YEREL HABER

İstanbul Yarı Maratonu'na 40 elit atlet

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş tarafından Vodafone'un isim sponsorluğunda 24 Nisan Pazar günü düzenlenecek Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, bu yıl da hem erkeklerde hem kadınlarda yeni bir dünya rekoruna ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

İstanbul Yarı Maratonu'na 40 elit atlet

Vodafone'dan konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, yarı maraton, yerli ve yabancı binlerce sporseverin katılımıyla tarihi yarımadada gerçekleştirilecek.

Türkiye, Bahreyn, Eritre, Kenya, Etiyopya, Rusya, Ukrayna ve Fas'tan 28 erkek ve 12 kadın olmak üzere toplam 40 elit atletin katılacağı yarı maratonda bu yıl da hedef hem erkeklerde hem kadınlarda yeni bir dünya rekorunun kırılması olacak. 

Erkeklerde, 58.23'lük derecesiyle 2010 yılında kırdığı dünya yarı maraton rekorunu hala elinde tutan Eritreli atlet Zersanay Tadesse, rekora en yakın isim olarak gösteriliyor. Tadesse'nin rakipleri ise Kenyalı atletler Leonard Patrick Komon, Evans Kiplagat ve Leonard Kipkoech Langat olacak. 10 ve 15 kilometre dünya rekortmeni olan Komon, ilk kez Tadesse ile aynı yarışta yer alacak.

Yine erkeklerde Kenya asıllı Türk atlet Ali Kaya da rekor için koşacak. 10 kilometrelik Avrupa Kros Şampiyonası'nda 2015 yılında Avrupa Şampiyonu olan Ali Kaya'nın en iyi maraton derecesi, 2015 yılında Adana Yarı Maratonu'nda elde ettiği 1.01.21'lik derece. Kaya, 59.32'lik Avrupa rekorunu kırmak için koşacak. 

Kadınlarda favori Gobena 

Kadınlarda ise dünya rekoruna en yakın isim, Vodafone İstanbul Maratonu'nda son 2 yıl şampiyon olan Etiyopyalı Amane Gobena. İstanbul'da 2009'daki 1.08.16'lık en iyi derecesini geliştirmenin ve tekrar podyuma çıkmanın peşinde koşacak Gobena'nın rakipleri ise 2010 yılında henüz 18 yaşındayken 1.08.36 ile en iyi derecesini elde eden Bahreynli Merima Mohammed, geçen yıl Paris Maratonu'nda dördüncü olan Etiyopyalı Meskerem Assefa, geçen yıl Udine Yarı Maratonu'nda 1.09.29'luk derecesiyle kendisinin en iyi yarı maraton derecesine imza atan Kenyalı Viola Chepchumba ve 2014 Krakow Yarı Maratonu birincisi Ukraynalı Olena Burkovska olacak.

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, bu yıl Yenikapı miting alanında başlayıp Balat istikametinden dönüşle yine Yenikapı'da son bulacak 21 kilometrelik parkurda koşulacak. Vodafone İstanbul Yarı Maratonu hakkında ayrıntılı bilgi için www.istanbulyarimaratonu.org adresi ziyaret edilebiliyor

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER