Igor Tudor Kimdir?

Tam Adı: Igor Tudor Doğum Tarihi: 16 Nisan 1978 Igor Tudor, 16 Nisan 1978'de Hırvatistan'ın Split kentinde dünyaya geldi. 1995'te futbol kariyerine başladı ve Hırvatistan'ın Hajduk Split takımında stoper mevkisinde futbol oynamaya başladı. Hajduk forması altında çıktığı 58 maçta 5 gol attı. 1997'de Hırvatistan Milli Takımı'na seçilmiştir. Kariyeri Juve'de müthiş bir kariyer Futbol hayatına Hırvatistan'ın Hajduk Split takımında başlayan 1978 doğumlu Tudor, 1995-1998 yıllarında bu takımda forma giydi, 1998 yılında ise İtalyan devi Juventus'un yolunu tuttu. Uzun boylu, sert, disiplinli ve savunma hattında birçok pozisyonda oynayabiliyor olması...

Igor Tudor

Tam Adı: Igor Tudor

Doğum Tarihi: 16 Nisan 1978

Igor Tudor, 16 Nisan 1978'de Hırvatistan'ın Split kentinde dünyaya geldi.

1995'te futbol kariyerine başladı ve Hırvatistan'ın Hajduk Split takımında stoper mevkisinde futbol oynamaya başladı. Hajduk forması altında çıktığı 58 maçta 5 gol attı. 1997'de Hırvatistan Milli Takımı'na seçilmiştir.

Kariyeri

Juve'de müthiş bir kariyer

Futbol hayatına Hırvatistan'ın Hajduk Split takımında başlayan 1978 doğumlu Tudor, 1995-1998 yıllarında bu takımda forma giydi, 1998 yılında ise İtalyan devi Juventus'un yolunu tuttu. Uzun boylu, sert, disiplinli ve savunma hattında birçok pozisyonda oynayabiliyor olması Tudor'u bir anda Serie A'nın en önemli defans oyuncularından biri yaptı.

Dünya yıldızlarıyla oynadı

Hırvat oyuncu, Juve'de; bugün Chelsea'nin başında olan Antonio Conte, Fransız yıldız David Trezeguet, Hollandalı yıldız Edgar Davids, Zinedine Zidane, Marcelo Salas, Alessandro del Piero, Gianluigi Buffon, Alessio Tacchinardi, Pavel Nedved, Stephan Appiah, Gianluca Pessotto, Lilian Thuram gibi yıldızlarla aynı takımda forma giydi. 

Dünya üçüncüsü oldu

Siyah Beyazlılar'da müthiş bir kariyere ulaşan Hırvat futbol adamı, Torino ekibiyle ligde 111 maça çıkıp, 15 gol kaydetti. 1998 Dünya Kupası'nda üçüncü olan efsane Hırvatistan Milli Takımı'nda dünya üçüncülüğü yaşadı.

Hem stoper hem ön libero...

Asıl mevkisi stoper olan Tudor, yeri geldi sol bek, yeri geldi Ön libero ve orta saha da oynadı. Sert oyunu bazen kırmızı kart problemi yaşamasına sebep olurken, ciddi sakatlık sorunları da yaşadı ancak kendisine iyi bakması sayesinde her zmaan sahalara güçlü dönmeyi başardı.

Kariyerinin son döneminde daha çok sakatlık yaşayan Tudor, Hajduk Split'e döndü ve futbol hayatını burada noktaladı.

Futbolculuğa başladığı ve oyunculuğu bıraktığı Hajduk SPlit'te teknik direktörlük kariyerine start veren Tudor, burada Edoardo Reja'nın yardımcısı olarak göreve başladı. Şubat 2010'da Edoardo Reja Lazio'ya gidince takımın başına Tudor geçemedi ve Split, Hırvat teknik adamın görevine son verdi.

Antonio Conte'yle çalıştı

2 sene takım çalıştırmayan Tudor, Aralık 2012'de Hajduk Split'in 17 yaşaltı takımının balşına geçti. Burada sürekli Torino'ya giden ve Juventus teknik direktörü Antonio Conte'nin yanında birçok antrenmana katılan Tudor kendisini geliştirmek için fırsat buldu. 2013 Nisan'da ise Hjaduk Split'in yeni teknik direktörü olarak Tudor'un ismi açıklandı.

PAOK'tan gönderildi

2015/2016 sezonu başlamadan Yunanistan takımlarından PAOK'un başına geçen Tudor, burada istediği başarıyı elde edemedi ve o sezon Mart ayında "İstenilen sonuçları alamaması ve takım hakkında 'yetersiz ve kötü' şeklinde açıklamaları" sebebiyle görevi,ne son verildi.

Karabükspor'da kalitesini gösterdi

Bu sezon başı, Karabükspor'un yeni teknik direktörü açıklandığında futbolseverler belki de kulaklarına inanamamışlardı. Yıllarca Juventus'ta futbol oynayan, dünyanın tanıdığı Igor Tudor, Karabükspor'un başına geçmişti.

İlk maçında Galatasaray deplasmanında birçok gol pozisyonunu değerlendiremeyen Karabükspor, uzatma dakikalarında yenilen golle maçtan mağlup ayrılmış ancak Mavi Ateş'teki değişim ilk maçtan kensini göstermişti.

Oynattığı hücum futbolu, bekleri aktif kullandırması Tudor'un takıma kattığı özelliklerdi.

İçeride alınan Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor galibiyetleri ise Karabükspor'daki büyük değişimin göstergesiydi.

2016-17 sezonu öncesinde Kardemir Karabükspor ile anlaşmaya varan Tudor, aynı sezonun 20. haftasında lig devam ederken Galatasaray ile anlaştı.

TREND HABERLER