KONYASPOR

Karabük Konya maçında kural hatası iddiası

Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu, 1-1 sona eren Kardemir Karabükspor-Atiker Konyaspor maçında kural hatası yapıldığını söyledi.

Karabük Konya maçında kural hatası iddiası

Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu, "Karabükspor-Konyaspor maçında taraftarlar düdük çaldı, hakem oyunu devam ettirince Rangelov gol attı. Maçın durması gerekirdi." dedi.

Mustafa Çulcu, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Maçın 14. dakikasında Rangelov'un attığı golden önce Konyasporlu Bajic, kaleci ile karşı karşıya kaldı; tam vuracağı anda tribünden bir düdük sesi geldi. Düdük sesinden sonra sahadaki bütün futbolcular durdu, 'Ne oluyor' diye. Ama hakem oyunu devam ettirdi. Böyle olunca Bajic topu gerideki Rangelov'a çıkardı, o da ceza alanı dışından attığı şutla takımını 1-0 öne geçiren golü attı.

Karabükspor-Konyaspor maçının sonucu ve özeti


KURAL KİTABI NE DİYOR?

Futbol Oyun Kuralları'nda Kural 5 bölümünün 47. sayfadaki 'Hakem' başlıklı 3. maddesi şöyle diyor: 'Bir seyirci oyunu etkileyen bir düdük çalarsa oyun durdurulur ve hakem atışıyla tekrar başlatılır.'

Karabük-Konya maçında yaşanan olay tam da budur. FIFA hakemi Alper Ulusoy'un oyunu durdurup tekrar 'hakem atışı' ile başlatması gerekirdi ama yapmadı. Bunun sonucunda da Konyaspor oyun kurallarına aykırı haksız bir gol buldu. FIFA hakemi olan Alper Ulusoy'un bu kural hatası kabul edilebilir bir hata değildir. Eğer Karabükspor Futbol Federasyonu'na başvurup kural hatası itirazında bulunursa, maçın tekrar söz konusu olur."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER