DÜNYADAN FUTBOL

Hırvatistan ihraç paniği yaşıyor

Tribünlerden atılan meşale ve patlayıcı maddeler sebebi ile UEFA'nın Hırvatistan'ı Euro 2016'dan ihraç edeceği iddia edildi.

Hırvatistan ihraç paniği yaşıyor

EURO 2016 D Grubu ikinci karşılaşmasında Saint-Etienne şehrinde oynanan Çek Cumhuriyeti - Hırvatistan maçına, tribünlerde yaşanan gerginlik ve olaylar damga vurdu.

2-2 biten maçın son dakikalarında Hırvatistan tribünlerinden atılan meşale ve patlayıcı maddeler sebebi ile karşılaşmanın İngiliz hakemi 5 dakika oyunu durdururken, sahaya atılan yanıcı maddeler görevliler tarafından söndürüldü.

Karşılama sonu olaylar ile ilgili açıklamada bulunan Hırvatistan takımının yıldız oyuncusu Ivan Rakitic ise, UEFA'nın kendilerini turnuvadan bile ihraç etme durumu olabileceğini söyledi.

Rakitic, "İspanya maçını oynayıp oynamayacağımızı bilmiyoruz. Belkide yaşanan bu olaylardan dolayı UEFA bizi turnuvadan ihraç eder. Taraftarlarımız bizleri ve takımı çok seviyorlar ama bazı taraftarlarımız ise futbol oynamamızı engelliyor" şeklinde konuştu.

BİLİC: "BU MAÇA BAZI TARAFTARLAR BU OLAYLARI ÇIKARMAYA GELMİŞ"

Çek ve Hırvat taraftarlar fena kapıştı

West Ham Teknik Direktörü Slaven Bilic de olaylar ile ilgili İngiliz kanalına yorumlarda bulundu.

Hırvat teknik adam olayların asıl nedeninin Split-Zagreb gerginliği olduğunu söyledi.

Slaven Bilic, "Bu olaylar 7-8 yıldır Hırvat futbolunda var. Ülkede federasyon karşıtı çok sayıda isim bulunuyor. Bu maça bazı taraftarlar bu olayları çıkarmaya gelmiş. Ülke de futbol konusunda birlik değil. Milli Takımın maçlarının coğunu Zagrep'te oynaması. Genç takımların çoğunda Zagrepli gençlerin oynaması bu bölünmeyi arttırıyor" diye konuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER