SÜPER LİG

Harun Tekin'in hedefi Avrupa'da oynamak

Bursaspor'un başarılı kalecisi Harun Tekin, Türkiye Futbol Federasyonunun Tam Saha Dergisi'ne açıklamalarda bulundu.

Harun Tekin'in hedefi Avrupa'da oynamak
Bursaspor'un milli takım kadrosuna da seçilen genç file bekçisi Harun Tekin, Bursa'da mutlu olduğunu, yeşil-beyazlı ekipte uzun yıllar kalmak istediğini belirterek, iyice tecrübe kazandıktan sonra Avrupa'da bir takımın kalesini korumayı hedeflediğini bildirdi. 

Harun Tekin, uzun süre yedek bekledikten sonra bu sezon Bursaspor'un kalesini korumaya başladığını ve sergilediği performansla milli takım kadrosuna girdiğini kaydetti.

Futbola merakının olduğu zamandan beri kalecilik yaptığını aktaran Tekin, hayalinde hep kalecilik olduğunu, Galatasaray'ın eski kalecisi Claudio Taffarel ile milli kaleci Rüştü Reçber'i hayranlıkla takip ettiğini ifade etti. Geçen sezonun son beş maçında Bursaspor'un kalesini koruduğunu belirten Tekin, "O maçlarda iyi bir performans gösterdiğimi ve bu fırsatı iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. Şenol Hoca da geldikten sonra Türk kalecilere ve dolayısıyla bana da güvendiğini söyledi ve formayı teslim etti. Ben de bu güveni boşa çıkarmamak için elimden geleni yapıyorum" açıklamasında bulundu.

Tekin, kalecinin takım için 1 puan anlamına geldiğini düşündüğüne değinerek, "Elbette puanları takım kazanır veya kaybeder. Ama bir kaleci, takımının kötü oynadığı, gol atamadığı bir günde göstereceği performansla gol yemezse, bu da kazanılmış 1 puan anlamına gelir. Kalecinin takım için çok önemli bir konumda olduğunu ve bazen tek başına bile bir maçı kurtarabileceğini düşünüyor, her maça da bu sorumlulukla çıkıyorum" ifadesini kullandı.

"A MİLLİ TAKIM'A YÜKSELMEK HER ZAMAN HEDEFİMDİ"

Genç milli takım kadrolarında hiç yer almadan direk A Milli Takım'ın kadrosuna davet aldığında büyük sevinç duyduğunu bildiren Tekin, şunları kaydetti:

"A Milli Takım'a gelmek her zaman hedefimdi. Düzenli oynadıkça bu hedefime ulaşabileceğimi biliyordum. Verilen şansı iyi kullandım ve Milli Takım kadrosuna seçildim. Şimdi sorumluluklarımın daha da arttığının bilincindeyim ve burada kalıcı olabilmek için daha fazla çalışmam gerektiğini biliyorum. Kadroda olduğumu öğrendiğimde büyük bir sevinç, gurur ve onur duydum, gözlerim yaşardı. Haberi alır almaz bu mutluluğumu eşimle paylaştım."

Tekin, kulüplerin başarılı olan yerli kalecilere daha fazla şans verdiğini belirterek, "Türkiye'de çok iyi kaleciler var. Bu durum milli takımdaki kaleci rekabetini de çok zorlu bir hale getiriyor. Bu rekabetin hepimizi daha iyi olmaya zorlayacağını ve hem Türk kaleciliğine hem de milli takımımıza olumlu yansıyacağını düşünüyorum" dedi.

Birgün iyi yerlere geleceğini bilerek her zaman çok çalıştığını, asla pes etmediğini dile getiren Tekin, şöyle devam etti:

"Hep bunun hayalini kuruyordum. Çok genç yaşta oynama fırsatı bulmam da işime dört elle sarılmamı sağladı. Bursaspor'daki ilk yıllarımda yedek kaldığım dönemde de gelecek fırsatı en iyi şekilde kullanmak üzere hep iyi çalıştım ve sonunda verilen fırsatları iyi kullanarak bugünkü noktaya ulaştım. Ama hep daha iyisi olduğunu biliyorum ve hiç rehavete kapılmadan o daha iyiye ulaşmak için çalışmayı sürdürüyorum. Bugün milli takım kadrosundayım ama ben bu formayı giymek ve maça çıkmak istiyorum. Bursa'da mutluyum ve Bursaspor'un kalesini uzun yıllar korumak istiyorum. Uzun vadedeki hedefim ise iyice tecrübe kazandıktan sonra Avrupa'da bir takımın kalesini korumak." 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER