GALATASARAY

Hamzaoğlu ve Terim'in gözdesi oldu

Galatasaray ile sözleşmesini 2 yıllığına uzatan tecrübeli defans oyuncusu Hakan Balta, sarı-kırmızılı takımın adeta istikrar abidesi oldu.

Hamzaoğlu ve Terim'in gözdesi oldu

Galatasaray ile sözleşmesini 2 yıllığına uzatan tecrübeli defans oyuncusu Hakan Balta, sarı-kırmızılı takımın adeta istikrar abidesi oldu. Galatasaray formasıyla 10 kupa kaldıran deneyimli isim, hem Hamzaoğlu'nun hem de Fatih Terim'in vazgeçilmezi oldu.

Sarı-kırmızılı kulübün geçtiğimiz günlerde 2016 yılında sona erecek olan sözleşmesini 2 yıl daha uzattığı tecrübeli defans oyuncusu Hakan Balta, istikrarlı görüntüsü ile dikkat çekiyor. Galatasaray'da 9. sezonunu geçiren deneyimli oyuncu, 276 resmi maçta sarı-kırmızılı formayı terletti. Bu maçların 248'inde sahaya ilk 11'de çıkan Balta, yalnızca 28 maçta oyuna sonradan dahil oldu.

TAKIMININ EN İSTİKRARLISI
2007-2008 sezonu öncesi transferin son gününde Vestel Manisaspor'dan 3 yıllığına transfer edilen Hakan Balta, sarı-kırmızılı takımın en istikrarlı isimlerinden biri olmayı başardı. 9 sezondur Galatasaray forması giyen 32 yaşındaki oyuncu, hem kulübünün hem de milli takımın vazgeçilmezleri arasına girmeyi başardı. Bu sezon ligde geride kalan 7 maçın tümünde 90 dakika sahada kalan tecrübeli oyuncu, kaleci Muslera ile birlikte en çok forma şansı bulan isim oldu.



10 KUPA KALDIRDI
Takıma katıldığı 2007-2008 sezonunda o zamanki adıyla Turkcell Süper Ligi şampiyonluğunu yaşayarak ilk kupasını kaldıran Balta, o sezondan bu yana çıktığı resmi organizasyonlar da 10 kez kupa sevinci yaşadı. 4'er kez Süper Lig ve Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan Hakan Balta, 2 kez Ziraat Türkiye Kupası'nı kaldırma sevinci yaşadı.

FATİH TERİM'İN VAZGEÇİLMEZİ OLDU
Galatasaray'ın yanı sıra milli takımın da vazgeçilmezleri arasına giren Balta, Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri'nde oynanan son 5 maçta 90 dakika sahada kaldı. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda mağlubiyet yüzü görmezken, kalesinde ise yalnızca 2 gol gördü.

SÖZLEŞMESİ 2 YIL DAHA UZATILDI
Geçtiğimiz günlerde 2016 yılında sona erecek olan sözleşmesi 2 yıl daha uzatılan Hakan Balta'nın yıllık 1 milyon 250 bin euro alacağı ve maç başına da 15 bin euro kazanacağı açıklanmıştı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER