BURSASPOR

İkinci Ertuğrul Sağlam dönemi kısa sürdü

İlk döneminde 4 yıl 26 gün görevde kalarak yeşil-beyazlı kulübün tarihine geçen teknik direktör Ertuğrul Sağlam, ikinci döneminde 143 gün takımın başında kaldı.

İkinci Ertuğrul Sağlam dönemi kısa sürdü

Bursaspor'a tarihinin en başarılı dönemini yaşatan, ilk döneminde 4 yıl 26 gün görev yaparak, yeşil-beyazlı kulübün tarihinde "en uzun süre görevde kalan teknik adam" unvanını alan Ertuğrul Sağlam'ın, ikinci dönemi 143 gün sürdü.

Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonu öncesi, 7 Haziran'da ikinci kez Bursaspor Teknik Direktörlüğü'ne getirilen Sağlam, Spor Toto Süper Lig'de (13) ve TFF Süper Kupa'da (1) olmak üzere, 14 resmi maçta takımıyla, 9 yenilgi ve 5 galibiyetten oluşan bir grafik çizince, kulüple yollarını ayırmak zorunda kaldı. 

Bursaspor'da Hamza Hamzaoğlu sesleri

Ertuğrul Sağlam'ın ilk döneminde ligde 145 maçta, 73 galibiyet, 41 beraberlik ve 31 yenilgi yaşayan Bursaspor, Sağlam'ın ikinci döneminde 13 maçlık periyodu, 5 galibiyet ve 8 yenilgiyle geride bıraktı.  

Sağlam yönetimindeki Bursaspor, bu sezon başında Galatasaray ile oynadığı kupa mücadelesinde 1-0 kaybetmişti.

Bursaspor - Kayserispor maçının sonucu ve özeti

LİGDE ŞAMPİYONLUK KUPADA FİNAL

Bursaspor ile Ertuğrul Sağlam'ın yolları ilk kez 2 Ocak 2009'da kesişti. 

Yeşil-beyazlı takımın başına geçen ve bu görevde 4 yıl 26 gün kalıp 28 Ocak 2013'te ayrılan Sağlam, merhum Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ve ekibi ile kulüp tarihinin en önemli başarılarına imza attı. 

Bursa ekibi, Spor Toto Süper Lig'de "Dört büyükler"den sonra şampiyon olan ilk ve tek takım unvanını, 2009-2010 sezonunda Sağlam ile elde etti.

Bursaspor - Kayserispor maçının fotoğrafları

Sağlam döneminde, 2010-2011 sezonunda ligde üçüncü olan yeşil-beyazlı ekip, 2011-2012'de ise Ziraat Türkiye Kupası'nda final oynadı.  

Yeşil-beyazlı takım, 2010 ve 2013 sezonlarında 4 yıl üst üste Avrupa kupalarına katılma başarısını da Sağlam döneminde yaşadı.

ÖNEMLİ GALİBİYETLER

Bursaspor, Sağlam'ın ilk döneminde kulüp tarihine geçecek galibiyetlere de imza attı.

Bursaspor, Trabzon deplasmanında ilk kez 3 puan sevincini Sağlam döneminde yaşadı. Ertuğrul Sağlam ile Galatasaray'ı 18 yıl aranın ardından deplasmanda yenen Bursaspor, 2010-2011 sezonunda ligde ilk 6 maçta 6 galibiyet alarak, tarihindeki en iyi başlangıcı yaptı ve en iyi seriyi elde etti.

Gaziantepspor çıkış peşinde

Ertuğrul Sağlam'ın, Bursaspor'da 4 yılı aşkın süren ilk dönemi, İstanbul Büyükşehir Belediyespor deplasmanında alınan 4-1'lik yenilginin ardından 28 Ocak 2013'te istifayla sona erdi.  

Süper Lig'de dün Kayserispor maçı öncesi takımın başında 200'üncü maça çıktığı için plaket verilen Ertuğrul Sağlam ile 2-1'lik yenilginin ardından yollar ayrıldı.

TAKIM UZGUR'A EMANET

Ertuğrul Sağlam ile yolların ayrılmasının ardından Bursaspor'u, Ziraat Türkiye Kupası eleme turunda UTAŞ Uşakspor ile 2 Aralık Çarşamba günü oynanacak maça yardımcı antrenör Ersel Uzgur hazırlayacak.

Alınan bilgiye göre, yeşil-beyazlı takım, Sağlam'ın yanı sıra yardımcıları Ömer Erdoğan, Öztürk Tanrıbilir, Mehmet Kale ve Erdem Yılmazer ile de anlaşmalı olarak yollarını ayırdı.

Tugay Kerimoğlu hedefini açıkladı

Takım, yeni teknik direktör belirlenene kadar Ersel Uzgur'a emanet edildi. Bu sürede Turan Şen ve kaleci antrenörü Naim Güler, Uzgur ile takımı çalıştıracak. 

Bursaspor, Uzgur yönetimindeki ilk antrenmanını bu akşam saatlerinde yapacak. Antrenman basına kapalı olarak gerçekleşecek.

Yorumlar
TREND HABERLER