YAZARLAR

Hamsi Kanarya'ya yem edildi

Hamsi Kanarya'ya yem edildi

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
Tribünlerden sahaya atılan yabancı maddeler sebebiyle hakem tarafından tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili karar çıktı. Disiplin Kurulu, müsabakayı 3-0 sarı lacivertli ekip lehine tescil etti. Böylece lider Fenerbahçe, en yakın takipçileri Galatasaray ve Beşiktaş ile arasındaki puan farkını 10'a çıkardı.

Spor Toto Süper Lig'in 24. Haftasında Trabzonspor'un sahasında Fenerbahçe'yi ağırladığı maç konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle sürerken 45+10. dakikada sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle tatil edilmişti. Profesyonel Futbol Disiplin kurulu (PFDK) yaşananlar nedeniyle Trabzonspor'a 5 maç seyircisiz oynama cezası vermiş ancak Tahkim Kurulu daha sonra bu cezayı 3 maça indirmişti. Bu gelişmenin ardından gözler maçın sonucu ile ilgili son kararı verecek olan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetim kuruluna çevrilmişti.

Esasen spor kamuoyun beklentisi maçın kaldığı yerden seyircili veya seyircisiz oynanması şeklindeydi ve öyle de olmalıydı. Bu karar Trabzonspor için çok ağır olmuştur. Maçın kaldığı yerden oynaması halinde F.Bahçe mağlubiyet alabilir diye mi sarı-lacivertli kulübün şampiyonluk yolunda önümü açılmıştır?

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanan Trabzonspor ile Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig müsabakasında maç 1-0 Fenerbahçe'nin lehine devam ederken 45 + 10. dakikada müsabaka hakemi tarafından tatil edilen müsabaka ile ilgili olarak, Trabzonspor'un (3-0) hükmen yenik sayılmasına, Fenerbahçe'nin (3-0) hükmen galip sayılmasına karar vermiştir.

Bu duruma sebep olanlar arasında rakip takım futbolcularının provokatif hareketleri olsa da bunlara zor olsa da sabır edilmeliydi. Maalesef provokatif harekette bulunanların tuzağına düşüldü ve sonuç görüldüğü gibi oldu.

Şimdi burada ve bu hususta söylenecek çok söz vardır. Ancak en büyük tepki de bu duruma sebep olan taraftar kisvesi altında olanlara gösterilmeli.

Trabzon halkının fevkalade moralini bozan, Trabzon şehrinin imajına zarar veren, Trabzonspor'a maddi ve manevi anlamda büyük zarara uğramasına neden olan sorumsuz kişiler tespit edilmeli ve Trabzonspor'a verilen ceza bunlardan tahsil edilmeli.

Bunlar taraftar değil görüldüğü gibi zarar dardırlar. Kendi kentine ve takımına zarar veren kişilerden taraftar olamaz.

Yorumlar
TREND HABERLER