AVRUPA LİGİ

İlk Türk rakibinden 1 puan aldı!

İlk kez bir Türk temsilcisini ağırlayan Celtic, karşılaşmadan bir puanla ayrıldı.

İlk Türk rakibinden 1 puan aldı!
UEFA Avrupa Ligi A Grubu'ndaki ikinci hafta maçında sahasında ilk kez bir Türk temsilcisini ağırlayan Celtic, karşılaşmadan bir puanla ayrıldı
 
Avrupa kupalarında ilk kez bir Türk ekibiyle aynı gruba düşen İskoç temsilcisi, 60 bin kişilik taraftar desteğini arkasına alarak baskılı oynadığı ve 2-0 öne geçtiği mücadelede üstünlüğünü koruyamadı. Volkan Şen'in sakatlanmasıyla oyuna giren Fernandao'nun golleriyle maça ortak olan Fenerbahçe, sahadan 2-2 berabere ayrılarak, gruptaki ilk puanını hanesine yazdırdı.

14 yıl aradan sonra bir İskoç takımıyla mücadele eden ve karşılaşmanın ikinci yarısında rakibi karşısında baskılı bir futbol ortaya koymasına karşın skor üstünlüğünü ele geçiremeyen Fenerbahçe, bir İskoç ekibini deplasmanda yenen ilk Türk takımı olma fırsatını kaçırdı. 
 

Türk takımları, İskoç ekipleriyle bugüne kadar deplasmanda yaptığı maçlarda hiç galibiyet alamadı. Türk temsilcileri, İskoçya'da oynadığı 8 maçta 6 beraberlik ve 2 yenilgi yaşadı.

2001-2002 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için eleme turunda Glasgow Rangers ile eşleşen "Sarı Kanarya", rakibiyle İskoçya'da oynadığı maçta golsüz berabere kalırken, rövanş mücadelesini 2-1 kazanmıştı. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER