YAZARLAR

Kocaman ikram!

Kocaman ikram!

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Ligin 30. Haftasında şampiyon az çok belli oldu. Galatasaray artık şampiyonluğu bu puan farkı ile vermez. Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansı bana göre bitmiştir. Bunun en büyük sorumlusu Aykut Kocaman’dır. Biliyorum ki skor yorumcusu diyecekler, yönetim düşmanı, Kocaman düşmanı diyecekler. Kim ne derse desin ben çizgimden asla vazgeçmem. Yarı finale çıktığımız gün bile ben oynanan futbolun iyi olmadığını yazmıştım. Takım kazandığında bile hak ederek kazanmıyordu. Sadece usta ayaklar iş bitiriyordu. Bunları sezon başından beri söylüyoruz.

Hala Aykut Kocaman diye bağıranlar!

Hala Aziz Yıldırım diye haykıranlar!

Siz Fenerbahçe’ye zarar veriyorsunuz. Sizler gerçekleri görmek istemiyorsunuz. Aykut Kocaman camianın evladı olabilir. Çok iyi oyuncu da olabilir. Karakterli de olabilir. Bunlar onun iyi teknik direktör olduğu anlamına gelmez.

Kimilerine göre 2 yılda bir şampiyonluğu ve bir ikinciliği var. Doğru, bu yılda ikinci olursak ikinciliğe abone olmuş bir takım olacağız. Fenerbahçe’nin adı her yıl şampiyonluğa oynar. İkincilik başarı değildir. Elbette her yıl şampiyon olacak diye bir kaide yok ama güzel futbol oynarsın, zirveye oynarsın, rakibinle başa baş gidersin ama şampiyon olamazsın. Bunlar olabilir. Bu yıl Fenerbahçe eğer ikinci sırada ise bu diğer rakiplerinde bu yıl iyi olmamasından kaynaklanıyor.

Kimilerine göre 29 yıl sonra Türkiye kupasını kazandı. İyi de 29 yıldır kupa alınamıyorsa bu diğerlerinin başarısızlığıdır. Aykut Kocaman kupayı kazandırdı diyenler neden şampiyonluğun kaçmasında onu hedef göstermiyor. Siz 3 yıldır Fenerbahçe’ nin sıkıcı futbolunu beğeniyor musunuz? Ara sıra takım bir havaya giriyor. Onun dışında sadece ızdırap veriyor.

Hangi Fenerbahçe’li 3 yıldır takımın futbolunu ayakta alkışladı?

Hangi maçı rahat seyrettiniz?

Eğer Saraçoğlu stadında o seyirci olmasın, daha beter sonuçlar çıkardı.

Ben Fenerbahçe maçlarında hep stres yaşıyorum. Şampiyonlar Liginde çeyrek finale çıktığımız sezon Zico’nun oynattığı futbolu özlüyorum. Peki Zico neden gönderildi? Üç kuruş fazla vermemek için gönderdiler. Ardından Aragones ve Daum gibi Fenerbahçe’nin önünü tıkayan iki hocaya milyonlarca avro tazminat ödediler.

Bu ülkeye neden kariyerli hoca gelmiyor biliyor musunuz?

Gelen hocalar takımı adam etmek için işlerine karışılmasını istemiyor.

Bizim yöneticiler karışmadan durabilir mi?

Duramadıkları içinde işlerine gelmeyenleri tek tek gönderdiler.

Fenerbahçe işte bunun yüzünden başarı grafiğini hep aynı çizgide tutamıyor. Transfer döneminde iki maç izleyip transfer yapılırsa, onun bunun önerisine kanıp oyuncu alınırsa kimse kimseye kızmasın. Bunlar yönetimin ve yönetime itiraz dahi edemeyen Aykut hocanın sayesindedir. Aykut Kocaman, Aziz başkan ile ortak hareket ettiği için takımdan gitmesini istemiyorlar.

Aykut hoca eğer futbolculuk dönemindeki gibi anılmak istiyorsa, eğer Fenerbahçe’yi biraz olsun seviyorsa takımdan gitmelidir. Fenerbahçe’nin bu kadro ile bu futbolu oynamaya hakkı yok. Futbolcular aldıkları paranın hakkını biraz olsun vermeliler. Aykut Kocaman ise oyunculara küsmekten onlarla iletişim kuramadı. Benim için sorumlu Aykut Kocaman’dır. Önce onun, ardından da yönetimin değişmesi olmazsa olmazdır.

Deneme
Yorumlar
TREND HABERLER