AVRUPA LİGİ

Hooijdonk 'En büyük tehlike Fernandao' dedi

Hem Fenerbahçe hem de Celtic'de top koşturan Pierre van Hooijdonk, UEFA Avrupa Ligi maçını yorumladı.

Hooijdonk 'En büyük tehlike Fernandao' dedi
Celtic ve Fenerbahçe arasında yarın oynanacak olan Avrupa Ligi karşılaşması öncesinde, geçmişte her iki ekibin de formasını giymiş olan Pierre Van Hooijdonk açıklamalarda bulundu.  
 
Hem Fenerbahçe hem de Celtic'de top koşturan Pierre van Hooijdonk, UEFA Avrupa Ligi maçını yorumladı, beraberlik tahmini yaptı. Hooijdonk, Celtic'in başını en çok ağrıtacak ismin ise vatandaşı Van Persie değil Fernandao olduğunu belirtti. 
 
İskoç Scottish Mail on Sunday gazetesine konuşan Hollandalı futbol adamı, Celtic Park'taki maçta tribünde olacağını belirtti, sarı-lacivertlilerin oyun yapısını ve güçlü yanlarını anlatarak uyarılarda bulundu.

En büyük tehlike Fernandao

Milliyet'in haberine göre; Hooijdonk zorlu mücadelede yeşil-beyazlıların en çok başını ağrıtacak ismin Fernandao olabileceğini söyledi. 45 yaşındaki futbol adamı, "İlk maçı kaybetmiş olmaları Fenerbahçe'ye Celtic karşısında ekstra bir baskı getirecek. Bence bu maçta 4-4-2 oynayacaklar. Bu yüzden ileride Van Persie ile Fernandao çift forvet olarak birlikte görev yapacaklar. İdeal düzenleriyle çıkacaklardır" dedi.   
 

Maç 1-1 berabere biter

Celtic-Fenerbahçe maçına dair ilginç bir tahminde de bulunan Pierre van Hooijdonk, "Bence Perşembe akşamı skor 1-1 olacak. Celtic'in golünü Stefan Johansen, Fenerbahçe'ninkini ise Fernandao atacak. Bu sadece benim fikrim. Ancak şundan eminim ki iki takım da göze hoş gelen futbol oynayacak ve karşılaşmayı kazanmaya çalışacaklar. Başka türlüsü beklenemez" diye konuştu.

Türkiye'de cehennem ve cennet

Fenerbahçe'nin sezon başında büyük paralar harcayarak önemli transferler yaptığına dikkat çeken Hooijdonk, bu yeni isimlerin Türkiye'de mutlu olmalarının formülünün basit olduğunu dile getirdi: "Eğer işler yolunda giderse cenneti yaşarlar. Ancak işler kötü giderse o zaman cehennem olabilir. Büyük paralar harcadılar ve başarıyı çabuk beklerler. Taraftar takımın her maç kazanmasını ister. Türkiye'de insanlar sabırsızdır.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında büyük bir rekabet var. 2003'te Fenerbahçe'ye imza attım. Aynı dönem Frank de Boer de Galatasaray'a gitti. Hollanda Milli Takımı'nın kaptanıydı. Çok bilinen saygı değer bir oyuncuydu. Ancak biz o dönem Fenerbahçe olarak daha başarılı olduk. Sonra Aralık'a kadar Galatasaray'da hoca kovuldu, Frank De Boer takımdan ayrıldı". 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER