BASKETBOL

Kadınlar Özgecan turnuvası başladı

Kadınlar Özgecan Basketbol Turnuvası'nın ilk maçında İstanbul Üniversitesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni mağlup etti.

Kadınlar Özgecan turnuvası başladı

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Mersin Büyükşehir Belediyespor tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Kadınlar Özgecan Basketbol Turnuvası, başladı. 

Edip Buran Spor Salonu'nda Mersin Büyükşehir Belediyespor ile İstanbul Üniversitesi arasında oynanan turnuvanın açılış maçını geçen yıl Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan ve annesi Songül Aslan da izledi.

Mersin Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Hikmet Çetinkaya, karşılaşma öncesinde baba Aslan'a çiçek takdim ederken, Aslan ailesi, oyuncularla fotoğraf çektirdi.

Daha sonra başlayan karşılaşmanın ilk periyodunda etkili bir oyun sergileyen Mersin ekibi, rakibi karşısında ilk 5 dakikayı 6-3, periyodu da 17-12 önde geçti.

Bu dakikadan sonra Alija Putina'nın elinden üst üste bulduğu sayılarla farkı azaltan İstanbul Üniversitesi, ilk yarının sonuna doğru skoru 21-21'e getirdi. Gintare Petronyte ve Nevin Kristen Vatansever'in ürettiği basketlerle kısa sürede toparlanan Mersin Büyükşehir Belediyespor, soyunma odasına 33-29 önde gitti.

Maçın üçüncü periyodunda rakip pota altında etkisini arttıran İstanbul Üniversitesi, La Tanya White'ın iyi oyunu ve skora katkısıyla öne geçerek, son bölüme 49-43 üstün girdi.

İstanbul ekibi, son periyotta da üstün oyununu sürdürerek, maçı 66-59 kazandı.

Turnuva

Kadınlar Federasyon Kupası fikstürü belli oldu

Mersin'de 4 gün boyunca sürecek turnuvada, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Mersin Büyükşehir Belediyespor, Beşiktaş, Fenerbahçe, İstanbul Üniversitesi, Adana ASKİ, Abdullah Gül Üniversitesi, Canik Belediyespor ve MBK Doğuş Hastanesi mücadele edecek.

Mersin Büyükşehir Belediyespor-İstanbul Üniversitesi maçının ardından, turnuvanın ilk gününde Fenerbahçe ile Beşiktaş, MBK Doğuş Hastanesi ile Canik Belediyespor, Adana ASKİ ile Abdullah Gül Üniversitesi karşı karşıya gelecek.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER