DÜNYA KUPASI

İngiltere Kolombiya maçı sonucu ve özeti

2018 Dünya Kupası son 16 turunda İngiltere ile karşılaşan Kolombiya, uzun süre varlık gösteremediği maçta Harry Kane'in golüne 90+3. dakikasında gelen golle skoru 1-1 yaptı ve maçı uzatmalara götürdü. Uzatmalarda da gol sesi çıkmayan maçı penaltı atışları sonucunda İngiltere kazandı ve çeyrek finale yükselen taraf oldu.

İngiltere Kolombiya maçı sonucu ve özeti

2018 Dünya Kupası son 16 turunda oynanan Kolombiya-İngiltere maçı gergin bir ortamda geçerken 90+3’te bulduğu golle maçı uzatmalara götüren Kolombiya, penaltılara giden mücadeleyi kaybetti ve turnuvaya veda etti. İngiltere ise şeytanın bacağını kırarak çeyrek final biletini almayı başardı.

İngiltere’nin baskısı karşısında ilk yarıda pek varlık gösteremeyen Kolombiya, sakatlığı bulunan ve kadroda yer almayan James Rodriguez’in yokluğunu fazlasıyla hissetti.

Baskılı futboluna rağmen gol şansı yaratmakta sıkıntı yaşayan İngiltere yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince ilk yarı 0-0’lık beraberlikle sona erdi.

İki takım oyuncuları arasında zaman zaman artan tansiyon, 57. dakikada tavan yaptı. İngiltere’nin köşe vuruşu kullandığı sırada Harry Kane, Carlos Sanchez’in müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen golcü futbolcu topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.

Maçın 81. dakikasında Cuadrado ile net fırsatı değerlendiremeyen Kolombiya’da, 90+3’te Mateus Uribe 35 metreden şansını denedi ancak kaleci Pickford müthiş bir kurtarışla topu kornere çeldi.

Ancak pozisyonun devamında kornere iyi yükselen Yerry Mina’nın kafa golü ağlarla buluşunca Kolombiya skoru 1-1’e getirdi ve maç uzatmalara gitti. Uzatma anlarında da gol sesi çıkmayınca çeyrek finalisti penaltı sonuçları belirledi.

İngiltere ve İsveç, 7 Temmuz’da Samara Arena’da oynanacak çeyrek final karşılaşmasında kozlarını paylaşacak. Bugün oynanan diğer maçta İsveç, İsviçre’yi 1-0 yenerek çeyrek final biletini kaptı.

İLK YARININ EN NET POZİSYONU : Mücadelenin ilk yarısında Kolombiya rakip yarı sahada etkinlik gösteremezken maçın en net pozisyonu 15. dakikada yaşandı. İngiliz savunmacı Trippier sağ kanattan son çizgiye kadar indi ve ortasında arka direkteki Kane’i buldu. İyi yükselen Harry Kane’in kafa vuruşu az farkla dışarı çıktı.

SAHA İÇİ BİR ANDA KARIŞTI : Maçın 37. dakikasında Harry Kane, ceza sahasının önünde Lerma’nın müdahalesiyle yerde kaldı. Serbest vuruş için hazırlık yapıldığı sırada iki takım oyuncuları arasında baraj kurma esnasında tartışma yaşandı. Kolombiya’nın baraj kurduğu sırada Henderson, Barrios’un müdahalesiyle yerde kaldı. Pozisyonun VAR’dan kontrol edilmesinin ardından Henderson’a kafasıyla müdahalede bulunan Barrios sarı kart gördü ve bir sonraki maç için cezalı duruma düştü.

MAÇTAKİ KİLİT PENALTIYLA AÇILDI : İki takım oyuncuları arasında duran toplarda yaşanan gerilimin bir benzeri 57. dakikada yaşandı. Kullanılan köşe vuruşuna hareketlenen Harry Kane, Carlos Sanchez’in müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Kane topu ağlara gönderdi ve İngiltere’yi 1-0 öne geçiren isim oldu.

KOLOMBİYA FIRSAT TEPTİ : Maç boyunca hücumda varlık gösteremeyen Kolombiya, 81. dakikada Cuadrado ile yakaladığı net fırsatı adeta elinin tersiyle itti. Kyle Walker’ın savunmada yaptığı top kaybı sonrasında İngiltere savunmasını az adamla yakalayan Kolombiya hücuma çok hızlı çıktı. Carlos Bacca’nın pasında ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Cuadrado’nun vuruşu üstten auta gitti ve Kolombiya beraberliği yakalama fırsatını tepti.

HER ŞEY BİTTİ DERKEN MINA ORTAYA ÇIKTI… : Maçta artık uzatma anlarına girilirken 90+3’te Yerry Mina sahneye çıktı ve Kolombiya’yı hayatta tutan golü attı. Mateus Uribe’nin yaklaşık 35 metreden yaptığı vuruşu kaleci Pickford köşeden son anda çıkardı ve kornere çeldi. Kazanılan köşe vuruşunu Cuadrado kullandı.

Penaltı noktasında iyi yükselen Mina’nın kafa vuruşu yerden sekip kaleye doğru yöneldi. Arka direkteki Trippier’in çabası yetersiz olunca top ağlarla buluştu ve Kolombiya skoru 1-1’e getirdi. Bu golden sonra maç uzatmalara gitti.

Yerry Mina bu golle birlikte, 1966’dan bu yana bir Dünya Kupası’nda üç gol birden atan ilk savunma oyuncusu oldu. Mina, grup aşamasında oynanan Polonya ve Senegal maçlarında da gol atma başarısı göstermişti.

UZATMALARDA SES ÇIKMADI : Her iki uzatma devresinde de oyunculardaki yorgunluk baş gösterirken 111. dakikada İngiltere Danny Rose ile gole çok yaklaştı. Sol kanattan ceza sahası içine giren Rose yerden sert vurdu ancak top uzak köşedeki direğin hemen dibinden auta çıktı. Kalan dakikalarda da gol sesi çıkmayınca maç penaltılara gitti.

İsveç İsviçre maçı sonucu ve özeti

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER