İbrahim Yattara Kimdir?

Kendisini 'Karadeniz fırtınası' olarak tanımlayan İbrahim Yattara'yı Türk halkı Trabzonspor oyuncusu olarak tanıdı. Survivor ile yeniden gündeme gelen Yattara, İbrahim adını nasıl ve ne zaman aldı, nasıl Türk vatandaşı oldu?  Gelin İbrahim Yattara'yı biraz daha yakından tanıyalım.   FUTBOL KARİYERİ Futbola ülkesi Gine takımlarından San Garedi'nin altyapısında başladı. 1998'de aynı kulüpte profesyonel oldu. Bir yıldan kısa süre Athlético de Coléah'ta top koşturan Yattara, 2000'de Belçika ekiplerinden Royal Antwerp ile anlaştı. 2003 yılında kariyerinin büyük bir kısmını teşkil eden Trabzonspor'a 400 bin dolar...

İbrahim Yattara

Kendisini 'Karadeniz fırtınası' olarak tanımlayan İbrahim Yattara'yı Türk halkı Trabzonspor oyuncusu olarak tanıdı. Survivor ile yeniden gündeme gelen Yattara, İbrahim adını nasıl ve ne zaman aldı, nasıl Türk vatandaşı oldu? 

Gelin İbrahim Yattara'yı biraz daha yakından tanıyalım.  

FUTBOL KARİYERİ

Futbola ülkesi Gine takımlarından San Garedi'nin altyapısında başladı. 1998'de aynı kulüpte profesyonel oldu.

Bir yıldan kısa süre Athlético de Coléah'ta top koşturan Yattara, 2000'de Belçika ekiplerinden Royal Antwerp ile anlaştı.

2003 yılında kariyerinin büyük bir kısmını teşkil eden Trabzonspor'a 400 bin dolar karşılığında transfer oldu.

Trabzonspor kariyerinde inişli çıkışlı dönemler yaşayan Yattara, Trabzonspor kariyerinde iki Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Türkiye'de beş yıldan fazla zaman geçiren Yattara, Türk vatandaşlığı için başvurma hakkı kazandı ve başvuruda bulundu.

Önceleri başvurusu kabul edilmese de 29 Ekim 2010'da resmen Türk vatandaşı oldu. 

Yattara

ÖZEL HAYATI

2016 Survivor da ünlüler takımında yarışmacı oldu.

İBRAHİM YATTARA MISS POKU DEDİĞİ EŞİ KİMDİR?

14 kardeşi bulunan İbrahim Yattara aslında baba mesleğini yapıyor. Gine doğumlu olan Yattara'nın babası Salifou da eski bir futbolcu.

Yattara

İbrahim Yattara eşi Aminata Pendessa ile çalkalantılarla geçen bir evliliğe sahip. Türkiye'deki futbol hayatı sırasında bir çok kez aldatma haberleri ile gündeme geldi. Sarsıntılara rağmen karısı ile barışan Yattara iki oğlu ile birlikte mutlu bir aile hayatına sahip.

Yattara

YATTARA MÜSLÜMAN MI?

Türk vatandaşı olduğunda İbrahim adını alan Yattara Müslüman olduğunu açıkladı.

Yattara'nın Poku lakası ise estetik futbolundan dolayı, Gine'de takılmış. Ülkesinde eşini de Miss Poku diye çağırıyorlar.

Yattara

YATTARA NASIL TÜRK OLDU? 

Futbola da ülkesi Gine takımlarından San Garedi'nin altyapısında başlayan Yattara Athlético de Coléah'ta top koşturdu. 2000'de Belçika ekiplerinden Royal Antwerp ile anlaşan Yattara ile Türk izleyicisi Trabzonspor aracılığıyla tanıştı. 

Yattara

2003 yılında kariyerinin büyük bir kısmını teşkil eden Trabzonspor'a 400 bin dolar karşılığında transfer olan Yattara 'Karadeniz fırtınası' lakabını aldı. O Trabzon'u, Trabzon taraftarı da onu çok sevdi. 

Yattara

Trabzonspor kariyerinde iki Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşayan Yattara, Türk vatandaşlığı için başvurma hakkı kazandı ve başvuruda bulundu. 29 Ekim 2010'da resmen Türk vatandaşı olan Yattara kendisine bir Türkçe isim de seçti ve İbrahim adını aldı.

Yattara

2013 yılında Belçika ikinci lig ekiplerinden La Louviere ile anlaşan Yattara 2015 yılında da futbolu bıraktı.

TREND HABERLER