DİĞER HABERLER

Hentbolda alt yapı canlanıyor

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu, en büyük hedeflerinin alt yapıyı canlandırmak olduğunu söyledi.

Hentbolda alt yapı canlanıyor

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Başkanı Bilal Eyüboğlu, ''Bütün hedefim altyapıyı canlandırmak'' dedi.

Başkan Eyüboğlu, yaptığı açıklamada, seçildikten 3 ay sonra kurulları oluşturduklarını belirterek, ''MHK ve teknik kurulu oluşturduk. Milli takım antrenörleri belirlendi ve görev dağılımları yapıldı. Göreve başladılar'' diye konuştu.

Bütün hedefinin altyapıyı canlandırmak olduğunu ifade eden Eyüboğlu, ''Bununla ilgili olarak da bugün itibariyle kamplar başladı ve seçmeler yapılıyor. Elmadağ ve İstanbul'da iki ayrı kampımız var. Bizler 5 senenin takımını kurmak istiyoruz. Bu, zor bir süreç. Birden olabilecek bir süreç değil. Milli takımda oynayanların aynı isimler olmaması lazım. Erkek ve Bayan (A) Milli Takım antrenörleri İstvan ve Kovacs'a teşekkür ettik ve ayrıldık'' ifadelerini kullandı.

-''HENTBOLUN YENİ YÜZÜ OLACAK''-

THF Başkanı Bilal Eyüboğlu, halen sürmekte olan salon inşaatını Şubat 2011'de bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Konuyla ilgili yetkililere teşekkür eden başkan Eyüboğlu, ''Salon inşaatını Şubat 2011'de bitirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda bizlere maddi ve manevi destek veren genel müdürümüz Yunus Akgül ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar'a teşekkür ediyorum. Hedefimiz, Şubat ayı içinde bu tesisi hizmete sokmak. İdari birimlerimiz şu anda burada çalışmaya başladı. Hentbola yakışan bir yer olacak. Hentbolun yeni yüzü olacak. Tüm kamplarımız, her türlü faaliyetlerimiz burada olacak'' diye konuştu.

-''ARTIK TARAFSIZIM''-

Başkan seçilmeden önce Beşiktaş Kulübü Hentbol Takımı Genel Menajeri olan Eyüboğlu, siyah-beyazlı takımdan ayrılmasının kendisine çok zor geldiğini kaydetti.

''Beşiktaş'tan ayrılmak çok zor oldu'' diyen başkan, şunları söyledi:

''İyi bir Beşiktaşlıyım. Ancak şu anda federasyon başkanıyım ve tarafsızlık zırhım var. Bunu da korumaya çalışacağım. İlk zamanlar kulüpten kopmam bayağı beni zorladı, ancak hentbolun başarısı için bu görevi üstlendik. Bunu da sağlarsak en mutlu biz oluruz.''

-BAŞKANLIĞA ISINMAYA ÇALIŞIYOR-

Başkanlık görevini yaklaşık 4 aydır sürdüren Bilal Eyüboğlu, makamına ısınmaya çalışıyor.

Bu görevi zorlukları bilerek üstlendiğini anlatan Eyüboğlu, ''Başkanlığa yavaş yavaş ısınmaya çalışıyorum. Zorluklar var tabii ama zorlukların olduğunu bilerek girdik. Amaç, hentbolun iyi olması. Yönetimde yeni isimler yer aldı. Milli Piyango Genel Müdürü Recep Biçer, Ankara İl Özel İdare Kulübü Başkanı Adem Ceylan, işadamı Atacan Aksoy ve Antalya Muratpaşa Belediyesi'nden Levent Küçükçolak yönetimin yeni isimleri oldu'' diye konuştu.

-BAZI KONULAR TEFTİŞ KURULUNDA-

Eyüboğlu, geçmiş dönemle ilgili araştırmaların sürdüğünü de belirterek, ''Bazı konularda teftiş kuruluna dosyalar veriyoruz. Geçmişle ilgili her şeyi ortaya dökeceğiz. Hatası olmayanların çekinmelerine gerek yok. Yapılan bir usulsüzlük varsa, yapan bedelini öder, yoksa da kimsenin rahatsız olmasına gerek yok'' dedi.

Hata yapan kişi ve kurumların bir bedel ödemesi gerektiğine dikkati çeken Eyüboğlu, ''Devletin kurumları, mahkemeleri vardır, benim de muhatabım onlardır. Başka taraflarda konuşmama gerek yok. Ben bir federasyon başkanıyım. Araştırmaları gerekli yerlere veririm, onlar inceler ve kararlarını verirler. Geçmişe dönük ne varsa ki bunun içinde kişiler de vardır, suçu olan herkes bir bedel öder'' ifadelerini kullandı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER