TENİS

İstanbul Cup'ın şampiyonu Schwartzman

TEB BNP Paribas İstanbul Cup uluslararası erkekler tenis turnuvasının tekler finalinde Arjantinli sporcu Diego Schwartzman, Bulgar rakibi Grigor Dimitrov'u 2-1 yenerek şampiyon oldu.

İstanbul Cup'ın şampiyonu Schwartzman

Garanti Koza Arena'da gerçekleştirilen turnuvanın ana tablo tekler finalinde, dünya sıralamasında 87. sırada bulunan Arjantinli Diego Schwartzman ile dünyanın 29 numarası Bulgar Grigor Dimitrov, karşı karşıya geldi.

Büyük çekişmeye sahne olan ilk sette Arjantinli Schwartzman, ilk oyunu alarak 1-0 öne geçti. Turnuvanın 2 numaralı seribaşı tenisçisi Bulgar Dimitrov, sonraki oyunlarda rakibine baskı kurdu ve 3-1'lik skorla üstünlük sağladı. Schwartzman, kısa toplarda hata yapan rakibiyle arasındaki farkı kapattı ve 3-3 ile oyunda dengeyi sağladı. Karşılıklı sayılarla geçen müsabakada 6-6'lık beraberlik olunca, tie-break bölümüne gidildi. Dimitrov, tie-break sonunda rakibini 7-6 yenerek ilk seti 1-0 önde kapattı.

İkinci sete etkili bir oyunla başlayan Bulgar Dimitrov, ilk 3 oyunu alarak 3-0 öne geçti. Arjantinli sporcu, rakibinin farkı açmasına izin vermedi ve skor 3-2'ye getirdi. Etkili oyununu sürdüren Dimitrov, 5-3 öne geçerken, rakibine maç sayısı vermeyen Schwartzman, servis kırarak skoru 5-5 yaptı. Arjantinli Schwartzman, rakibine bir kez daha maç sayısı vermedi 6-6 beraberlik ile maçı tie-break bölümüne taşıdı. Rakibinin ayağına kramp girmesinden faydalanan Schwartzman, bu seti 7-6 kazanarak karşılaşmada beraberliği sağladı. 

Mücadelenin üçüncü setinde Bulgar Dimitrov, sakatlığı nedeniyle rakibi karşısında varlık gösteremedi ve 4-0 geriye düştü. Sinirlenen Bulgar tenisçi, raketi yere vurması nedeniyle puan cezası aldı. Schwartzman'ın 5-0 öne geçmesinin ardından raketini defalarca yere vuran Dimitrov, maç cezası ile seti 6-0 kaybetti. 

Arjantinli Diego Schwartzman, maçı 2-1 galip tamamlayarak şampiyon oldu.

Kupa töreni

TEB BNP Paribas İstanbul Open uluslararası erkekler tenis turnuvasının tekler finalinde şampiyon olan Arjantinli sporcu Diego Schwartzman'a kupasını aldı.

Maçın ardından tenis kortunda düzenlenen törende, Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve Esenyurt Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, sporcuları tebrik etti. Kariyerindeki ilk şampiyonluğunu alan Schwartzman'a kupasını Esenyurt Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe takdim etti. Kupayı kaldıran Schwartzman, tribünleri dolaştı.

Bu arada Schwartzman, vatandaşı Andres Molteni ile birlikte çiftler finalinde Flavio Cipolla (İtalya)-Dudi Sela (İsrail) ekibine karşı mücadele edecek.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER