YAZARLAR

İlk kez mi yıldız oyuncu gördünüz?

İlk kez mi yıldız oyuncu gördünüz?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Hayır, bundan önce Fenerbahçe ülkemize o kadar çok yıldız oyuncu getirdi ki Fenerbahçeliler yıldız oyuncu konusunda artık alıştılar. Galatasaray’a çok kaliteli iki oyuncu geldi. Çok başarılı kariyere sahipler. İkisi de ülke futboluna önemli değerler katacaklardır. Fakat ülkede bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Sanki ülkeye ilk kez yıldız oyuncu geliyormuş gibi bir hava içinde olanlar var. Galatasaray isterse alır diyen bazı yönetici ve yazarlara hatırlatmak isterim. Galatasaray isterse değil, o futbolcu ile Fenerbahçe ilgilenmezse alabilirsiniz. Fenerbahçe ise bir futbolcuyu almak istediğinde alır. Bunu bilmeyen kalmamıştır diye düşünüyorduk ama Sneijder ve Drogba için Fenerbahçe’de ilgilendi ama onlar Galatasaray’ı tercih etti gibi talihsiz açıklamalar görüyorum. Bundan önce borsaya bildirdikleri hatta resmi sitelerinde açıkladıkları oyuncuları Fenerbahçe’nin transfer ettiği günleri hatırlıyorsunuzdur. Fenerbahçe mali kriterlerine uyan oyuncuları almak istiyor. Bu yönetimin transfer politikasını beğenmiyorum. Fakat bundan önceki yıllarda kulübün ülke futboluna kazandırdıkları oyuncuları tek tek ele alacağız. Galatasaraylılara çok görmüyorum çünkü ilk kez yıldız transferi yaptılar ve sevinmeleri çok normaldir.

Geçmişe kısa bir yolculuk yapıp takımların hangi yıldızları transfer ettiklerine bakalım. Tabi ki bizim ülkemizdeki yıldız futbolcu kavramı çok farklı ama benim penceremden yıldız oyunculara bir bakalım.

1995 yılından itibaren  Galatasaray’a  yakın zamandan başlayarak hangi yıldızlar gelmiş bakalım.

DenemeDenemeDeneme
Drogba, Sneijder, Baros, Hary Kewell, Popescu, Hagi
gibi yıldız oyuncuları kadrosuna kattı. Birde Ribery vardı fakat Ribery gittikten sonra yıldız oldu. Galatasaray çok iyi bir oyuncu kadrosuna katmış olmasına rağmen elinden kaçırdı. Bana göre yıldız oyuncular yukarıda saydığım oyunculardır. Bunun haricinde iyi oyuncular da geldi. Her iyi oyuncu yıldız değildir.

Eboe, Elmander, Keita, Lincoln, İliç, Song, Mondragon, Jardel, Taffarel gibi iyi oyuncuları da kadrosuna dahil etmeyi başarmıştı.

DenemeDenemeDeneme
Beşiktaş Simao, Guti, Quaresma, Giunti gibi yıldız oyuncuları kadrosuna katmıştır. Bunun yanı sıra Almeida, Sivok, Holosko, Delgado, Ricardinho, Bobo, Pancu, Nouma gibi iyi oyuncuları kadrosuna dahil etmiştir. Genelde yıldız oyuncu almayı çok tercih etmeyen Beşiktaş, Yıldırım Demirören zamanında yıldız oyunculara ağırlık vermiş fakat yine de oyuncuların performansı istenen seviyeye ulaşmamıştır. Fernandes ise takımdan gönderilmesi gündemde olduğu dönemlerin aksine şu anda takımın vazgeçilmez ismi olmuştur. Fernandes Beşiktaş’ta göstermiş olduğu futbol ile yıldız futbolcu kategorisine girmiştir.

DenemeDenemeDenemeDenemeDenemeDeneme
Fenerbahçe ise Meireles, Krasiç, Kuyt, Roberto Carlos, Kezman, Anelka, Appiah, Alex, Hooijdonk, Ortega, Kastadinov gibi yıldız oyuncuları ülkemize getirerek ülkemiz futboluna yıldız oyuncu getirme konusunda öncülük etmiştir. Okocha ise Fenerbahçe’de yıldız olmuş ve Paris St. Germain takımına transfer olmuştur.

Sow, Niang, Stoch, Lugano, Luciano, Rapaiç, Kennet Andersson, Boliç gibi iyi oyuncuları da kadrosuna dahil etti. Bu oyuncularda yıldız olarak gelmemelerine rağmen başarılı performanslar sergilediler. Boliç bir dönem Galatasaray forması da giymiş olmasına rağmen Fenerbahçe’de çok başarılı olmuş ve Fenerbahçe ile özleşmiştir.

Listede olmayan fakat daha pahalı transferlerde yapıldı. Ben sadece yıldız olarak gelen ve takımlarına katkı sağlayan oyuncuları kendime göre yazdım. Eksik oyuncular atladığım oyuncular elbette olmuştur. Sizlere göre yıldız oyuncu ve iyi oyuncu isimleri değişiklik gösterebilir. Benim eksik yazdığım, ya da size göre yıldız ve iyi oyuncuları da yorumlarınıza eklerseniz bizlerde hatırlamış oluruz.

Yorumlar
TREND HABERLER