YAZARLAR

Hakemden Fener'e penaltı hediyesi

Hakemden Fener'e penaltı hediyesi

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Fenerbahçe ile Gaziantepspor Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda karşılaştı ve sarı lacivertli takım sahadan 1-0 üstünlükle ayrıldı. Ancak her zamanki gibi dünde hakem Fener'e çalıştı ve maçı hiç oynamadan kazandırtmayı da başardı. 

F.Bahçe 'büyük' olacaksa haksız kararı reddetmeli! 
 
F.Bahçeli oyuncuların maçı kazanamamanın verdiği bir stres ve sahada Emenike'nin Emre ile tartışmasına sinirlenen taraftarlarında Nijeryalı oyuncuyu yuhalaması üzerine Kadıköy'de gerginlik tavan yaptı. Futbolcular arasında yaşanan gerginliğe ve maçı alamamanın da verdiği stresin imdadına ise Hakem Ali Palabıyık, yetişti.

Gökhan Gönül'ün pozisyonunda, oyuncu kendini yere bıraktı. Hakem Ali Palabıyık, bu düşüşü penaltı sandı. Oysa penaltıyla uzaktan yakından ilgisi yoktu. Taraflı olmayan tüm objektif spor otoriteleri de aynı görüşte olduğu açık. Müdahale penaltı olmadığı gibi üstelik pozisyonun devamı da gol olmaktan uzaktı. Ben merak ediyorum bu iş böyle nereye kadar devam edecek..

Fenerbahçe uydurma penaltıyla kazandı. Gökhan, rakibin kolu değdi diye kendini yere atıp pozisyonu tabir yerindeyse yutturdu. O hareket penaltı için yetmez. Hakem dümenden bir hareket ile penaltıyı Fenerbahçe'ye hediye etti.

F.Bahçe bu şekilde mi şampiyon yapılmak isteniyor?

Nedir bu tarafgirlik? Hakemler kendine gelmeli, hatır için ve bazı hakemler yerini garanti etmek için olur olmaz pozisyonlarda F.Bahçe lehine penaltı vermemeli. Keza bu penaltı emeğe saygısızlıktır. Ucuz bir penaltı ile Gaziantepspor'lu oyuncuların emeği heba oldu. O hareket bana göre penaltı değildi.

Zira başka maçlara bakıldığında o hareketten daha sert bir müdahaleye maruz kalındığında bile penaltı verilmezken Gökhan Gönül'ün kendini yere atmasına maçı izleyenlerin gözü önünde penaltı verilmesi yanlıştır.

Hakemler F.Bahçe'ye 4. yıldızı takıp, 20. Şampiyon mu yapmak istiyorlar!

Maçın hakemi penaltıyı Fenerbahçe'ye hediye etti. 0-0 beraber devam eden Fenerbahçe karşılaşmasını hakemin hediye ettiği penaltı gölü ile Gaziantep maçı kaybetmiştir. Spor camiası bu ve buna benzer karşılaştırmaların sonuçlarını tartışmalı.

Hatırlayanlar olacaktır; Gökhan Gönül, daha önce kendini yere bıraktığı ama penaltı olmayan pozisyonları itiraf etmişti. Biri, milli, diğer Galatasaray maçında. Maçı kazanmak adına hakemi kandıran ve bunu alışkanlık haline getiren birinden ahlak adına ne beklenebilir? Ayrıca kendini yere atarak penaltı kazandıran futbolcunun "Sağol" anlamında hakemin göğsünü okşaması spor etiğine aykırıdır.

Hamasi nutuklar ile 'Büyük Fenerbahçe' olunmuyor!

Fenerbahçe yönetimi 'temiz futbol, ahlaklı futbolcu' adına dün akşam yaşanan haksız penaltı kararını reddetmeli ve maçın tekrarını istemeli. Çünkü penaltı kararına neden futbolcunun daha önceden de benzer hareketleri yaptığı ve bunu itiraf ettiği bilinen bir gerçektir. Yani futbol anlamında sicili bozuktur. Dolayısıyla penaltıyı kullanacak olan futbolcunun 'Haksız penaltıyı atmayayım' demeyebilir ama her defasında büyük olduklarını iddia edenler hakemin penaltı kararını reddederek bu erdemliği göstermeli.

İşte o zaman sarı-lacivertli kulüp spor kamuoyunun gözünde 'Büyük Fenerbahçe' olabilecektir.

Yorumlar
TREND HABERLER