YAZARLAR

Hamsi Aslan'ın ayağını kaydırdı

Hamsi Aslan'ın ayağını kaydırdı

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
Spor Toto Süper Lig'de 10. hafta dev bir maç sahne aldı. Ligin iki devi Galatasaray ile Trabzonspor kozlarını Türk Telekom Arena'da paylaştı. Kazanan ise bu kez Trabzonspor oldu. G.Saray'ı 3-0 mağlup eden Trabzonspor, deplasman kabusuna da son verdi ve ligde 3 yıl aradan sonra bir derbi mücadelesinde galip gelmiş oldu.

Trabzonspor deplasmanda Galatasaray'ı 3-0 mağlup etti. Bordo mavilileri zafere götüren golleri Medjani (2) ve Yusuf Erdoğan kaydetti. Trabzonspor bu galibiyetle 976 gün sonra bir derbi maçından zaferle ayrılmış oldu.

Oysa ligde 10. haftaya lider Fenerbahçe'yle birlikte 19 puanda giren sarı-kırmızılılar, Trabzonspor'u yenerek, Spor Toto Süper Lig'de üst üste 3. galibiyetini almak istiyordu, konuk takım Trabzonspor'da hedef Ersun Yanal yönetimindeki ilk maçında üç puanla tanışmaktı. Bu sefer durum Trabzonspor lehine oldu ve Galatasaray derbisini kazanmasının yanında büyük moral de elde etmiş oldu.

TRABZONSPOR '4. BÜYÜK' SIFATINA UYGUN MAÇLAR ÇIKARMALI

Ligde deplasmanda Galatasaray ile karşılaşan bordo-mavililer, yeni teknik direktörüyle çıkacağı maçtan galibiyetle ayrılmayı hedefliyordu ve bunu da fazlasıyla başardı. Süper Lig'in 10. haftasında Ersun Yanal'la yeni bir sayfa açan Trabzonspor deplasmanda Galatasaray'ı kendi evinde Türk Telekom Arena'da 3-0 yenerek hem 3 puanı aldı derbilerde galibiyet özlemine son verdi.

Nitekim ligin 9'uncu haftası sonunda 12 puan ile 10'uncu sırada yer alan bordo-mavili takım, teknik direktör Vahid Halilhodzic'in sözleşmesinin feshedilmesinin ardından göreve gelen Ersun Yanal yönetimindeki ilk maçında sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı.

Zira "Üç Büyükler" olarak tanımlanan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray karşısında oynadığı son 18 maçta galip gelemeyen bordo-mavililer, bu takımlar karşısında kötü gidişatına dur demenin hesaplarını yapıyordu. Resmi maçlarda son galibiyetini 21 Nisan 2012'de Süper Final şampiyonluk grubunun 2. haftasında Beşiktaş'ı sahasında 1-0 yenerek alan bordo-mavili ekip, neredeyse 1000 günlük galibiyet özlemini Galatasaray maçıyla sonlandırmayı amaçlıyordu bu amacını nihayet gerçekleştirebildi.

"TRABZONSPOR GALATASARAY MAÇINI MUTLAKA KAZANMALI" DEMİŞTİM..

Aslında Trabzonspor başarılı olmak için yapılması gerekeni yaptı. Dün bazı sitelerde yayınlanan yazımda da özellikle üzerinde durarak şöyle demiştim; "Trabzonspor Galasaray ile Türk Telekom Arena'da oynanan maçın mutlak kazanması gerekecek çünkü Trabzonspor'un G.Saray ile arasındaki puan farkı 7'e çıktı. Bu maçın berabere veya kaybedilmesi halinde puan farkı daha da açılacaktır.Bu durumda ileride telafisi mümkün olamayacak durumlara sebebiyet verebilir. Kaldı ki Trabzonspor fikstür açısından henüz mükemmel bir yerde değil.

Bu nedenle Trabzonspor'un Spor Toto Süper Ligde yollarına devam etmeleri, taraftarlarına coşku ve heyecanı artırabilmesi için Galasaray maçını kazanmaları gerekiyor.

Keza Galatasaray maçlarının her zaman zor geçtiği açık ama Karadeniz fırtınası da zor maçların takımıdır bu maçta da taraftarlarına bunu tekrar göstermeli. Ayrıca Trabzonspor, süper ligde şampiyonluk iddiasında 'bende varım' diyorsa, bulunduğu yerden üst sıralara çıkmak istiyorsa bu maçı kesinlikle kazanmak zorundadır." diye yazmıştım sağ olsunlar Galatasaray maçını kazanarak beni de mahcup etmediler

Ayrıca Trabzonspor Galatasaray maçı bu haftanın en dikkat çeken karşılaşması olarak ön plana çıkıyordu. Çünkü Süper Lig'de Galatasaray 19, Trabzonspor ise 12 puanda. Sarı kırmızılı takım kazanması halinde en yakın rakipleri ile arasındaki puan farkını korumuş olacaktı, Trabzonspor ise alt sıralardan kurtulmak için bu maça olanca gayretiyle asılması lazım." Son dediğim oldu ve Trabzonsporlu oyuncular Galatasaray derbisini kazanarak hem taraftarlarını hemde yönetim ve teknik kadroyu sevindirmiş oldular dolayısıyla da beni de mutlu ettiler.

GALATASARAY MAÇI MİLAT OLMALI

Teknik direktör Ersun Yanal, Trabzonspor'da ikinci dönemindeki ilk maçına Galatasaray karşısında çıktı. Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'a konuk olan Trabzonspor'da, teknik direktör Ersun Yanal, bordo-mavili ekipte ikinci dönemindeki ilk maçına çıktı.

Süper Lig'de geçen sezon şampiyonluk yaşadığı Fenerbahçe'den sezon başında ayrılan ve Trabzonspor'da Boşnak teknik adam Vahid Halilhodzic'in yerine göreve getirilerek 1,5 yıllık sözleşme imzalanan Yanal, ilk sınavını Galatasaray karşısında verdi. Bordo-mavili ekipte 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarında görev alan tecrübeli çalıştırıcı, zorlu Galatasaray deplasmanıyla yeniden Karadeniz ekibinin başından bir resmi maçta bulundu ve ilk maçında galibiyetle tanıştı. Umarım bundan sonraki maçlarda da başarı gelir ve takım zirvede yerini alır.

"GALATASARAY RUHUNU YAKALADIK" DİYORLARDI AMA...

Galatasaray'ın 2. başkanı Abdurrahim Albayrak, Trabzonspor maçı öncesinde yaptığı açıklamalarda "Galatasaray ruhunu yakaladık" diyordu. Ama tabloya bakıldığında öyle olmadığı görülüyor. Galatasaray Trabzonspor derbisinde bir ruh yakandı ama o ruh Galatasaray ruhu değil ama Trabzonspor ruhu olduğu kesin. Yani anlayacağın ruhu yakalayan taraf sarı-kırmızılılar değil de rakipleri olan bordo-mavili taraf yakalamış vesselam.

ALBAYRAK RUH ÇAĞIRMA SEANSLARINA KATILSIN!

Nitekim bir ruh yakalanmış olsa da, bunun Galatasaray ruhu olmadığı gayet açık. Albayrak'a tavsiyem aradığı ruhtan yoksun kalmaması için inancına ters midir, değil midir? bilmiyorum ama vakit geçirmeden ruh çağırma seanslarına katılsın, belki de aradığı ruhu orada bulabilir!

Hamsi aslanın ayağını kaydırarak zirveye doğru yol alıyor. Trabzonspor, Galatasaray karşısında alacağı galibiyetle bu sezon deplasmanlarda yaşadığı şanssızlığı kırmak istiyordu bunu da dün akşam Türk Telekom Arena'da başardı. Karadeniz ekibi deplasman kabusunu kırarak bu korkudan sıyrılmıştır artık.. Ben böyle düşünüyorum. Çünkü adını ne koyarsanız koyun, talihsizlik, kısmetsizlik, beceriksizlik deyin, olmayınca olmuyordu en azından bu maçta bunları yendi. 3 büyükler olarak tanımlanan kulüplerin en başında gelen Galatasaray maçının 3.0 kazanılması Trabzonspor için büyük moral kaynağı olmuştur, bu durum yakın zamanda sekteye uğramadan devam etmeli. Karadeniz ekibi böyle giderse eski günlerini yakalayacağa benziyor.

[email protected]

https://twitter.com/NurettinOzgenc

Yorumlar
TREND HABERLER