YEREL HABER

Hatayspor: 0 - Alanyaspor: 0 (Pebaltılar: 3-4)

PTT 1. Lig'e yükselen son takım belli oldu..

Hatayspor: 0 - Alanyaspor: 0 (Pebaltılar: 3-4)
Normal süresi ve uzatma dakikaları golsüz sona eren 2. Lig play-off finalinde Hatayspor'u penaltılarda 4-3 yenen Alanyaspor, PTT 1. Lig'e yükselen son takım oldu..

Spor Toto 2. Lig play-off finalinde normal ve uzatma bölümü 0-0 biten maçta, penaltılarda Hatayspor'a 4-3 üstünlük kuran Alanyaspor, PTT 1. Lig'e yükseldi. 

31. dakikada sağdan yerden gelen topla buluşan Aydın'ın bekletmeden vuruşunda, savunmaya çarpan meşin yuvarlak kornere gitti.

Alanyaspor'un daha etkili olduğu ilk yarı, 0-0 beraberlikle tamamlandı. 

80. dakikada ceza alanı içinde oluşan karambolde Taylan'ın ters vuruşunda, kaleci Haydar, bu sefer çizgi üstünde meşin yuvarlağı kontrol etti. 

Maçın normal süresi, 0-0 berabere sona erdi. Uzatma bölümünde Hatayspor, Soner ve Taylan ile etkili oldu. Ancak bu oyuncuların vuruşlarında, top direkten döndü ve uzatma bölümü de 0-0 beraberlikle tamamlandı. 

Penaltı atışlarında Alanyaspor'da ilk atışı Ali Kuleli kaçırdı. Ancak Alanyaspor, Emre Akbaba, Şamil Ünal, Gökhan Kaba ve Aydın Çetin ile diğer atışları gole çevirdi. 

Hatayspor ise Halil Karataş ve Emre Özkurt ile ilk penaltılardan yararlanırken, Güney Atılgan ve Mehmet Ayaz ile diğer atışları değerlendiremedi. Soner Ergençay'ın atışı yetmeyince Alanyaspor, rakibine 4-3 üstünlük kurarak, PTT 1. Lig'e yükselen son takım oldu. 

Karşılaşmayı, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ile eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin de izledi. 

Karşılaşma öncesi hafta içinde vefat eden eski milli futbolcu Ali Çoban ve Trabzon İdman Ocağı Kadın Futbol Takımı oyuncusu Neslihan Müge Çankaya'nın anısına, 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Hatayspor: 0 - Alanyaspor: 0 (Pebaltılar: 3-4)

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Hüseyin Göçek, Orkun Aktaş, Kemal Yılmaz

Hatayspor: Fatih Öztürk, Barış Yardımcı (Dk. 94 Serkan Koç), Özgür Çelik, Mehmet Enes Sığırcı, Emre Özkurt, Mehmet Ayaz, Halil Karataş, Ömer Bozan, Hasan Küçcük (Dk. 100 Soner Ergençay), Gökhan Ünver (Dk. 90 Güney Atılgan), İbrahim Taylan Uzunoğlu

Alanyaspor: Haydar Yılmaz, Türker Toptaş, Gökalp Seçal, Koray Seçal, Kerem Gülbahar, Onur Acar (Dk. 120+1 Gökhan Kaba), Timuçin Aşcıgil (Dk. 63 Şamil Ünal), Efecan Karaca, Emre Akbaba, Mehmet Burak (Dk. 88 Ali Kuleli), Aydın Çetin

Sarı kartlar: Dk. 1 Mehmet Ayaz, Dk. 66 Emre Özkurt (Hatayspor), Dk. 11 Timuçin Aşcıgil, Dk. 13 Gökalp Seçal, Dk. 45+2 Mehmet Burak, Dk. 85 Onur Acar (Alanyaspor)

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER