TRABZONSPOR

Hami Mandıralı'nın 7 kaderi

Trabzonspor ile yollarını ayıran Hami Mandıralı, bordo-mavili takımda futbolcu ve teknik adam olarak görev aldığı dönemlerde '7' farklı skorları yaşayan tek isim oldu.

Hami Mandıralı'nın 7 kaderi

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda Antalyaspor'a 7-0 mağlup olan Trabzonspor'da bu maç sonrası görevine son verilen teknik direktör Hami Mandıralı ise futbolcu ve teknik adam olarak görev aldığı bordo-mavili kulüpte '7' farklı skorları yaşayan tek isim oldu.

1990-91 sezonunda Kupa Galipleri Kupası'nda İspanya devi Barcelona'ya 7-2 ve 1993-94 sezonunda Beşiktaş'a 7-1 mağlup olan takımda futbolcu olarak görev alan Hami Mandıralı, teknik direktör olarak ikinci kez göreve geldiği Trabzonspor'da yine 7 farklı kaderi yaşadı.
Bordo-mavililer Antalyaspor karşısında 7-0'lık mağlubiyet alarak tarihinin en farklı mağlubiyetini alırken, takımın başında yer alan Mandıralı, hem futbolcu hemde teknik adam olarak '7' farklı skorları yaşayan tek isim oldu.

HAMİ MANDIRALI SONUNU HAZIRLAYAN '7' ETKEN

Hami Mandıralı taraftarla kavga etti

Trabzonspor'da Süper Lig'in 18. haftasında Bursaspor karşısında alınan 4-2'lik mağlubiyetin ardından 19. haftada Altyapı Koordinatörü Sadi Tekelioğlu'nun yerine göreve getirilen Hami Mandıralı, Akhisar Belediyespor maçıyla bordo mavililerde ikinci kez göreve gelmişti. Mandıralı, bu sezon takımın başında çıktığı 15 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 9 yenilgi almasına rağmen yönetim, 7-0'lık skorun ardından Mandıralı'nın sezonu tamamlamasına müsaade etmedi.

Mandıralı'nın teknik direktörlük kariyerinin belki de en kötü dönemini yaşamasına neden olan 7 faktör ise şu şekilde sıralandı:

"1. Hami Mandıralı'nın futbolcu lisansını çıkartan ve üzerinde büyük emeği olan hocası Sadi Tekelioğlu'nun takımın başında bulunduğu sürede göreve gelişi ve yaşananlar ikilinin arasının açılmasına neden oldu. Tekelioğlu'nu kabullenen futbolcular, Mandıralı'nın gelişine alışamadı.

2. Mandıralı'nın 2013-14 sezonunda Mustafa Akçay'ın gidişinde sonra takımın başına geçmesinin ardından, altyapı koordinatörü Sadi Tekelioğlu, eski oyuncusuna büyük bir destek vermişti. İkinci gelişinde yaşananlardan dolayı Tekelioğlu, Mandıralı'dan desteğini çekti.

3.
2013-14 sezonunda elde ettiği başaranın ardından ikinci kez takımın başına geçen Hami Mandıralı, bir birine küsen, moralleri bozuk olan, ekonomik sıkıntılarla birlikte sportif başarısızlığını yaşandığı takımı düzelteceğini umut etti. Ancak yaptığı hesapların hiç biri tutmadı.

4.
Takımın başına gelmesinin ardından alınan mağlubiyetler sonrası 'Bu takım çalışmamış' diyerek eski takım arkadaşı Shota Arveladze'yi ve eski hocası Sadi Tekelioğlu'nu eleştirerek, futbolcuları toplumun önüne atması Mandıralı'ya tepkileri artırdı. Bazı oyuncular güven bunalımı yaşadı.

5.
Hami Mandıralı'nın en büyük şanssızlıklarından biri de tam kadro ile maçlara çıkamaması oldu. Sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu Mandıralı'yı kritik maçlar öncesi zorladı. Alternatifli bir sistem kuramadı. Çoğu idmanda taktik çalışmakta zorlandı.

6.
Yönetimin, Hami Mandıralı'nın arkasını toparlayacak tecrübeli bir ismi ikinci adam olarak getirme isteğine genç çalıştırıcının olumlu yanıt vermemesi Mandıralı'nın bazı noktalarda eksik kalmasına yol açtı. Performans eksikliği nedeniyle başka sahada çalışmaları istenen Özer Hurmacı, Marko Marin, Sefa Yılmaz, Fatih Atik, Erkan Zengin ve Cavanda'nın takımda ayrı kalmalarına yönetimli birlikte karar vermesine rağmen Erkan Zengin ve Cavanda'nın bilgisi dışında af edilmesi, yeni sezon için isminin hiç gündeme gelmemesi ve gidici gözükmesi Mandıralı'nın takım içindeki otoritesini sarstı.

7.
Çaykur Rizespor maçında elde edilen 6-0'lık galibiyetin ardından Antalyaspor maçında alınan 7-0'lık mağlubiyet Mandıralı'nın sezonu tamamlayamamasına neden oldu."

Yorumlar
TREND HABERLER