DÜNYA KUPASI

Katar 5 stadın yapımına başlıyor

Katar'ın, bu yıl 5 stadyum inşaatına başlayacağı bildirildi.

Katar 5 stadın yapımına başlıyor
Katar'ın, 2022 Dünya Kupası hazırlıkları çerçevesinde, bu yıl 5 stadyum inşaatına başlayacağı bildirildi. 
 
Dünya Kupası Hazırlık Komitesi Rayyan Bölgesi Yöneticisi Yasir el Mulla, "MEED Katar Projeleri 2014 Konferansı"nda uluslararası katılımcılara yaptığı konuşmada, Katar'ın dünya kupası hazırlıklarının "normal seyrinde" devam ettiğini ifade ederek, "6 stadyumun gelişmiş tasarım aşamalarındayız. Bu yıl, 5 stadyumun temel ve inşaat çalışmalarının başlangıcını göreceğiz" dedi.  
 
Mulla, Katar'ın bu yıl proje yönetimi ve tasarım danışmanlığı için 10 yeni ihale açacağını da açıkladı.

Yapılması planlanan en büyük stadyum olan 86 binden fazla kapasiteli Luseyl Ikonik Stadyumu'nda açılış ve final maçı oynanacak.

Katar kamu idaresi "Eşgal", geçen yıl ihale süreçleri tamamlanan 3 milyar dolarlık yatırıma ek olarak, gelecek 5 sene içinde 27,5 milyar dolar değerinde kavşak ve otoyol ihalesi yapacağını duyurmuştu. Ülke genelinde yol çalışmalarının 2020 itibariyle tamamlanması hedefleniyor. Dev inşaat projeleri çerçevesinde, ülkenin mevcut otel kapasitesinin 15 binden 2022 yılına kadar, 95 bine çıkarılması planlanıyor.

Katar Merkez Bankası Başkanı Abdullah bin Saud Al-Sani, ülkesinin bu yıl içinde altyapı, ulaşım, enerji ve diğer sektörlerde 50 milyar dolar değerinde yatırım yapacağını açıklamıştı.

Öte yandan, IMF ülkeye yaptığı ziyaretin ardından, Dünya Kupası projelerinde çalışan işçilerin koşullarının düzeltilmesi sonucu Katar'ın dünya kupası harcamalarında hesaplamaların üzerine çıkabileceğini belirtmişti. IMF, raporunda metro, liman, ve havalimanı gibi büyük bütçeli projelerin küçültülerek veya aşamalandırılarak ekonomik yükün hafifletilebileceğini açıklamıştı.

FIFA yetkilileri de 2022 Dünya Kupasının aşırı sıcaklar nedeniyle kışın oynanıp oynanmaması kararı en erken 2015 yılında belli olacağını açıklamıştı. Uluslararası finans uzmanları, 2022 Dünya Kupası'nın kışın oynanması halinde Katar'ın mali yükünün hafifleyebileceği yorumunu yapıyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER