GALATASARAY

Jan Olde Riekerink'den kritik derbi kararı

Jan Olde Riekerink, derbide özellikte stoper konusunda kritik bir karar verecek.

Jan Olde Riekerink'den kritik derbi kararı

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Fenerbahçe ile 20 Kasım'da Kadıköy'de oynanacak derbi maçı öncesi savunma konusunda çalışmalarına devam ediyor.

Hollandalı teknik adam, kadroda hazır durumda bulunan 4 stoper arasından tercihini yapacak. Deneyimli çalıştırıcı, kimi oynatacağına milli maçların ardından karar verecek.

Son haftalarda savunmada farklı isimleri kullanan Hollandalı çalıştırıcı, 4 stoperden ikisini tercih edecek. Milli takım arasından dolayı henüz tam olarak taktik çalışmalara başlayamayan Galatasaray'da Riekerink'in defans hattındaki tercihleri büyük önem taşıyor. 

Fatih Terim bir tek onu affetmedi!

Sezon başlangıcında Semih Kaya ve Serdar Aziz'in yaşadığı sakatlıklardan dolayı uzun süre Chedjou-Hakan Balta ikilisini kullanan Riekerink 7 hafta boyunca tecrübeli isimlerden vazgeçmemişti. Trabzonspor ve Adanaspor maçlarında savunmayı Chedjou ve Semih Kaya'dan oluşturan Riekerink, Başakşehir mücadelesinde ise Hakan Balta-Semih Kaya tandemini kullandı. Yeni transfer Serdar Aziz ise ligde henüz forma şansı bulamadı. 

Kadıköy'deki kritik derbi öncesi kadrodaki 4 stoper de hazır durumda bulunuyor. Oyuncuların antrenman performanslarına göre son kararını verecek olan Riekerink, milli maç arasından sonra kafasındaki kadroyu oluşturmaya başlayacak. 

Sarı kırmızılıların Kamerunlu stoperi Chedjou, bu sezon toplamda 10 maça çıktı. Deneyimli oyuncu, son oynanan Başakşehir maçında yedek bekledi. 

Hakan Balta ise sarı kırmızılı formayla toplam 9 karşılaşmada görev yaptı. Deneyimli oyuncu Beşiktaş ile oynanan Süper Kupa finalinde bir de gol kaydetti. 

Son haftalarda ilk 11'de şans bulan Semih Kaya ise 8. haftadaki Trabzonspor maçıyla beraber süre almaya başladı. Semih, son 3 maçta da 90 dakika sahada kaldı.

Bursaspor'dan transfer edilen Serdar Aziz ise yalnızca Dersimspor ile oynanan kupa maçında forma giydi. Milli stoper, ligde süre almak için Riekerink'in vereceği kararı bekliyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER