YAZARLAR

Karabük Fenerbahçe'de maden buldu!

Karabük Fenerbahçe'de maden buldu!

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
Spor Toto Süper Lig'de 17. hafta maçında Fenerbahçe ve Karabükspor Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda kozlarını paylaştı. İlk yarının son maçında mutlak 3 puan isteyen Fenerbahçe sahadan 3-1'lik skorla mağlup ayrıldı.

Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynanan mücadelenin galibi 3-1'lik skorla Karabükspor oldu.

Süper Lig'de ilk yarının son haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Kardemir Demir Çelik Karabükspor'a 3-1 mağlup olan Fenerbahçe'de ortalık karıştı. Yenilen 2. ve 3. golden sonra Fenerbahçeli taraftarların bir bölümü önce yönetimi ardından Aykut Kocaman'ı istifaya çağırdı.

Bana göre başarılı teknik adam Aykut Kocaman istifa'ya çağrılmamalıydı ve Aykut Kocaman'da Teknik direktörlükten istifa etmemeliydi. Fenerbahçe'ye gelmiş geçmiş yerli teknik adamların pek çoğundan daha fazla başarılara imza atmış bir teknik adamdı. Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu'nun, teknik direktör Aykut Kocaman'ın istifasını kabul etmemesi sarı lacivertli camia adına güzel bir gelişme olacağını düşünüyorum.

Futbolda yaşanan şike sürecinden bu yana birlik beraberlik havası veren Fenerbahçe taraftarı, dün birbirlerine girdiler.

Kadıköy'deki taraftarın bir diğer bölümü ise istifa çağrılarına karşı çıkınca gruplar arasında ilk başta sözlü, sonrasında ise fiili tartışmalar çıktı. İş te bu tür tartışmaları ve vefasızlığı Trabzonspor seyircisinde bulamazsınız. Tüm kışkırtmalara ve provokasyonlara rağmen yense de yenilse de bordo mavili taraftarlar asla böyle bir şey yapmaz. Trabzonspor taraftarı tepkisini her zaman makul bir şekilde ortaya koyar azı taraftarlar gibi kimsenin canına malına kast edecek kadar taşkınlık yapmaz.

Meıreles'e destek hakeme yapılan gay hareketini tasvip anlamına gelir!

Bu arada, taraftarlar Meireles'in yaşadığı durum nedeniyle maç öncesi yaptıkları tezahüratlarda genel olarak hakemlere tepkilerini dile getirdi. Taraftarlar, ''Futbolun katili Türk hakemleri'' şeklinde tempo tutarken, derbide Meireles'e kırmızı kart gösteren hakem Halis Özkahya'ya da küfürlü tezahürat yapması hiç hoş olmamıştır. Bir ayıp işlenmişse Kim yaparsa yapsın o na sahip çıkılmamalı. Ayıbı sahiplenmek ona ortak olmak demektir.

Geçmiş maçlarda hakemler yanlı yönetim gösterince iyi ama herkesin gözü önünde Meireles'in maçın hakemine tükürüp ve el işaretiyle 'hakaret' ettiği zaman kötü olarak nitelenmesi yanlıştır. Bu tutum spor etiğine aykırı olmakla birlikte Fenerbahçe taraftarına yakışmamaktadır.

Sarı-lacivertli futbolcular, maç başlamadan önce formalarında bulunan kulüp armasını öperek, PFDK'nın 12 maç ceza verdiği takım arkadaşları Meireles'e destek olması manidardır. Çünkü Futbolcuların maçın başlamasını bekledikleri sırada saha içinde bir aradayken formalarındaki kulüp armasını öpmeleri, Portekizli futbolcu Meireles'ın Galatasaray derbisinde hakeme yaptığı hareketi tasvip anlamına gelir. Hakem doğru olanı yapmıştır. Şayet hakem Halis Özkahya Meireles'in yaptığı Türkçe'de i... İngilizce'de Gay hareketinden dolayı kırmızı kart göstermekte tereddüt etseydi veya göstermeseydi bu tür spor ahlakına aykırı hareketlerin önü alınamazdı. Etik olmayan bu harekete gösterdiği kırmızı karttan ve cesur davranışından dolayı maçın hakemi Halis Özkahya'yı tebrik etmek lazım.

Yorumlar
TREND HABERLER