YAZARLAR

Kadro değeri ve borç farkı

Kadro değeri ve borç farkı

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, ya da yaygın kullanılan adıyla Fenerbahçe Spor Kulübü'nün gerçekleştirilen olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda kulübün toplam borcunun 164 milyon TL olduğu açıklandı.

F. Bahçe'nin borcunun az veya çok olduğu biz Trabzonsporluları çokta ilgilendirmemektedir. Ancak burada bir tespit yapmak ve konuya dikkat çekmek için temas ettim.

Mesela iki güzide kulübün borç oranları birbirine yakın iken hatta Trabzonspor un borcu F.Bahçe'den 10 milyon TL daha fazla iken başarıları ve kadro değerleri büyük farklılıklar göstermektedir.

İşte iki ezeli kulüp arasındaki önemli fark, 92.550.000 Euro tutarında güncel kadrosu olan F.Bahçe'nin  toplam borç tutarının 164 milyon TL olmasına rağmen onun üçte bir oranı kadar yani 33.440.000 Euroluk bir kadroya sahip olan Trabzonspor'un 174 milyon  TL borcu olması ve bordo-mavili kulübün  içine düştüğü durum düşündürücüdür.

FENERBAHÇE dünyanın sayılı futbolcularını transfer ederek borç tutarını normal sayılabilecek seviyede muhafaza ederken, TRABZONSPOR kayda değer transfer yapmadığı gibi elindeki başarılı futbolcuları da rakiplerine satarak  borç tutarını artırması anlaşılabilir gibi değildir.

Burada yanlış olan bir şey varsa oda Trabzonspor'un durumudur.  

Doğru olan ise borç oranını ödenebilir seviyede, kadro değerini ise üst seviyede tutabilen Fenerbahçe'yi bu başarısından dolayı tebrik etmek lazım.

Yorumlar
TREND HABERLER