YAZARLAR

Hukuk taraf tutar mı? Yazıklar olsun!

Hukuk taraf tutar mı? Yazıklar olsun!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Bana göre tutamaz ve tutmamalıdır. Bizler bir takıma gönül vermiş taraftarlarız, bizler yazı yazarken bazen maç yorumlar spor yazarı, bazen gündem yorumlar kendi takımımızın yazarı oluruz. Menfaat sağladığımız da yok. Bunu bilin diye yazdım. Hiçbir takım benim hakkımda iyi yazıyor diye yazarlara bir menfaat sağlamaz. Diğerlerini bilemem. Benim bir kazanç elde etmediğim kesin. Hani bazen yorumlar yazıyorsunuz ya Aziz Yıldırım kaç para veriyor? Fenerbahçe’den ne alıyorsun? Cevabı net bir şekilde verdiğimi düşünüyorum. Bu sadece gönül işidir. Yani biz sadece kendi bildiklerimizi ve düşüncelerimizi yazıyoruz. Kimse ile bir derdimizde yok, kimseden beklentimizde… Savcı ve hâkimler ise devletin savcısı ve hâkimidirler. Kendilerinin tuttuğu takım her ne olursa olsun bunu mahkeme salonuna yansıtmamalıdırlar. Hâkimi bilemem ama savcı bey içindeki renkleri açığa vururcasına tavır takınıyor. Bir yandan herkesi suçlu gösteriyor, bir yandan sadece Fenerbahçe ile bağı olanların içeride tutulmasını istiyor.

Dün davanın sonlarına gelindiğini az çok anlatmaya çalıştılar. Savcı bey iddianameyi yazmış. Mahkeme sürecindeki gelişmeleri beklemeden mütalaayı bir yandan hazırlamaya devam etmiş. Kimin ne dediği değil, kendi düşüncelerine göre bir mütalaa yazmış. Orada sorulan sorulara verilen cevaplar eğer ki sizin nezdinizde bir anlam ifade etmeyecekse neden duruşma oldu? Başkanları neden dinlediniz? Çapraz sorgu neden yapıldı? Başından beri söyledim yine söylüyorum. Bu bir şike operasyonu değildir. Bu Aziz Yıldırım operasyonudur. Tamamen ihalelerle alakalıdır. Eğer ihale süreci, içeriği ve sonrası ile ilgili bir şüphe varsa bunu başka bir şekilde dava konusu yapabilirdiniz. Mütalaa diyor ki eğer yöneticiler ceza alırlarsa başkanlıkları da düşsün! Dertleri belli oldu. Aziz Yıldırım’a öyle ya da böyle bir ceza verecekler. Bunu anlamayan kalmadı. Sokaktaki herkes bu işin şike ve teşvik konusu olmadığını da biliyor.

Bir insan adam öldürse, hırsızlık yapsa, adam yaralasa, tecavüzde bulunsa, vatana millete ihanet edip terörist olsa ne kadar ceza alır tahmin edebiliyorsunuz. Gerçi teröristler davul zurna ile karşılanıyor ama o konu zaten milletin içinde bir kin olarak duruyor. Dağdaki eşkıya ve terörist devletle pazarlık yapsın, kaymakam kaçırsın, asker şehit etsin ama davul zurna ile karşılansın. Aziz Yıldırım şike ve teşvikten 11 aydır tutuklu kalsın ve 39 yıl ceza istensin. Nerede adalet!!! Bu mu bizim ülkemizin adaleti!

Bu konuların çok daha derin ve detay içerdiğini ve bu konuda birçok kişinin konuşamadığını biliyorum. Korkudan kimse ihaleleri, süreci ve nedenlerini açıklayamıyor. Herkes birilerinden korkuyor.

Fenerbahçe aleyhinde bir iddia olduğunda günlerce televizyonlarda tartışılır. Fenerbahçe leyhine olan gerçek haberler ise sadece haber olarak verilir ve geçilir.

Fenerbahçeli bir oyuncu küfreder ceza alır, diğerleri küfrettiğinde maç içinde olur böyle şeyler denir.

Emre bir hareket yapar, bir program bu tartışılır. Zokora adamın hayalarına tekme atar 5 dakika konuşulur.

Bu çifte standart değil de ne? Fenerbahçe onlar için en iyi reytingdir ve reyting uğruna onlar için her yol mubahtır.

Federasyon bu kadar komedinin ardından Fenerbahçe’yi ligden düşürmüyorsa yazıklar olsun!

105 yıllık kulübü onun bunun oyuncağı haline getirenlere de yazıklar olsun!

Bu haksızlığı görüp müdahale etmeyenlere de yazıklar olsun!

Hala olup bitenler karşısında kıs kıs gülenlere de yazıklar olsun!

Bu çifte standardı ve mahkeme sürecinde yaşanan haksızlıkları ekranlarına taşımayanlara da yazıklar olsun!

İlk günden itibaren Fenerbahçe’yi şikeci ilan eden ve gazete manşetlerini Fenerbahçe küme düşecek, eksi puan alacak, para sayarken kamera görüntüleri var, çantada şike parası var diyen ve sürekli Fenerbahçe aleyhinde manşetler atan gazetelere de yazıklar olsun!

Fenerbahçe haklı olduğu halde, hükümet ve Uefa ile aramız açılmasın diye CAS davasını çekenlere de yazıklar olsun!

Düşürün Fenerbahçe’yi de millet bir rahata ersin. Tetikçilerin sesi kesilsin. Düşürmüyorlarsa da Fenerbahçe çekilsin. TFF’ye yazılı müracaat etsin ve düşürülmesini talep etsin. Havuzdan çekilsin. Maçları kendi televizyon kanalından versin. FBTV ücretli olsun. Fenerbahçe olmazsa da lig olur diyenleri kenardan izleyelim. Oluyorsa buyurup kendi liglerini oynasınlar.

Yorumlar
TREND HABERLER