TENİS

Katar'da şampiyon Simona Halep

WTA Dünya Turu'nun ikinci durağı olan Katar Total Açık Tenis Turnuvası'nda Simona Halep kariyerinin 7. şampiyonluğunu elde etti.

Katar'da şampiyon Simona Halep
WTA Dünya Turu'nun ikinci durağı olan Katar Total Açık Tenis Turnuvası'nda Romanya'dan Simona Halep, rakibi Alman tenisçi Angelique Kerber'i 2-0 yenerek, kariyerinin 7. şampiyonluğunu elde etti.

Katar Tenis Federasyonu'nun desteğiyle bu yıl 20'ncisi düzenlenen ve toplam 2 milyon 440 bin dolar para ödüllü turnuva, Doha'daki Uluslararası Halifa Tenis ve Squash Kompleksi'nde yapılan final müsabakaları tamamlandı.

Turnuvanın tekler finalinde Alman Kerber ile karşılaşan Halep, 66 dakika süren maçta dünya 9 numarası rakibini 6-2 ve 6-3'lük setlerle 2-0 mağlup ederek şampiyonluğa uzandı. Organizasyon boyunca WTA sıralamasında ilk 10'un içinde yer alan 3 sporcuyu da yenmeyi başaran Romen sporcu, 128 bin dolar para ödülünün de sahibi oldu.

Elde ettiği şampiyonlukla WTA'de 9. sıraya yükselen Halep, kariyerinde 7. basamağa kadar çıkarak Romanya adına en iyi dereceyi yapan vatandaşı Irina Spirlea'ya bir adım daha yaklaştı.

Çiftlerde ise Çinli sporcular Su Wei-Hsieh ve Shuai Peng ikilisi, final maçında Kveta Peschke (Çek Cumhuriyeti) ve Katarina Srebotnik (Slovenya) çiftini 6-4 ve 6-0'lık setlerle 2-0 yenerek, şampiyonluğa ulaştılar. Wei-Hsieh ile Shuai Peng ikilisi, çiftlerde 10. kariyer şampiyonluğuna imza attı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER