DÜNYA KUPASI

İngiltere 28 yıl sonra adını yarı finale yazdırdı

Rusya 2018 Dünya Kupası çeyrek finalinde İngiltere, İsveç'i 2-0 mağlup ederek 28 yıl sonra adını yarı finale yazdırdı.

İngiltere 28 yıl sonra adını yarı finale yazdırdı

Rusya 2018 Dünya Kupası çeyrek finalinde İsveç ve İngiltere karşı karşıya geldi. Samara Arena'da oynanan maçı İngiltere kazandı ve adını yarı finale yazdırdı.

Müsabakada golleri 30. dakikada Harry Maguire ve 58. dakikada Dele Alli kaydetti. Bu sonuçla en son 1990 Dünya Kupası'nda yarı final oynama başarısı gösteren İngiltere, adını son 4 takım arasına yazdırdı.

İngiltere'nin rakibi Rusya-Hırvatistan maçının galibi olacak.

İLK 11'LER:

İSVEÇ: Olsen; Krafth, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson, Claesson, Larsson, Ekdal, Forsberg, Berg, Toivonen

İNGİLTERE: Pickford, Maguire, Stones, Walker, Trippier, Young, Henderson, Alli, Lingard, Sterling, Kane

İlk maç 1923'te : İsveç ile İngiltere, tarihteki ilk maçlarını 21 Mayıs 1923'te oynadı. İsveç'in başkenti Stockholm'de oynanan hazırlık maçında, İngiltere ilk yarısını da 3-1 önde geçtiği mücadeleyi 4-2 kazandı. Bu karşılaşma rekabetteki ilk maç ve ilk İngiltere galibiyeti olarak tarihe geçti.

En farklı galibiyet İngiltere'den : İki ekip arasındaki rekabette en farklı galibiyete İngiltere ulaştı. İngilizler, 17 Mayıs 1937'de deplasmanda oynadıkları karşılaşmayı 4-0 kazandı. İngiltere'ye rekabetteki en farklı galibiyeti getiren hazırlık karşılaşmasındaki tüm goller ilk yarıda geldi.

İsveç'in ilk galibiyeti 26 yıl sonra : İsveç, İngiltere karşısındaki ilk galibiyetini rekabetin 26. yılı olan 1949'da aldı. İkinci Dünya Savaşı'nın ardından İsveç'in başkenti Stockholm'de oynanan karşılaşmayı ev sahibi takım 3-1 kazandı. Rekabetin 4. maçı olan bu karşılaşmada İngiltere ilk yenilgisini yaşadı.

Zlatan Ibrahimovic'in maçı : İki ekip arasındaki rekabette oynanan son karşılaşmayı İsveç kazandı. İsveç'in Solna şehrinde oynanan hazırlık maçında ev sahibi ekip ilk yarıyı 2-1 geride kapatmasına rağmen ikinci yarıda bulduğu gollerle sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrıldı. İsveç'e, İngiltere karşısında galibiyeti getiren 4 golü de yıldız oyuncu Zlatan Ibrahimovic attı. Ibrahimovic'in damga vurduğu maçta attığı son gol ise uzun süre konuşulmuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER