SÜPER LİG

Kamerunlu futbolcu Eto'o'nun performansının sırrı

Antalyaspor'un Kamerunlu futbolcu Eto'o 4 maçta 5 golün yanı sıra genel formuyla da kalitesini bir kez daha kanıtladı.

Kamerunlu futbolcu Eto'o'nun performansının sırrı
Antalyaspor'un Kamerunlu futbolcu Eto'o 4 maçta 5 golün yanı sıra genel formuyla da kalitesini bir kez daha kanıtladı. Eto'o'yu motive eden şey ise Van Persie, Podolski, Gomez ve Nani gibi Süper Lig'in diğer yıldızlarının gerisinde kalmak istememek.

Adı defalarca Türkiye’nin devleriyle anılan Eto’o sezon başında soluğu Antalyaspor’da alınca bu transferin ‘şov’ amaçlı olduğunu düşünenler de ortaya çıktı, Kamerunlu’nun ülkemize gelip hiçbir şey vermeden giden yıldızlardan biri olacağına inananlar da. 
 
GALATASARAY ATLETİCO MADRİD'İ KONUK EDİYOR
Ancak 34 yaşındaki yıldız 1.5 aylık periyotta saha içinde ve dışında öyle işler yaptı ki, tüm soru işaretlerini giderdi. 4 maçta rakip fileleri 5 kez havalandırmak kalmadı, kaptanlık pazubandının da hakkını verdi... Maç öncesinde, içinde toplantılar yaptı, teknik direktör Yusuf Şimşek’in en büyük yardımcısı oldu. İşte bir yıldızın Antalya günleri.

 
‘NİYE GELDİĞİMİ BİLİYORUM’
 
Antalya şehrine çabuk alıştığını ve gördüğü ilgiden de çok memnun olduğunu söyleyen Eto’o, Türkiye günlerini ve performansını şöyle özetliyor: “Türkiye bilmediğim bir ülke değil. Lige ve buradan Avrupa’ya gelen takımları da hep tanıyordum. Antalya ise farklı bir deneyim oldu. Ancak buraya niye geldiğimi çok iyi biliyorum. Burada bir reklamda oynamak için bulunmuyorum. Beni Antalyaspor’a futbol oynamam, takımın hedeflerine katkı yapmam için transfer ettiler. Elimden geleni yapıyorum. İşler yolunda gitti, goller attım. Bundan sonraki süreçte de umarım aynı şekilde devam eder. Gol atmasam bile katkı yapmak için uğraşacağım.”
 
ŞİMŞEK’İN SAĞ KOLU
 
Eto’o, idmanlarda ve saha içinde teknik direktör Yusuf Şimşek’in de en büyük yardımcısı durumunda. Gollerden sonra direkt hocasına koşan, su molalarında ve maçların hemen öncesinde takım toplantılarını yapan 34 yaşındaki futbolcu profesyonelliği ile de örnek. “Kaprissiz ve özveriyle çalışıyor. Herkese yardımcı olma uğraşında. Teknik direktör Yusuf Şimşek başta olmak üzere tüm arkadaşlarına büyük saygı duyuyor” değerlendirmeleri Eto’o’nun adından sadece ilk 4 haftada değil, yarışın kalan bölümünde de söz ettireceğinin en büyük sinyali olarak kabul ediliyor.
 
YILDIZ ETKİSİ ÇOK BÜYÜK
 
Ve belki de müthiş başlangıcın en önemli sebebi... Yakın çevresine göre Kamerunlu futbolcunun performansında Türkiye’deki diğer yıldızların varlığı ciddi etken. Çünkü Eto’o; Van Persie, Nani, Podolski, Sneijder, Gomez, Quaresma, Mbia, N’Doye gibi starların gerisinde kalmak istemiyor. Attığı gollerin de medyada geniş yankı bulması onu bir hayli motive ediyor. Kaynak: Milliyet
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER