MOTOR SPORLARI

İlk kez yarıştığı krosta şampiyon oldu

İlk kez yarıştığı kros şampiyonasında Avrupa şampiyonu olan Etiyopya asıllı milli atlet Meryem Erdoğan açıklamalar yaptı..

İlk kez yarıştığı krosta şampiyon oldu

İlk kez yarıştığı kros şampiyonasında Avrupa şampiyonu olan Etiyopya asıllı milli atlet Meryem Erdoğan, ''Madalya getireceğimi tahmin ediyordum, ancak hangi renk olduğunu bilmiyordum'' dedi.


Portekiz'in Albufeira kentinde hafta sonu yapılan 17. Avrupa Kros Şampiyonası'nda 23 yaş altı kategorisinde altın madalya kazanan Meryem Erdoğan, yarıştaki performansını ve bundan sonraki hedeflerini AA muhabirine anlattı.

Yarışa dek kros tecrübesinin olmadığını, ilk kez bu dalda yarıştığını söyleyen Meryem, ''İyi bir yarış çıkardım. Tecrübesiz olduğum için parkur biraz zorladı, ancak hedefime ulaştım'' diye konuştu.

Parkuru ve yarıştaki rakiplerini ilk kez gördüğünü ifade eden Meryem, hava şartlarının şampiyon olmasına katkı sağladığını belirtti.

Şampiyonada yarışırken kendinden emin olduğunu belirten Meryem, ''Madalya getireceğimi tahmin ediyordum, ancak hangi renk olduğunu bilmiyordum. Hedefime ulaştım, fakat daha iyisini yapmak istiyorum. Önümde daha yıllar var'' dedi.

Mayıs ayında EAA Permit Yarışları'nda bayanlar 1500 metrede birinci olan Meryem, 4 yıldır Türkiye adına yarıştığını, bir gün olimpiyat şampiyonu olacağını söyledi. Meryem, Güney Kore'de yapılacak 2011 Dünya Atletizm Şampiyonası barajını geçtiğini, burada da 5 bin veya 10 bin metrede mücadele edeceğini ifade etti.

Meryem, şubat ayında Avrupa Kulüpler Kupası'nda 6 bin metre kros koşacağını, buradaki hedefinin de yine altın madalya olduğunu vurguladı. Meryem, eski kulübü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve yeni kulübü Üsküdar Belediyespor ile Atletizm Federasyonuna ve antrenörlerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

-''TÜRKÇE ROMAN OKUYORUM, MANTIYI ÇOK SEVİYORUM''-

Haftanın altı günü çift antrenman, pazar günleri de tek antrenman yaptığını bildiren Etiyopya asıllı milli atlet Meryem, boş zamanlarında internete girmeyi ve Türkçe roman okumayı sevdiğini ifade etti. En son Alexandra Cavelius'un Türkçe'ye çevrilmiş ''Leyla'' adlı romanını okuduğunu belirten Meryem, Türkçeyi arkadaşları sayesinde öğrendiğini söyledi. Türkiye'ye ilk geldiğinde öğrenci yurdunda kaldığını anımsatan Meryem, ''Oradaki arkadaşlarımdan alfabeyi ve okuma-yazmayı öğrendim. Bir iki ay kursa gittim, ancak konuşmayı daha önce öğrenmiştim'' dedi.

Kendini Türkçe çok kolay ifade edebilen Meryem, İstanbul'a hayran olduğunu, Eminönü'nde balık-ekmek yemeyi çok sevdiğini kaydetti. Meryem, sahil kenarında denizi izlemenin kendisini çok rahatlattığını söyledi.

Türk yemeklerinden en çok mantıyı sevdiğini anlatan Meryem, makarna, çorba ve salata pişirdiğini dile getirdi. Çok sayıda Türk arkadaşı sayesinde Türkiye'de yabancılık çekmediğini anlatan Meryem, ailesinin Etiyopya'da yaşadığını, Addis Ababa'da yükseklik kampına gittiği zamanlar onlarla özlem giderdiğini sözlerine ekledi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER