GALATASARAY

Hıncal Uluç Alp Yalman'ı yerden yere vurdu

Spor yazarı Hıncal Uluç, Galatasaray'ın 5. sınıf bir teknik direktöre teslim edildiğini iddia etti.

Hıncal Uluç Alp Yalman'ı yerden yere vurdu

Spor yazarı Hıncal Uluç, Galatasaray'ın kötü yönetildiğini belirterek, başta "dostum" dediği Alp Yalman olmak üzere tüm yönetimi topa tuttu.

Hıncal Uluç, Riekerink'in de Galatasaray için yetersiz olduğunu belirtti ve Umut ile Olcan'ın gönderilmemesi gerektiğini belirtti.

İşte Hıncal Uluç'un o yazısı:

"G.Saray sezon başından beri utanç verici bir futbol oynuyor. Peki bu tabloda kim suçlu? Ruhunu kaybetmiş oyuncular mı? Yoksa, bu takımın başına 5. sınıf bir Hollandalı getiren yönetim mi? Peki bu yönetime destek veren Alp Yalman...!

Galatasaray bu sezonun başından beri 'utanç verici' bir futbol oynuyor. Karabük maçı da dahil. Ben bir Galatasaraylı olarak bu futbolu seyrederken utanıyorum. Neden utanıyorum? 93 dakika 17 saniye (!) bir maç seyrettik.

Sporda günün gazete manşetleri

Altyazıda da gol için 90+4 yazıyordu gol için. 3 dakika uzatılan maç için! Şimdi bu 90+3 ya da 4 dakikada futbolcu olarak hırslı, maça asılan, "Kazanmamız lazım" diyen kaç kişi gördünüz? (Serkan Korkmaz: Muslera)… Muslera ayrı, 10 kişi içinde? 1- Tolga. Her yere koşturuyordu. Takımdaki en yeni ve en az Galatasaraylı adam! 2- 38. dakikada oyuna giren Yasin. Yasin ve Tolga dışında taç atarken dahi kendini gösteren, "Topu bana at" diyen tek futbolcu yoktu. Sabri topu eline alıyor sağa bakıyor, sola bakıyor topu atacak kimse yok.
Sadece Tolga koşuyor, 'bana ver' diye.

Ahmakça hareketler
Halbuki çağdaş futbol 'bana ver' diye oyun içinde her an topun olduğu bölgeye bakan en az 5 futbolcu ile oynanır ki top ayağında olan kişi tercih yapabilsin, rakip savunma da hata yapsın, şaşırsın diye. Herkes "Aman bana atma Sabri" der gibi bakıyor. Bu takım nasıl oyun kuracak? Bu takım nasıl oyun oynayacak?
Takım moralman da hazırlanmamış, genel oyun anlayışı olarak da hazırlanmamış.
Bunun sorumlusu kim? Riekerink denilen, hayatında hiç üst yapı çalıştırmamış bir altyapı antrenörü. Teknik direktör bile değil!
Bu maçta topla oynama oranları neydi? 70'e 30! Maçtan bir gün önce Riekerink'in yaptığı basın toplantısında söyledikleri vardı gazetede; "Top bizde kalacak" diye. Bu utanç verici futbolun ve o oranın sebebi bu!
Top bizde kalacak demek şu; garantili pas istiyorum, sağlam yere pas atın, top bizde kalsın. Çünkü top bizde kaldığı sürece gol yemeyiz. İşte o oyunu çirkinleştiren yan pas, geri pas… O nedenleydi.
Karabükspor yeni bir takım. 19 yeni transfer ve yeni hoca ile deplasmana gelmiş. Karabük nasıl oynayacak?
Beraberliğe razı oynayacak. Sen topu kendi aranda çeviriyorsan yani Karabük'ün yapması gereken oyalamayı sen zaten kendi o ahmak zekanla yapıyorsan.
Karabükspor niçin senin üzerine gidip niye koşsun, pres yapsın?
Böyle bakıyorlar uzaktan içlerinden de "Devam edin böyle oynamaya arkadaşlar.
Yüzde 70 değil yüzde 99 oynayın…!" diyorlardır.
Bakın bu aptal futbolu, Galatasaray futbol diye oynuyor; "Top bizde kalacak!" Elindeki takımın ne olduğunun farkında mı teknik direktör denen adam?

Hıncal Uluç'un yazısının tamamı için tıklayın

Yorumlar
TREND HABERLER