MOTOR SPORLARI

Kenan Sofuoğlu'nun sabotaj iddiasına cevap!

Kenan Sofuoğlu'nun sosyal medya hesabı üzerinden kazanın sabotaj olduğunu iddia etmesi üzerine TOSFED eski başkanı Mümtaz Tahincioğlu'dan cevap geldi.

Kenan Sofuoğlu'nun sabotaj iddiasına cevap!

Açıklamaların en dikkat çekeni ise; TOSFED eski başkanı Mümtaz Tahincioğlu'nun 'Sabotaj iddiası çok ucuz' sözleri oldu.

Karar gazetesinin haberine göre; Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun ilk yarışında lastiği parçalanan Kenan Sofuoğlu’nun mücadele sonrası sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalar sabotaj iddialarını da beraberinde getirdi. Spor dünyası sabotaj olup olmadığını tartışırken, konuyu uzmanlara ve camianın önde gelen isimlerine sorduk.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Serkan Yazıcı "Yarışı izlemedim. Ben Kenan Sofuoğlu’nu aradım, kendisine geçmiş olsun dileklerimi ilettim" diye konuştu.

Eski TOSFED Başkanı Metin Çeker ise Kenan’ın lastiğinin pistin kenarındaki mazgallardan dolayı yara almış olabileceğini ifade ederken "Kenan'ın yaşadığı bu durum çok alışılmış bir şey değil. Lastiğin bu şekilde sizi yarış dışında bırakması çok düşük bir ihtimal" dedi.

Sofuoğlu’nun açıklamalarına da değinen Çeker "Yarışçı ruhu psikolojisiyle böyle konuştu. Bir nedeni vardır kendine göre" derken sabotaj iddialarına cevap vermekten kaçındı.

'Yarış tekrarı olmuyor yarış bittikten sonra'

"Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun sizce herhangi bir başvurusu olacak mı" sorusuna da Çeker "Koşulmuş bir yarıştan sonra bu tür başvurular olmaz. Jüriler karar verir. Yarış tekrarı olmuyor yarış bittikten sonra. Sportif yargı yetkisi spor komiserleri tarafından verilir. İlk itirazını oraya yapman gerekiyor. Oradan sonra ise bir üst yargıya gidebiliyorsun" cevabını verdi.

TOSFED'in bir diğer eski başkanı Mümtaz Tahincioğlu ise ‘Kenan Sofuoğlu’nun yaşadığı kazanın detayını çok bilmiyorum. Anladığım kadarıyla lastikten yaşandı. Lastiksel ise çok benzeri şeyler daha öncede yaşandı. Bu yeni bir şey değil, Formula 1’de de oluyor bu tür kazalar" dedi.

Kenan Sofuoğlu

'Sabotaj iddiaları çok ucuz geliyor'

"Sabotaj iddiaları çok ucuz geliyor" diye konuşan Tahincioğlu, "Kenan’ın sosyal medya üzerinden bu tür yorumları sıcakken yapması doğru değil. Sen neticede lastik üzerinde yarışıyorsun. Her türlü aşınmayı gösterebilir. Bu aşınma asfalttan ya da yanlış lastik seçiminden de olabilir. Bunların hepsi bir faktördür. Sabotaj iddiaları çok ucuz geliyor. Biraz beklemek lazım" diye konuştu.

'Lastiğin patlaması çok normal gelmedi'

Dünya Supersport Şampiyonası’nda kaza yapan Kenan Sofuoğlu’nun yarışını anlatan spiker Yiğit Top ise yaşanan kazayı Karar’a yorumladı. 2006’dan bu yana Kenan Sofuoğlu’nun yarışlarını anlatan Top, "Bu yarışın yapıldığı pist mevsim ve zemin itibariyle lastikleri zorlayan bir pist. Bu lastiklerin bir özelliği tükeniyorlar ve tutunmamaya başlıyor. Sofuoğlu genelde Phillip Island'daki yarışlara sakin başlayıp, son turlarda hızlanarak zorlamaya başlıyor. Hava sıcak olduğu için lastikler çok çabuk tükeniyor. Lastiğin patladığı son 3 turda ise geçen seneye göre hava o kadar sıcak değildi. O yüzden Kenan’ın lastiğinin patlaması çok normal gelmedi bana ama bunlar insan yapımı malzemeler. Bozulacak şeyler olduğu için sabotaja bağlamamakta fayda var" dedi.

'Lastiğinin patlaması soru işareti yaratıyor'

"Mutlaka lastik tedarikçisi Pirelli bununla ilgili bir açıklama yapacaktır" diyen Top şöyle devam etti: "Bu kadar göz önünde olan bir sporcunun lastiğinin patlaması soru işareti yaratıyor. Öte yandan herhangi bir kötü niyet aramaya gerek yok. Büyük ihtimalle malzeme hatası var. Yarışa sıfır lastikle çıktıkları için lastikleri deneme şansı olmuyor."

Kenan Sofuoğlu kaza yaptı şok suçlamalarda bulundu

'Kenan'ın kariyerinde böyle bir lastik kazası yok'

Sofuoğlu'nun başarısızlığı kabul etmeyen bir isim olduğuna işaret eden tecrübeli spiker "Kenan gibi Dünya Şampiyonu isimler üst seviye isimler ve böyle bir başarısızlığı kabullenemiyorlar. Elinden gelenin en iyisini yapamadıkları anda da kendilerini biraz kaybedebiliyorlar. Kenan’ın yerinde olsam yarış bitiminde ben de aynı açıklamaları yapardım çünkü Kenan çok duygusal içi dışı bir sporcu. Öbür yandan ise ülkemizden herhangi bir başvuru yapılacağını sanmıyorum kazayla ilgili. 2006’dan bu yana Kenan Sofuoğlu’nun yarışlarını anlatan bir spiker olarak Kenan’ın kariyerinde böyle bir lastik kazası yok benim hatırladığım kadarıyla" dedi.

Yorumlar
TREND HABERLER