MAÇ ANLATIMLARI

İstatistikler Panzerler ve Sambacılar için tehlike arz ediyor

Dünya Kupası 2. Tur maçlarında gruplarını lider tamamlayan takımlar yoluna devam ediyor.

İstatistikler Panzerler ve Sambacılar için tehlike arz ediyor
Dünya Kupası 2. Tur maçlarında gruplarını lider tamamlayan takımlar yoluna devam ediyor. Bu zincire son olarak uzatmalarda kazanan Almanya eklenirken çeyrek final öncesi ortaya çıkan istatistikler Panzerler ve Sambacılar için tehlike arz ediyor.

Brezilya'da 2. Tur heyecanı devam ederken grup aşamasında ilk sırayı kapan ekipler birer birer adını çeyrek finale yazdırmayı başardı. Ancak kupanın favorilerinden Brezilya ve Almanya beklenenden uzak 90 dakikanın dışına taşan mücadele sonrası bileti kapmayı başardı.

NTVSpor'un haberine göre; Organizasyona ev sahipliği nedeniyle büyük bir duygu seli içinde sahaya çıkan Brezilya, Şili karşısında zorlanmış normal süresi 1-1 noktalanan maçta Sambacılar penaltı atışları sonrası bir üst tura yazdırmıştı. Dün gece oynanan Almanya-Cezayir maçında birçok futbol otoriteri Panzerlerin rahat turlayacağını öngörse de işler beklendiği gibi gelişmedi. Almanlar'a diş geçirtmeyen Cezayir, zaman zaman rakip kalede Löw'ün öğrencilerine zor anlar yaşattı. Uzatma bölümünde Panzeler erken gol bulmamın avantajıyla maçı 2-1 kazanadı ve çeyrek finalde Nijerya'ı kupa dışına iten Fransa'ın rakibi oldu.

Favorilerin böylesine zorlanması ve son Dünya Kupası organizasyonlarında ortaya çıkan istatistikler yarı final yolunda Brezilya ve Almanya için bir alarm niteliğinde.

Notlara göz atıldığında Dünya Kupası'nda uzatmalarla tur geçen 10 takımdan 9'u takip eden turda elenen taraf oldu.

İstatistiğin en yakın örneği 2010 Güney Afrika'da düzenlenen organizasyonda ilk 16 maçlarında Paraguay Japonya'yı elerken çeyrek finalde şampiyon İspanya'ya elenmişti. Aynı turda kupanın flaş takımlarından Gana, ABD'yi devirmiş takip eden çeyrek final maçında Uruguay'a teslim olmuştu. Yoluna devam eden Uruguay ise çeyrek finalde Gana'yı elemiş yarı finalde Hollanda'ya boyun eğmişti.

PEKİ YA 2006?
Almanya 2006'da ise Panzerler, çeyrek finalde Arjantin'i evine gönderirken yarı final maçında İtalya'ya elendi. Kupanın bir diğer örneği Portekiz ile gerçekleşti. Çeyrek finalde İngiltere'yi eleyen Portekizler, yarı finalde Fransa'ya karşısında direnemedi ve evine dönmüştü. Ukrayna ise 2. Tur maçında İsviçre'yi geçmeyi başarmış çeyrek final maçında İtalya'ya takılmıştı. Son örnek ise Arjantin'den. Yine 2. Tur karşılaşmasında Tangocular, Meksika'yı devirmeyi başardı ancak çeyrek final maçında ev sahibi Almanya'ya elendi.

Bu istatistiği tek yıkan İtalyanlar oldu. Kupaya giden yolda güçlü Almanlar'ı saf dışı eden İtalya finalde Fransa'yı mağlup ederek Dünya Kupası'na uzanmıştı.

MİLLİ TAKIMIMIZ DA LİSTEDE
Güney Kore ve Japonya'nın ortaklaşa düzenlediği 2002 Dünya Kupası'nda ise bu listeye Milli Takımımız da katıldı. Ay-Yıldızlılar, çeyrek finalde Senegal'i elemiş ancak yarı finalde Ronaldo'nun tek golüne engel olamamış ve Brezilya'ya elenmişti.

Ev sahiplerinden Güney Kore, büyük bir sürprizle çeyrek finalde İspanya'yı elemiş yarı finalde Almanya'ya teslim olmuştu.

DÜNYA KUPASI

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER