MOTOR SPORLARI

Kenan Sofuoğlu'ndan genç yarışçılara tam destek

Genç motosikletçiler, dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ile yarışlara hazırlanıyor.

Kenan Sofuoğlu'ndan genç yarışçılara tam destek

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun katkılarıyla bu yıl ilk kez uluslararası supersport organizasyonlarında şampiyonluk kovalayacak genç motosikletçiler, dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ile en hızlı olmak için yarışlara hazırlanıyor.

SOFUOĞLU'YLA ANTRENMAN

Bu yıl ilk kez Avrupa ve Asya Supersport yarışlarına katılacak 7 genç motosikletçi, Uşak Belediyesi Motor Pisti'nde dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ile antrenman yaptı.

Kenan Sofuoğlu

"ÜLKEMİZİ SADECE BEN TEMSİL ETMİYORUM"

En hızlı olmak için pistte yaklaşık 5 saat mücadele eden motosikletçiler, Sofuoğlu'nun yönlendirmeleriyle tekniklerini geliştirirken izleyenlerden alkış aldı. Dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, antrenman sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada bu yıl uluslararası supersport organizasyonlarında Türk sporcuların önemli başarılar elde edeceğini söyledi.

Türkiye'de motor sporlarının çok önemli gelişim gösterdiğini aktaran Sofuoğlu, bakanlık ve federasyon arasındaki uyumun başarıyı getirdiğini savundu. Bu yıl ilk kez kendisiyle birlikte 8 motosikletçinin supersport yarışlarına katılacağını ifade eden Kenan Sofuoğlu, "Altyapı imkanları geliştikçe yeni yetenekler ortaya çıkıyor. Birkaç yıl önce ülkemizi sadece ben temsil ediyordum. Önümüzdeki yıllarda aynı pistte birden fazla Türk sporcuyu görmeye başlayacağız. Bu gurur verici" dedi. 

Kenan Sofuoğlu

"DAHA İYİ OLACAKLAR"

Tecrübelerini bu yıl ilk kez Avrupa ve Asya Supersport yarışlarına katılacak genç motosikletçilerle paylaştığını, onlarla aynı pistte olmaktan keyif aldığını aktaran Sofuoğlu, "Can Öncü, Deniz Öncü ve Bahattin Sofuoğlu 250 cc'de Asya Supersport'a,  Asrın Rodi Pak, Aras Özkaçar ve Harun Çabuk 600 cc ve 650 cc Avrupa Supersport'ta, Toprak Razgatlıoğlu ise 1000 cc'de Avrupa Süperstock'ta yarışacak. Bu çocuklar Türkiye'de ve Avrupa'da supermoto ve motokrosta şampiyonlukları olan  özel sporcular. Benimle aynı pistte çekişecek kadar iyiler, önümüzdeki dönemde çok daha iyi olacaklar. Değişik pistlerde onlarla çalışıyoruz, onlar çok şey öğreniyorlar" diye konuştu.   

Kenan Sofuoğlu

"KENAN ABİ BİZİM İÇİN ROL MODEL"

Bu yıl ikizi Can Öncü ile Asya Supersport yarışlarına katılacak Deniz Öncü ise Kenan Sofuoğlu ile aynı pistte olmanın kendilerine heyecan verdiğini söyledi. Antrenmanlarda Sofuoğlu'ndan çok şey öğrendiklerini aktaran Deniz Öncü, "Kenan ağabey bize pistte sürekli baskı yaparak daha hızlı olmamızı sağlıyor, tek hayalim onun kadar hızlı olmak" dedi.

Avrupa Supersport 'ta mücadele edecek Asrın Rodi Pak ise Sofuoğlu'nun izinden gittikleri için çok şanslı olduklarını belirtirken, "Kenan ağabey sadece bir yarışçı değil bizim için rol model. Onunla aynı pistte olmak bir ayrıcalık" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
TREND HABERLER