YAZARLAR

Hakeme gösterilen kırmızı kartın esas muhatabı TFF'dir

Galatasaray Trabzonspor maçında, bordo mavili oyuncu Salih Dursun hakemin elinden yere düşen kırmızı kartı alıp Hakem Deniz. Bitnel'e kırmızı kart göstermesi çok doğru ve isabetli bir karardır ve bu kararın esas muhatabı Türkiye Futbol Federasyonudur.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Dün akşam Türk Telekom Arena'da oynanan ve 4 kırmızı kartın çıktığı mücadelede Trabzonspor'un golünü penaltıdan Erkan Zengin atarken, Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 63. dakikada Podolski ve 89. dakikada penaltıdan Selçuk İnan kaydetti. Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 37'e yükselterek 3. sıraya çıkarken, Trabzonspor 27 puanda kaldı.

Galatasaray, olaylı geçen ve 4 kırmızı kartın çıktığı maçta Trabzonspor'u 2-1 yendi. Konuk takımda Özer, Aykut, Cavanda ve Salih kırmızı kart gördü. Sarı kırmızılılara galibiyeti getiren gol son dakikada Selçuk'un penaltısıyla geldi. 

Değerli olurlar, şimdi ben maçtan daha çok spor müsabakasını bu denli katleden ve art niyetli olduğunu düşündüğüm hakem hakkındaki görüşlerimi açıklamayı daha uygun gördüm, umarım okurlarımda hak verir. Maçı yazmak dünkü hakemi gördükten sonra içimden gelmiyor. Çünkü bu takım sezon başından beri ne yazık ki hep hakem hatalarının kurbanı oldu.

HAKEME GÖSTERİLEN KIRMIZI KART TFF'YE KAPAK OLSUN!

Galatasaray Trabzonspor maçında, bordo mavili oyuncu Salih Dursun hakemin elinden yere düşen kırmızı kartı alıp Hakem Deniz Bitnel'e kırmızı kart göstermesi çok doğru ve isabetli bir karardır ve bu kararın esas muhatabı futbol federasyonudur. Ayrıca bu anlamlı kararından dolayı Salih Dursun'u can-ı gönülden tebrik ediyorum. Bir futbolcu bu sezonun özetini ancak bu kadar güzel yapabilirdi. Bu hareket başta Süper lig olmak üzere diğer liglere de kapak olsun.

HAKEM KENDİNİ "ALİKIRAN BAŞ KESEN" Mİ SANDI

Bence dün akşamki vahim olay, yılın vakasıydı. Bu sezonki ligi anlatıyordu. Sahada saçma sapan kararlar veren bir hakem vardı. İnanılır gibi değil! Penaltıları vermiyor, penaltı olmayanları veriyor. Kartları alakasız yerde kullanıyor. Aynı pozisyonlarda birine veriyor, diğerine ise vermiyor!

Bir hakem bir maçı nasıl katleder herhalde dünkü maç buna en somut bir örnektir. Yıllardır aynı tiyatroyu izlemekteyiz. Her ne kadar hakemler hakkında konuşmayalım diyoruz ama gel gör ki; bazıları hakemliği "alikıran baş kesen" zannediyor. Eline düdüğü aldı mı haksız kararlar verdiği gibi iki takımdan birini adeta doğruyor.

Mesela dün akşam TT Arena'da Türk hakemliği adına utanç verici bir geçe yaşandı. Bu işin içinde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ve yönetim kuruluna fatura çıkarmamakta yanlış olur. Galatasaray Trabzonspor maçında hakem hatası varsa ki; bariz var, o halde gereken yapılmalı. Spor kamuoyunun gazını almak için bir kaç açıklama ile savuşturulmamalı.

DENİZ BİTNEL'İN DÜDÜĞÜ ELİNDEN ALINMALI

Deniz Ateş Bitnel  denilen hakem TT Arena'da spor müsabakasını katletmiştir. Bunun neticesinde de iki yanlış penaltı ve arkasından gelen 4 kırmızı kart yanlışlığını yapmıştır. Teknik ve disiplin açısından yetersiz yönetim sergileyen Deniz Ateş Bitnel bir müddet değil, elinden düdüğü alınıp sahalardan derhal uzaklaştırılmalı.

Dünkü maç için Bordo mavililer, "Katledildik" diyebilir. sarı kırmızılılar ise "Bizi Bitnel kurtardı" diye sevinebilir. Bir gerçek var ki; maçı çığırından çıkaran verdiği ve vermediği kararlarla Deniz Ateş Bitnel oldu.

Bu maçı gördükten sonra bir gerçeği daha anladım. Hakemlik camiasında kimse kusura bakmasın değişen ne yazık ki hiçbir şey yok. Gücü olanın, lobisi olanın diğer takımlar üstünde büyük bir baskı gerçeği var. Güçlü olanın haksız bile olsa, haklı çıktığı bir ortam herkesçe biliniyor. Ve de ne yazık ki yıllardır sürüp gidiyor. Birilerinin çıkıp, 'Kral çıplak' demesinin vakti geldi.

TRABZONSPOR SAHİPSİZ BİR KULÜP DEĞİLDİR!

Kulüpler haklarını korumak veya tepki göstermek için illaki hakem odasını mı basmalı?

Gerçi ne geçmişte ne de bugün, Trabzonspor başkanları,Türk futboluna ve spor kamuoyuna saygılarından dolayı bazı kulüp başkanları gibi hakem odası basmaz.

Haklarını yeterli olmasa da hukuk kurallarıyla aramaktadır.

Bu olay bardağı taşıran son damla olduğunda hakkını aramak için daha fazla beklememeli. Bir an önce harekete geçmeli.

Evvela TFF, bu hakem için gerekeni yapmalı. Ve düdüğünü elinden almalı. Çünkü bu kifayetsiz hakemler yüzünden Trabzonspor'un kimyası bozuldu.

Zaten dikkat edin, sadece busene değil neredeyse her sene Trabzonspor ne çektiyse art niyetli hakemlerden çekti. 

Bugün gelinen noktada artık Trabzonsporlular  hakemlere güvenmiyor.

Bir siyasimizin dediği gibi “Bir memlekette namuslu insanlar da en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memleket için kurtuluş yoktur” Bu düşünceden hareket ile Trabzonspor camiası da hukuk çerçevesi içinde hakkını her platformda aramalı. Sessiz kalmamalı bu olay üzerine kamuoyu oluşturmalı.

Şike davası sürecinde yargılamaları etkilemek için  yapılan yürüyüşleri hatırlamalı. Çarşı davasında verilen destekler ile sonuç ortada.

Yorumlar
TREND HABERLER