YAZARLAR

Karadeniz fırtınası eserse..

Karadeniz fırtınası eserse..

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Trabzonspor bu sezon iyi bir ivme yakaladı, şampiyonluğa doğru emin adımlarla gidiyor.  Önü kesilmez ve iç çekişmeler olmazsa  bu yıl şampiyonluk ipini göğüsleyebilir diye düşünüyorum.

Ancak Trabzonspor’da art arda istifalar gelmesi hiç hoş bir şey değil. Tamamen iyi niyetle veya sağlık sorunuyla da olsa istifaların üst üste gelmesi spor kamuoyunda farklı yönlere çekilebilir. Durup dururken istifa edilmeyeceğine göre istifaların altında yatan esas nedenler haliyle irdelenir.

Ayrıca nedir bu istifaların esas sebebi bunlar da  bilinmeli. Takım yeni yönetim ve yeni hocayla iyi bir hava yakalamışken yönetim içinde oluşan ve oluşabilecek çatlaklar büyümeden giderilmeli.

Trabzonspor takım oyununu iyi oynuyor

Trabzonspor sezon başından beri söylüyorum elindeki mevcut malzeme fevkalade olmazsa bile iyiye çok yakın. Kadroda rekabet olmamasına rağmen oyuncular takım oyununu çok iyi oynuyor. Varını yoğunu sahaya koyuyorlar. Bunun devamını getirmek lazım. Ben devamını getireceklerine de inanıyorum. 

Pazar günü (Bugün) deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacağı maç için İstanbul’a gelecek olan Trabzonsporlu oyuncular  soğuk havadan etkilenmezlerse bu maçı alabilirler.

Zira Fenerbahçe iyi takım. İyi de takım oyunu oynuyorlar. Fakat Trabzon kadar formda değiller sanırım. Trabzonspor bu sezon  iyi bir ivme yakaladı. Moral motive eskiye göre daha iyi. Ancak Bordo mavililer, rakibinin eksiklerinden faydalanacak oyunculara sahip mi işte orası tartışılır ama ben yinede Trabzonspor'un Fenerbahçe  deplasmanından 3 puanla döneceğini düşünüyorum.

Her maçın birbirinden zor, her rakibin birbirinden güçlü olduğu düşüncesiyle hareket edilmeli. Karadeniz fırtınası İstanbul'a galibiyet parolasıyla gelecektir. Bu amaçla geleceği bir ortamda da inşallah kazanan taraf olur ve  taraftarını mutlu etmeye devam eder.

Karadeniz fırtınası 3 puanla dönebilir

Süper ligin 7. haftasında Fenerbahçe ile karşılaşacak olan  Trabzonspor'un maçı alacağına inanıyorum.

Trabzonspor, Fenerbahçe'ye karşı son yıllarda deplasmanlarda galip gelemiyor.  Trabzonspor, Fenerbahçe'yi 7'si Süper Lig, 1'i de Türkiye Kupası olmak üzere son 8 resmi maçta da yenemedi.

Ancak en son 1997-1998 sezonunda İstabul’da Fenerbahçe’yi 3-1′lik sonuçla mağlup eden bordo-mavililer, son 16 lig maçında galibiyet elde edemedi. Karadeniz ekibi, söz konusu maçlarda 11 mağlubiyet, 5 beraberlik aldı ama 3 puan sevinci bi türlü yaşayamadı.

Anlayacağınız 39 yıllık rekabette Fenerbahçe 44, Trabzonspor 37 galibiyet alırken, 30 maç da berabere sonuçlandı.

Bordo-mavililer Saraçoğlu fobisini yenmeli

Trabzonsporlu futbolcularda da bir "fobi" var. Saracoğlu "fobisi" bu fobiye artık son verilmeli. Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda bugün oynanacak maç ile bordo mavililer bu anlamsız fobiyi yeneceklerine önce kendilerini inandırmaları ve başarmaları lazım.

Trabzonspor, İstanbul’da kayıp yıllarını telafi etmeli.

Keza zorlu randevu öncesi F.Bahçe, sahasındaki kaybetmeme geleneğini devam ettirmek istiyor olabilir, Trabzonspor da üç puan alarak şeytanın bacağını kırmayı hedeflemeli.

Yorumlar
TREND HABERLER