MOTOR SPORLARI

Kenan Sofuoğlu zirvede bitirdi

Hafta içinde beyin kanaması geçiren iki aylık oğlu Hamza'nın üzüntüsüyle İtaya'ya giden Kenan Safuoğlu ikicnsi sırada başladığı yarışı ilk sırada bitirdi.

Kenan Sofuoğlu zirvede bitirdi
Hafta içinde beyin kanaması geçiren iki aylık oğlu Hamza'nın üzüntüsüyle İtaya'ya giden Kenan Safuoğlu ikicnsi sırada başladığı yarışı ilk sırada bitirdi.

İtalya'nın İmola pistinde 17 tur üzerinden yapılan Dünya Supersport Şampiyonası'nda yarışa ikinci sıradan başlayan milli sporcu Kenan Sofuoğlu damalı bayrağı ilk sırada görerek birinci oldu.

Hafta içinde beyin kanaması geçiren iki aylık oğlu Hamza'nın üzüntüsüyle mücadele etmesine rağmen göstermiş olduğu etkili performansla yarışı kazanan milli sporcu Kenan Sofuoğlu, birinciliği oğlu Hamza Sofuoğlu'na armağan etti.

Hastanede hayata tutunmaya çalışan oğlu Hamza için kazanan Sofuoğlu genel klasmanda da puanını 105'e çıkardı. İtalya yarışında Sofuoğlu'nu Fransız Cluzel ve İtalyan Zanetti takip etti.

Yarıştan sonra Kenan Sofuoğlu şunları söyledi:

"Bu hafta yaşananları herkes biliyor. Çok zor günler geçirdik. Bu yarışa gelmeyi düşünmüyordum. Hastanede oğlumun hayata tutunma çabası burada olmamı sağladı. Bu şampiyonayı kazanmam gerektiğini anladım. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Spor Bakanım Akif Çağatay Kılıç'a ve Federasyon başkanımız Bekir Yunus Uçar'a bana desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Buradan hemen İstanbul'daki hastaneye gitmek istiyorum."

BAKAN KILIÇ'TAN TEBRİK

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İtalya'da yapılan Dünya Supersport Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden ve üstün bir performans sergileyerek birincilik elde eden Kenan Sofuoğlu için tebrik mesajı yayınladı.

Bakan Çağatay Kılıç'ın tebrik mesajı şöyle:

"İtalya'da ülkemizi en güzel şekilde temsil ederek birincilik elde eden kardeşimiz Kenan Sofuğlu'nu tebrik ediyorum. Yarışlara katılmadan önce ağır bir hastalık geçiren oğlu için şampiyonaya giden Kenan Sofuoğlu'nun kazandığı birincilik daha da önemli bir hale gelmiştir. Bu vesileyle Kenan kardeşimizin oğlu Hamza'ya Allah'tan acil şifalar, kendisine de katılacağı diğer yarışlarda başarılar diliyorum."

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER