RİZESPOR

İtandje Çaykur Rizespor'un istikrar abidesi oldu

Süper Lig'de son haftaları diken üzerinde geçiren Çaykur Rizespor'da, en fazla süre alan oyuncu kaleci Itandje oldu.

İtandje Çaykur Rizespor'un istikrar abidesi oldu

Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonunda 23 futbolcunun forma giydiği Çaykur Rizespor'da, en fazla süre alan oyuncu 33 maçta 2 bin 970 dakikayla kaleci Itandje oldu.

Ligin son haftasında Medipol Başakşehir deplasmanında yedekler arasında bulunan ve görev almayan yeşil-mavili takımın Kamerunlu kalecisi Charles Itandje, forma giydiği 33 maçta 2 bin 970 dakika sahada mücadele etti. Itandje 33 maçta, kalesinde 47 gol gördü.

Sakatlıklar, Eren'i ve Kweuke'yi yavaşlattı

Geçen sezonun en iyileri arasında yer alan ve gol yükünü çeken Kweuke ile milli takıma kadar yükselen sol bek Eren Albayrak, sakatlıkları nedeniyle ligin ikinci yarısında adeta yeşil-mavili formaya hasret kaldı.

Ligin ilk yarısında 9 gol atma başarısı gösteren ve bin 441 dakika forma giyen Kamerunlu forvet, ikinci yarıda sahada sadece 75 dakika kalabildi. Kweuke, ikinci yarının ilk haftasında penaltı golü sonrası Sylvestre ile çarpıştıktan sonra 75. dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı ve bir daha forma giyemedi. Kweuke bu sezon toplamda 17 maçta bin 516 dakika görev alarak ligi 10 gol ile tamamladı.

Koray Altınay'ı kartlar da durduramadı

Yeşil-mavili ekibin en "hırçın" futbolcusu Koray Altınay, bu sezon ligde 13 maçta sarı kart görürken ilk yarıdaki Kasımpaşa mücadelesinde çift sarı kartın ardından kırmızı kartla takımını bir kişi eksik bırakmıştı.

Medipol Başakşehir Çaykur Rizespor maçı fotoğrafları


Sezonun üç maçında cezalı olduğu için forma giyemeyen gurbetçi oyuncu, 27 maçta ilk 11'de sahaya çıktı. Toplam 30 maçta 2 bin 396 dakika görev yapan Koray'ın 2 de asisti bulunuyor.

Ali Adnan'ın boşluğunu Dhurgham İsmail doldurdu

Sezon başında takımdan ayrılarak İtalya Birinci Lig ekiplerinden Udinese'ye transfer olan Ali Adnan'ın yerini, bir başka Iraklı sol bek Dhurgham İsmail ile dolduran Çaykur Rizespor, bu oyuncunun performansından memnun kaldı.

Geleceğe yatırım düşüncesiyle alınan oyuncu, ligde 20 maçta bin 225 dakika sahada kaldı. 21 yaşındaki Iraklı sol bek, bu maçların 13'üne ilk 11'de başladı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER