Galatasaray'da çok büyük değişiklikler oldu. Yani bir İtalya ekolünden tekrar bir İtalyan hocaya geçildi Mancini'den sonra ama kadroda değişiklikler oldu, oyuncularda performans düşüklükleri oldu. Yani bu sirkülasyondan etkilenmedi desek yalan olur, çünkü sonuçlara da yansıdı bu. Gelen oyuncular mutlaka ki iyi futbolcular ama Galatasaray'da geçmiş dönemde, son senelerinde yaptıkları düşünüldüğünde Galatasaray'ın amaçları doğrultusunda oyuncular mı? Onlar tabii ki tartışılır. Kamuoyu da bunları tartışıyor, Galatasaray taraftarı bilhassa. Çok erken bazı şeyleri söylemek için. Aklımızda kalan mağlubiyetler olarak Balıkesir ve Arsenal var. Galatasaray bu karşılaşmalarda çok kötü oynadı. Hatta kazandığı birçok maçta da kötü oynadı. Sezon başı maç yapmamasının, belki Prandelli'nin yoğurt yiyişi bu. Bana göre yanında bir Türk çalıştırmayışının, fikir almayışının sıkıntı var. Ülkenin içerisinde bunları yapabilecek çok insan vardı. Bir planlama hatası olduğunu söyleyebiliriz.

"FEDERASYON GÜVENİLİR DEĞİL"

Galatasaray'ın ligdeki gidişatından bahsettik ama görüyoruz ki artık seyirci tribüne gelmiyor. Yeni sistem, passolig, bu konuda bir şey söylemek ister misin?

Passolig'e kötü bir uygulama diyemeyeceğim. Ama zamanlama açısından, Türk futbolunun bir hayli gerilediği bir süreçte böyle bir uygulama hakikaten seyircinin, zaten statlara zor gelme eğilimi olan seyircinin şevkini kırdı. Bir de uygulamayı getirenlerin güvenilirlik derecesi ne? O da ayrı tartışılır. Yani ben Türk futbolunun federasyon anlamında çok iyi yönetildiğini düşünmüyorum. Futbolu yöneten aktörlerin başarı kriterleri nedir, oralara nasıl gelmişlerdir, hele böyle bir süreçteki, belki tam kaos denmez ama bu dönemdeki kelime seçimlerini doğru yapmadığını düşünüyorum. Yani Fatih Terim'in transferinden başlayarak ondan öncesine de dayanan ilişkilerin nasıl geliştiği veya ne boyutta olduğu biraz da siyasi arenanın içinde olduğum için çok iyi biliyorum.

"BAŞKAN OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM"

- Federasyonda işler iyi gitmiyor dedin. Peki 2015'te seçimler var, daha önce böyle bir fikrin vardı. Federasyon başkanlığı için aday olacak mısın?
Kısa vadede böyle bir düşüncem yok. Olmamasının sebebi benimle alakalı değil. Yani söylediğim şeyler sizin olmanızdan ziyade oradaki adayların, oradaki yapının nasıl belirlendiğiyle alakalı. Yani bugün için sizlik değil. Kimse, kimseye gökten zembille makam vermiyor. Ülkemizde özerk diye anılan yerlerin seçimlerinin nasıl olduğu noktasında birçok şaibe var. Bunu herkes söylüyor. O açıdan ben çok kısa süreli böyle şeyler düşünmüyorum.

"ÖDÜL BANA GURUR VERDİ"

- Bu ödül senin için ne ifade ediyor? Özel bir ödül ve Türkiye'den ilk kez bir futbolcu Maradona, Beckenbauer, Pele'nin yanında ayak izini bırakacak.
Çok onurlu, gurur duyulacak bir şey. Hem ülkem adına, hem kendi adıma. Senelerdir tabii, çok çalıştım. Takım sporunda biliyorsunuz oynadığınız mevkii de sizin buralara bir forvet olarak gelmenizi sağlıyor. Yani çok önemli başarılar kazandım. Hem takımsal, hem bireysel başarılar. Bugün belki futbolu bıraktıktan yıllar sonra bu onuru yaşamak, Avrupa'nın merkezinde, Monaco gibi bir yerde, birçok değerli spor adamının arasında bu ödülü almak çok gurur verici bir şey. Çok mutluyum. Çocuklarıma, artık canlı olarak her şeyi anladıkları bir dönemde bu anı yaşattığım için mutluyum tabii.

"BU ŞARTLARDA YAPAMADIM"

- Artık futbolun içinde değilsin aktif olarak ama neler yaptığını bize anlatır mısın? Şu an hayat nasıl gidiyor?
Biliyorsunuz ben siyasi alana girip sonra girdiğim yerden ayrılıp şu anda bağımsız bir milletvekiliyim. Görevimi ihya etmeye çalışıyorum. Ülkedeki şartlar malumunuz, bir hayli zor. Birçok iddialar, birçok spekülatif şeyler var. Bunların arasında bu görevimi çok yapabildiğim söylenemez. Ama yaklaşık önümüzdeki Haziran'a kadar tekrar seçimler var. Bir bekleme süreci yaşayacağız. Ülkemizdeki gelişmeleri değerlendirip fayda sağlamaya çalışacağız her zamanki gibi.

"ŞİKEDE HUKUKA MÜDAHALE EDİLDİ"

Bu iddialar ortaya çıktıktan sonra konuşulmasın diye farklı hukuka, yani ben onu öyle ifade ettim birçok defa sosyal medyada da söyledim hukuka bir müdahale oldu. Artık konuşacak bir şey yok.

- 2011'de gelişen ve halen iddiaların sürdüğü bu şike süreciyle ilgili konuşmak ister misin?
Artık konuşacak bir şey yok. Zannedersem tekrar yargılanma oldu Aziz Yıldırım'la ilgili. Süreç çok farklı gelişiyor. Türkiye'de sadece bu konuyla ilgili değil, son dönemde siyasi iradeyle ilgili çok ağır iddialar var. Bu iddialar ortaya çıktıktan sonra konuşulmasın diye farklı hukuka, yani ben onu öyle ifade ettim birçok defa sosyal medyada da söyledim hukuka bir müdahale oldu. Bir ülkenin gelişmişliği hukukla doğru orantılıdır. Dünyanın her yerinde evrensel hukuk her şeyin üstünde ve ötesindedir. Her insanın hukuka güven duyması gerekir. Bunlar yerinde olduğu zaman ben ülkenin gelişeceğini düşünüyorum. Bugün için bunları söylemek çok zor. Umarım birbirleriyle bağlantılı bu süreç çok sağlıklı bir zemine oturursa her şey netleşir. Ben de tabii ki şike sürecinde birçok farklı arkadaşımın sürecin içerisinde bulunduğunu, ceza aldığını unutmadan hukuka güvenmek gerektiğini düşünüyorum.

"HAYATIM KİTAP OLACAK"

- Futboldan uzaksın ama bir kitapla ilgilendiğini, kitap yazdığını ve bu kitabın Aralık'ta veya önümüzdeki sezon başında piyasaya çıkacağını duyduk. Bu konuda bir şeyler söylemek ister misin?
Evet, çok dolu dolu bir hayatım var benim çocukluğumdan itibaren. Çok erken yaşlarda çok önemli arenalara çıktım. Hem milli takım bazında, hem kulüpler bazında. Onun dışında aile yaşamından tutun bir yıldız statüsünde bir oyuncunun yaşayabileceği zaman zaman sıkıntılı, zaman zaman çok neşeli anlar yaşadım. Bunları bir kitapta yaşamayı düşünüyorum, hatta belki ikincisi de olacak. Şu anda çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Çok önemli, belki dönem itibariyle söyleyemediklerimiz. Onları çok seviyeli bir biçimde kimseyi kırmadan ama yaşadığım şeyler olarak bir biyografiye dökeceğiz.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER