YAZARLAR

İddialar çürümüştür

İddialar çürümüştür

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Özellikle süreç içerisinde çok fazla yazı yazmamaya özen gösterdim. Suç varsa cezalandırılmalı ama yargısız infaz yapılmamalı dedim. Aziz Yıldırım’ın savunmasını takip ettim. Savunmasını bile yayınlarken içinden süzgeçle süzerek servis eden basın mensuplarını da gördük. Savunmaya bile sadık kalmayan, tek taraflı bilgi aktaran taşeronlar var. Ben bir Fenerbahçeli olarak kulübünüm bu tür iddialarla karalanmasına müsaade edemem. Ben şike ve teşvik var dedikleri maçları izledim. Maç esnasında şike ve teşvik görmediğimi ama rakiplerimizin oyunlarından şüphelendiğimi, Fenerbahçe’ye karşı verdikleri mücadeleyi Trabzonspor’a karşı vermediklerini söylemiştim. Bu benim görüşümdür. Ama asla Trabzonspor teşvik vermiştir, şike yapmıştır demedim. Bir taraftar olarak görüşümü belirttim.

İddianame için ayrılan süre 4 gün olmasına rağmen savunma için verilen kısıtlı süre adaletsizliktir. Adam öldürmemiş, yaralamamış, hırsızlık yapmamış, vatana ihanet etmemiş bir insanı şike ve teşvikten 72 yıl hapis istemi ile yargılayacaksınız ama savunmanı kısa kes diyeceksiniz. Bunun adil olduğunu kim iddia edebilir? Ben Aziz Yıldırım’cı falan da değilim. İyi bir Fenerbahçeli'yim ve bu süreçten takımımın ceza almadan çıkacağından eminim. Ben izlediğim maçlarda şüphe duysaydım çok net bir şekilde yazardım. Küme düşme potasındaki takımların 30 hafta kazanmayı beceremeyip son 4 hafta seri yakaladığını çok gördük. İşte şike o zaman aranmalıydı. Her dalda şampiyon olmuş bir kulüp, tüm dallarda şike ile şampiyon olmadı herhalde…

Ben Aziz Yıldırım’ın savunması ile çok konuya açıklık getirdiği kanaatindeyim. Gereken açıklamaları verilen yetersiz süreye sığdırmıştır. İddianamede yer alan görüşmeleri yerleri, tarihleri nasıl bir bir çürüdüyse tamamı çürüyecektir. Son olarak da tapelerde tarih ve içerik değişikliğini ispat eden ve bana göre işlerini çok iyi yapan, bu süreçte her türlü iddianın cevabını delilleri ile mahkemeye sunacak, işlerinde en iyileri diyebileceğimiz avukatları da ayrıca tebrik ederim. Muhtemelen Cuma günü tutuksuz yargılanma kararı çıkacaktır. Çünkü iddianameyi taraflı okuyanlar, mahkeme salonunda gördüler ki olaylar anlatıldığı gibi değil.

Olmayan kızkardeşe araba,

İçerikleri ve yerleri değiştirilen görüşmeler,

Yedikleri hatalı golden dolayı şike ile suçlanan kaleci,

Şike parası diye adlandırılan ama içinde bilet olan çantalar,

Sakat diye oynamayan ama şike için oynamadı denilen oyuncular, (Yiğit, Necati, Amrabat gibi oyuncular için yapılan maç öncesi görüşmeler şike kapsamına girmez çünkü muhatap Fenerbahçe değil)

Gördük ki Emenike büyük meblalar karşılğında Chelsea ile anlaştı. Fenerbahçe ne denli bir kan kaybı yaşadığı gün geçtikçe ortaya çıkmıştır.

Elbette yargılama devam ediyor. Mahkeme doğru kararı verecektir. Ben bir Fenerbahçeli olarak Aziz Yıldırım’ı bitirme planına alet edilmeye çalışılan kulübümün menfaatlerini savunmaya devam edeceğim. Ben geçen sezon yaşadığım coşkunun bir çırpıda silinmesine müsaade etmeyeceğim gibi silenleri de asla unutmayacağım. Gerektiği zaman onlarda utanacaklar. Fenerbahçe’yi basamak olarak kullanmaya çalışanlar, Fenerbahçe’yi bu oyunlara alet edenler elbette gerekli cezaları alacaklardır. Tüm bu süreçte her zaman taraflı yayın yapan televizyon programları, gazeteler, radyolar bu süreçten sonra bunların unutulmayacağını akıllarının bir köşesine yazmalılar. Fenerbahçe yönetimi, taraftarı ve oyuncuları ile bütünleşmiştir.

Bunların hepsi bütünleştiğine göre hepsi örgüt üyesi değil midir?

Ya da süreçten önce Aziz Yıldırım ile birlikte yemek yiyip, birlikte gezen hakim ve savcılarda buna dahil değil midir? Aziz Yıldırım örgüt lideri ise onunla temasta olan herkes o örgütün üyesidir. Bu süreç Fenerbahçe’yi bölmemiş ve bilhakis sağlam temellerin güçlenmesini sağlamıştır. Bunun ispatı da stada gelen bayan taraftarlarımızdır. Yargısız infaz yapanların karşısında dimdik duran herkese teşekkür ediyorum.

Özellikle bu süreçte Ligtv ve Ntvspor kanalları diğerlerinden çok farklıydı. Onlar tüm haberlerde masumiyet karinesine dikkat ettiler ve etmeye de devam ediyorlar. Mahkeme süresi boyunca da ifadeleri en hızlı bir şekilde aktaran ve dakika dakika sitesini güncelleyen, benimde yıllardır yazmaktan gurur duyduğum www. camiasını da ayrıca tebrik ederim. 

https://twitter.com/#!/muhmed83
Yorumlar
TREND HABERLER