YAZARLAR

İmam - cemaat meselesi…

İmam - cemaat meselesi…

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Ankaragücü-Fenerbahçe maçının ardından her iki kulübün yöneticileri basın açıklamaları ile diğerine üstünlük sağlamaya çalışmaktadır. Sahada oynanan futboldan çok, saha dışı faktörlerin öne çıktığı bu maçta futbolcular sahada konuşamadı ama yöneticileri saha dışında olduğundan çok konuşuyor. Durmadan birbirlerine laf yetiştiriyorlar.

Deneme

Emre
hakikaten yetenekli, çok sevdiğim bir futbolcu olsa da , saha içerisinde son derece saygısız, rakibi küçük gören, kendisi faul yapan ama kendisine faul yapıldığında rakibini tehdit eden, sağa sola küfreden bir oyuncudur. Emre saha dışında gayet beyefendi ama saha içinde kabadayı halleri ile sevenlerini hayal kırıklığına uğratmaya devam etmektedir.

Maç içerisinde de yine gördük ki hakem ve rakip takım futbolcularına yine saydırdı. Bunu TV ekranlarından çok net görebildik. Ankaragücü yöneticisi ile yaşamış olduğu olayı, Ankaragücü yönetiminin bu kadar büyütmesi de sıradan kabul edilemez. Emre kaybettiği maçın ardından sinirlenebilir, saygısızlıkta edebilir ama bunu kulüp bazına dökmenin anlamı yok. Emre’nin bu tavrını tasvip etmiyorum. Ama kişisel olayların kulüp bazında dillendirilmesi sonrada taraftarlar arasında çıkan olaylar sonrasında aldıkları cezalara itiraz etmelerinin anlamı yok. Taraftarlar arasında olan biten tüm gerginliklerin asıl kaynağı yönetimlerdir.

Ankaragücü yönetimi çok talihsiz bir açıklama yapmış, Emre’yi hedef göstermiş, verdiği örneklerle de ortamı germiştir. Ne tesadüftür ki her Fenerbahçe maçı öncesinde ya da sonrasında birilerinin çenesi düşüyor. Bu bir tesadüf mü? Sonrasında Fenerbahçe yönetimi bir açıklama yapıyor ve onunda diğerinden farkı yok. İçinde Emre’nin yaptıklarına da değinse biraz teselli bulacaktım. Ama her iki kulüpte hukuki yola başvuracaklarını belirtmiş. Peki, futbolseverlerin gündeminde bu kadar bulunmaya ne kadar hakkınız var?

Çok net anlaşılıyor ki bizim kulüplerimiz transferle, alt yapı ile ilgilenmedikleri kadar birbirlerine laf yetiştirmekle ilgileniyorlar. Sonra deniliyor ki “Türk futbolu neden ilerlemez”. Siz bu hareketlerinizden vazgeçmezseniz tabi ki ilerlemez. Çocuk kavgaları olur ya “benim babam senin babanı döver” diye, Allah aşkını bunların ne farkı var? Siz yöneticiler olarak bu kavgayı ederseniz, taraftar ne yapsın???

Her iki kulübü de sakin olmaya davet ediyorum. Öfke ile kalkan zararla oturur. Lütfen kulüp tarihlerinize yakışır şekilde davranın. Milyonlarca taraftarı bu saçmalığa sürüklemeyin. Her iki kulüpte birbirinden özür dilemelidir. Fenerbahçe Emre’ye , Ankaragücü ‘de yöneticisine gerekli uyarıda bulunmalıdır. Laf yetiştirmek yerine transferle, alt yapı ile, takımın futbolu ile ilgilenseniz, mali sorunlarınızı çözseniz inanın daha iyi edersiniz.

Yorumlar
TREND HABERLER