YAZARLAR

Hırvat hakemin F.Bahçeye yaptığını Trabzon her maçta yaşıyor!

Hırvat hakemden ağzı yanan F.Bahçeliler ancak anlar Trabzonspor'un halini.. Trabzonspor hakem yanlışlarını hep yaşıyor ama kimsede bir şey demiyor!

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

UEFA Avrupa Ligi son 16 maçında Braga'nın Fenerbahçe'yi yendiği karşılaşmaya Hırvat hakem Ivan Bebek ve Fenerbahçeli bazı agresif futbolcular damga vurdu.

Dün akşam oynanan Avrupa Ligi son 16 tur karşılaşmasında hakem Ivan Bebek'in kötü yönetiminin de etkisi ile Braga'nın Fenerbahçe'yi 4-1'lik skor ile yenip bir üst tura yükselmesi Fenerbahçelilerde hüzün ve öfke hakimdi ama Türk basınında şok etkisi yaptı.

Sarı-lacivertli futbolcular ve bazı yanlı basın , hakem Ivan Bebek’e öfke kustu. Fenerbahçe medyası, “Bu kadar ucuz olamaz. Biz bunu hak etmedik. Koca senenin emeğini bir hakem gelip çalıyor. Biz Basel’de final oynamayı hedefliyorduk, bu yapılanlar hiç de adil değil” şeklinde ifadeler ile hakeme olan tepkilerini dile getiriyorlar.

BİR MUSİBET BİN NASİHATTAN EVLADIR!

Televizyondan seyrettiğim kadarıyla Fenerbahçe'nin yediği ilk gol ofsayt olabilir. Ancak kendilerini Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadyumunda sanan ve maçı da seyirciden etkilenen bir hakemin yönettiğini düşünen bazı futbolcular, maçın ortalarına doğru F.Bahçe hakemle dalaşmaya başlıyor.

Evvela hakem ile didişmeyi Caner kaşıyor, diğerleri de yavaş yavaş ona uyuyor.  Mehmet Topal burada ki alışkanlıktan olsa gerek kendini yere atıyor ama hakem yemiyor tabii ki.. Çünkü orası Kadıköy değil, hakem de pısırık değil, avantadan faul, penaltı kazanmaya alışık olanlara kanmıyor anında sarı kartı gösteriyor.

F.Bahçeli futbolcular presi yiyince hakem de Türkiye'deki hakemlere benzemeyince haliyle sinirlenme başlıyor ve ortam geriliyor.

Sonuç malum penaltı pozisyonu geliyor. Hakem de yorumunu doğal olarak penaltıdan yana kullanıyor.

Ama F.Bahçeli futbolcular hala hakemle oynuyor.

Elbette arzu etmezdim böyle olmasını ama yapacak bir şey yok.. Türkiye vatandaşı olarak bendeniz Portekiz takımı Braga'nın yerinde Türk takımı Fenerbahçe olmalıydı diyenlerdenim.

Hırvat hakemden ağzı yanan F.Bahçeliler ancak anlar Trabzonspor'un halini..

Nasreddin Hoca misali Fenerbahçe'de ‘Damdan düşenin halini damdan düşen anlar’ örneğiyle Trabzonspor'un halinden anlar belki!..

TRABZONSPOR HAKEM YANLIŞLARINI HEP YAŞIYOR AMA KİMSEDE BİR ŞEY DEMİYOR!

Trabzonspor hakemler yüzünden onca puandan oldu ama hiç kimse bu kadar dile getirmedi. Dile getiren olduysa da yeterli olamadı, takımın fikstür durumu ortada...

Mesele Fenerbahçe olunca yanlı ve yalaka medya F.Bahçe havarisi kesildi. 'Yok Hırvat hakem maçı katletti, yok sarı lacivertlilerin emeğini çaldı' vs.vs... Bunların aynıları hemen hemen Türkiye liglerinde her hafta olmayan bir şey değil.

Zira Trabzonspor bugüne kadar hakemlerden çok çekti. Bordo -mavili takım  bu sezon tam pek çok karşılaşmada hakem kurbanı olarak puan yitirdi.

Türkiye'deki maçları eyyamla idare eden, büyük takımlara prim tanıyan zavallı hakemler düdüklerini seyirci baskısıyla etkilendiklerinden genel de İstanbul takımlarının lehine olan pozisyonlar da  kullanırlar. 

Trabzonspor maçlarını yöneten hakemler maç bittikten sonra hakkıyla maçı yönettim mi yönetmedim acaba düşünüyorlar mı yada yönettiği maçı seyrediyorlar mı? Seyrediyorlarsa vicdanları rahat edebiliyor mu?

Çünkü Trabzonspor, bu sezon hakem hatalarından çok çekti, adeta ince ince doğrandı. Bunlardan başlıca olanları; Akhisar, G.Saray, Konyaspor, Gaziantepspor, Mersin, Çaykur Rize ve son olarak G.Saray maçlarında hakem kurbanı olan Fırtına 19 puandan oldu. Bordo-mavili taraftarlar, "Yeter artık. Bu sezon resmen katlediliyoruz. Neredeyse 20 puanımız gasp edildi. Adalet istiyoruz" şeklinde isyan etmelerini İstanbul basını duymadı bile... "bir musibet bin nasihattan evladır" misali spor kamuoyu ve İstanbul basınının bazı kalemleri Trabzonspor un halini daha iyi anlamış olurlar.

Yorumlar
TREND HABERLER