YAZARLAR

Karabükspor dört büyükleri dize getirdi!

Karabükspor dört büyükleri dize getirdi!

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
Bu sezon büyük takımlara adeta kök söktüren Karabükspor, deplasmanda karşılaştığı Beşiktaş'tan da puan koparmayı başardı. Takım bu sezon iyi bir çıkış sergiliyor. Fikstür sıralamasında ilk beşte olamamasına rağmen ligin üst sıralarında bulunan takımlardan Galatasaray ve Fenerbahçe'yi ve dördüncü büyük olan Trabzonspor'u kendi sahalarında yenerek ve Beşiktaş ile deplasmanda berabere kalarak puan alma başarısını gösterdi.

Karabükspor, Mesut Bakkal göreve geldikten sonra Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'la oynadığı üç maçı da 3-1 kazanmıştı.

Bu sezon büyük takımların korkulu rüyası olan Karabükspor, Beşiktaş'a da korku dolu anlar yaşattı. Son 30 dakikada 10 kişi oynayan konuk ekip, 2-0 geriye düştüğü maçtan 2-2 beraberlikle ayrıldı ve deplasmanda 4 büyük takımdan da puan almayı başardı. Karabükspor mütevazı kadrosuna rağmen bence Beşiktaş karşısında çok iyi oynadı.

Teknik Direktör Mesut Bakkal yönetimindeki Karabükspor bu sezon 30 milyon dolarlık takım 200-300 milyonluk takımları tek tek dize getirdi.

Bu dönemdeki emeğiyle birlikte takım müthiş yerlere geldi. Onları da tebrik etmek gerekiyor. Umarız hep böyle devam eder. Az parayla çok iş başarmak önemli. Karabükspor'da bunu başardı.

Spor Toto Süper Lig'in en pahalı kadrosunu elinde bulunduran takımlardan Fenerbahçe, Galatasaray,Beşiktaş ve Trabzonspor'un muhtemel piyasa değeri bir milyar TL'nin üzerinde olan kulüpler ama bu kulüplerin on da biri kadar kadro değeri olan Karabükspor karşısında dökülüyorlar.

Şöyle ki; Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'u deplasmanda aynı sonuçla yenen Karabükspor deplasmanda Beşiktaş ile berabere kaldı.

Demek ki bu işler bazen parayla olmuyor, takım ruhu ve hırsta önemli... Beşiktaş deplasmanında özellikle 2-0'dan sonra oyunu bırakmayan, maçı çevirmek için çaba harcayan oyuncular bunu net olarak göstermişlerdir.

Kadro değeri 50 milyon TL bulan Karabükspor, kadro değerleri bir milyar TL civarında olan takımları hallaç pamuğu gibi dağıttı.

Karabükspor'un pahalı değil ama kaliteli, yürekli ve iyi niyetli bir oyuncu grubu var. Futbolcular bu sezon çok iyi bir performans sergiliyorlar ve kazanıyorlar.

Yorumlar
TREND HABERLER